julienx 14.06.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Rozkoszna Moj Antoś trochę starszy, ale fajnie ze bedzie mial koleżankę Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 14.06.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Oj ciekawe co Wam wyjdzie z tych planów elewacyjnych Będę śledzić pilnie W czasie budowy szybko sięrezygnuje z róznych pomysłów... Najprędzej gdy się człowiek dowiaduje o kosztach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 15.06.2007 03:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Julienx dziękujemy Zuzza mam nadzieję, że akurat te zdobienia nie będą jakoś szczególnie drogie ? Świerszczu każdemy marzy się dom w lesie, z dala od ludzisk i miejskiego hałasu. Niestety życie nas nauczyło, że niezmiernie ważne jest to, aby w pobliżu był szpital, będąc rodzicami teraz zwracamy uwagę na to, aby blisko była szkoła, przedszkole, palc zabaw, basen itp itd. Bardzo fajnie jak niedaleko jest sklep całodobowy O domku w Bieszczadach na totalnym odludziu (chcoć w Bieszczadkach naszych UKOCHANYCH coraz trudniej o takie tereny) pomyślimy za jakiś czas. Pewnie sklecimy sobie jakąś chałupkę, kupimy po lasce i będziemy z mężem czekać na ławce przed gankiem na przyjazd wnuków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.06.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 glowac jak ty kochasz Bieszczady to ja juz Cię uwielbiam a poważnie to masz racje, nie jest tak łatwo na odludziu, a co do domku to chodziło mi tylko żeby nie wyszła na osiedlu taka landryna wyróżniająca sie ze wszystkich. trzeba jednak patrzeć na otoczenie i troche się w nie wtopić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 15.06.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Glowac - dlaczego my tez nie wybraliśmy tego projektu? Przegladałem ich stronke wielokrotnie i go nie widziałem. Domek jak z bajki, jak marzenie. Nasze gratulacje. P.S. A-propos cieśli, to wszyscy ich szukają na południu, przez co i motywy sa w większości takie same. Moja skromna propozycja jest taka żeby poszukać dobrego majstra na rostoczu, macie wtedy dużą szanse na wyjątkowośc wykonania. Widziałem kiedys kilkanaście razy fachowców z tamtych stron jak na budowie na bierząco gont ciosali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.06.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam, Zajrzałam do twojego dziennika pierwszy raz i dołączam do zachwytów nad domkiem - bardzo malowniczy, a jeśli uda Ci się zrealizować plany co do drewnianych wykończeń to będzie bakowy wprost Mam pytanie dot. zmiany przyłącza za 22 tys. - czy chodzi o wymianę powietrznego na ziemne? Dlaczego to tyle kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.06.2007 04:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Renka dziękuję bardzo - takie wpisy to miód na nasze skołatane serca Za zmianę przyłącza Stoen krzyknął nam najpierw 15,000zł, potem 12,000zł (jaśniepaństwo zrobili nam obniżkę ). Elektryk, który robił nam prowizorkę zrobi nam to za 6,000zł jak już dom będzie stał. Jeśli gdzieś napisałam 22,000zł - to przepraszam - gapa ze mnie Koszt jest tak duży, ponieważ Stoen dawno temu brał na siebie koszt zmiany przyłącza a w tej chwili ktoś tam "na górze" zabronił im i mają korzystać z tego rodzaju przyłącza, które jest dostępne - a niech ich pies dziabnie jewrioszka my byliśmy już w 99% zdecydowani na inny projekt a tu nagle na forum Muratora ktoś podał link do Diuny i urzekła nas swoją prostotą - dziękujemy Świerszcz nie tylko KOCHAMY Bieszczady - dokładnie 26.06 jedziemy na długi urlop pokazać naszej niuni Prababcię (albo prababci prawnusię ) . Nasze cudowne okolice!!! Wynajęliśmy sobie starą drewnianą chałupinkę i mamy gwarancję, że w odległości 20ha nie ma żywej duszy. Tego nam trzeba i od dawna marzymy o tym wyjeździe. Co prawda nie ma nic piękniejszego, niż zwiedzanie Bieszczad na grzbiecie konia ale na rajdy konne Marynia jest za malutka Teraz chodzi mi po głowie wykończeniówka - ach te łazienki Villeroya&Bocha ochhhhh i achhhhhhhhhhhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.06.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Hłe hłe, my tez pewnego dnia mieliśmy juz ostatecznie wybrac jeden z 3 projektów: Zorza ( domus), M03 i jeszcze jeden z Muratora. Tylko że jak wróciłem do domu to moja kochana żonka powiedziała że zanlazla cos co nam pasuje i wybraliśmy Orzecha z Krajobrazów. Ale wtedy na pewno Diuny nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 25.06.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Hej Hej Glowac, po pierwsze dziękuję za wsparcie, kurcze, chciałam dobrze.... a wyszło jak zwykle. W Bieszczadach jest cudownie!!! zazdroszę wyjazdu, zwłaszcza że sama właśnie wróciłam z moim skarbem znad morza i teraz trochę poczekam na jakiś kolejny wyjazd. Życzę udanego wypoczynku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 25.06.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 A... a propos projektów - my już kupiliśmy projekt, już zrobiliśmy makietę domu zarywając kilka nocy i pewnego dnia .... zamieniliśmy projekt na inny. Mam nadzieję że wytrwamy w postanowieniu budowy tego domu, zwłaszcza że do uzyskania pozwolenia pewnie jeszcze parę, jeśli nie paręnaście, tygodni minie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 09.07.2007 04:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 RybciaFiga najważniejsze to wybrać ten właściwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 09.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam! Postanowilam sie dopisac bo od jakis 3 tyg. jestem fanka Diuny! Zakupilismy juz z mężem Diune tyle ze II ( z podwojnym garażem), ale przedtem faktycznie przekoplaiśmy tony projektów....a po uważnej lekturze forum nasze wyobrażenia co do przyszłego domu zmieniały się jak w kalejdoskopie....Nie było łatwo, ale mając w garści projekt w końcu odetchneliśmy....pewnie oczywiście na krótko, bo zaraz zaczną sie kolejne dylematy - tym razem już budowlane, że o pomysłach na wykończenie nie wspomnę.... Śleczę z uwagą wszelkie wątki o Diunie, czekam na kolejne wpisy, może niedługo zdjęcia. Pozdrawiam Pat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 10.07.2007 04:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witaj Patty:) Wspaniale, że mamy nowego właściciela Diunki. Mam nadzieję, że niedługo uda Wam się postawić Wasz wymarzony domek. U nas tak samo jak u Ciebie i RybciFigi było sporo przygód z wybraniem odpowiedniego projektu Właściwie dzięki temu Forum zrezygnowaliśmy ze Szmaragda - no serce nas bolało jak patrzylismy na te schody w salonie. http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=134 Nagle ktoś na wątku o Szmaragdzie wkleił linka do Diuny - i nagle zapadła decyzja - to jest TO Wczesniej naszym faworytem był domek Brygida lub Prometeusz - ale koszty dachu i całego domku jednak były zbyt duże - ale nadal uważam, że jest po prostu PIEKNY !!! http://www.dobredomy.pl/?id_project=102 http://www.dobredomy.pl/?id_project=69&infopage=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 10.07.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Właśnie z powodu kosztów zrezygnowaliśmy z "Reprezentacyjnego D88" z Muratora... http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=402&IdKolekcji= do tej pory mnie ściska....chociaż koszty to nie był jedyny argument- również układ pomieszczeń był tam niezbyt nam pasujący, zaczeliśmy zmieniać, modzić i wyszło, że jednak za dużo tych zmian....a na forum doradzają, żeby jednak za bardzo w dom nie ingerować.... a jak wpadła mi Diuna w ręce to już sama nie wiem... pewnie też gdzieś z forum... i od razu wiedziałam, że to bedzie to! A moj mąż się zachwycił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 11.07.2007 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Patty:) wspaniały projekt - natomiast od razu widać, że drogi w budowie. Jak tak się przyglądam to odnajduję w nim pewne podobieństwo z Diuną Może to przez tę "symetryczność" oraz prostotę obu projektów. Nam zawsze podobały się domy proste i takie "symetryczne" - hmmmmmmmm jak to inaczej ująć ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 16.07.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Doczekałaś się wreszcie, gratuluję!Trzymam mocno kciuki aby budowa przebiegała sprawnie bez żadnych trudności.I liczę na dokumentację fotograficzną, bo panowie w wątku diuny trochę nam skąpią zdjęć.Bardzo przydatne jest też zestawienie kosztów. Dziękuję! Daje to pewne wyobrażenie na co się porywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.07.2007 04:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witaj Renatko w naszym dzienniku http://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify31/029.gif Jeśli chodzi o zdjęcia to ja ciągle powstrzymuję się, żeby ich tu zbyt dużo nie wstawiać - więc jeśli tylko zaczniemy budowę będę pstrykała fotki każdemu pustakowi http://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify30/031.gif Dziś moje kochanie ma się umówić z kierownikiem budowy.Troszkę chyba nie pokolei zabraliśmy się do tej naszej budowy http://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify32/004.gif.Najpierw powinien być kierownik a potem ekipa itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 17.07.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 wstawiaj, wstawiaj zdjecia....bo ileż można te same oglądać... mi się już po nocach śni budowa..... a tu do początku jeszcze daleko... narazie czekamy na pozwolenie na budowę i może na jesień wylejemy fundamenty...taki mamy plan, co z tego wyjdzie zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ultrium 18.07.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam serdecznie, dochodzi kolejny miłośnik Diuny - dziś kupujemy działke !!!Potem projekt Diuny Mix. Mam prośbę o informację jak jest rozwiązana wentylacja w kuchni ? Nie widzę na projekcie komina ?Dopiero dzis odkryłem to forum - mam pytanie - czy gdzieś jest informacja o wymiarach pomieszczeń ? Tym najbardziej jest zainteresowana żona. Pozdrawiam gorąco , Miłośnik Diuny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 18.07.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Glowac, Muszę przyznać, że Wasza działka jest przecudna... Bardzo zazdroszczę Taki wielki kawał ogrodu Wam jeszcze zostanie po wybudowaniu domku. A Kluseczka też śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts