Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Gość justyna_m

bardzo ładna ta szafa

http://www.empikfoto.pl/albumy35/115019/755297/previews/23954302_klups.jpg

to jest jakaś konkretna firma czy na zamówienie???

Myslę, że ta bardziej będzie pasowała do Twoich białych drzwi - bo z tego co pamiętem będziesz miała FIORD z Pol Skone???

Ta druga nie bardzo mi się podoba :-?

dzięki dziewczyny :p

Piątka już niedługo!

a z tą dzielną to przesada - mam doła ze dwa razy dziennie - no ale mi nie wypada popadać w depresję bo zbyt długo się o niej uczyłam :wink: :lol:

Choć z pacjentami z depresją nie miałam do czynienia :-?

Justynko to gotowe szafy:

http://www.klimek-klus.pl/

Pan z Pol-Skone nas zdenerwował i robimy drzwi na zamówienie - sosnowe bardzo "retro" :wink:

Tak sobie właśnie myślę, że do tych witrażowych zewnętrznych, kryształowych do wiatrołapu i podłogi Vivesa to pasuje tylko ta klasyczna zabudowa - zresztą mojemu M też się podoba :)

Gość justyna_m
dzięki dziewczyny :p

Justynko to gotowe szafy:

http://www.klimek-klus.pl/

Pan o pol-skone nas zdenerwował i robimy drzwi na zamówienie - sosnowe bardzo "retro" :wink:

Tak sobie właśnie myślę, że do tych witrażowych zewnętrznych, kryształowych do wiatrołapu i podłogi Vivesa to pasuje tylko ta klasyczna zabudowa - zresztą mojemu M też się podoba :)

jak to Kluś to pewnie cena ogrooomniasta :roll:

A te sosnowe drzwi będziecie na biało malować rozumiem :wink:

mam nadzieję, że znajdę stolarza, który mi to zrobi za 1/3 ceny :wink:

Podobne ma Julienx u siebie (wzór) muszę ją podpytać gdzie ona robiła?

Drzwi w całym domu będą białe.

Na forum znaleźliśmy namiar na wspaniałego stolarza i robi nam co tylko sobie wymyślimy :)

Np drzwi zewnętrznę będą z zewnątrz w kolorze złoty dąb a w środku białe.

Za miesiąc (mam nadzieję) pokażę zdjęcia jego prac :)

Gość justyna_m
mam nadzieję, że znajdę stolarza, który mi to zrobi za 1/3 ceny :wink:

Podobne ma Julienx u siebie (wzór) muszę ją podpytać gdzie ona robiła?

Drzwi w całym domu będą białe.

Na forum znaleźliśmy namiar na wspaniałego stolarza i robi nam co tylko sobie wymyślimy :)

Np drzwi zewnętrznę będą z zewnątrz w kolorze złoty dąb a w środku białe.

Za miesiąc (mam nadzieję) pokażę zdjęcia jego prac :)

ja chciałam tak zrobić ale mi powiedzieli, że problem jest z ościeżnicą ..., że ona będzie w jednym kolorze ... jak rozwiążecie ten problem???

Gość justyna_m

Justynko kurcze - zadzwonię do niego i zapytam się o tę ościeżnicę :roll:

wiem, że jak chciałam zamówić to mi powiedzieli o tej ościeżnicy, że muszę zdecydować się na jakiś kolor ... może jak u Was robi stolarz to inaczej jest??? ja o takie drzwi w firmie INTERDOOR pytałam...ale zapytaj żeby później niespodzianki nie było :wink:

Gość justyna_m
Rozmawiałam ze stolarzem - był zaskoczony moim pytaniem :lol:

Ościeżnica od wewnątrz domu będzie biała (tak samo jak skrzydło drzwi) a od strony zewnętrznej złoty dąb.

ufffffffffff bo miałm już stresa :lol:

no to super!!! fajnie, że takiego stolarza macie :roll: :roll: :roll: ja będę robiła złoty dąb od zew. i od wew. nie wiem jeszcze tylko jakie drzwi wewnętrzne. :roll:

Ja myślę ze ta druga szafa, choć zaznaczam ze ja sie na eklektycznym stylu nie znam.. Kombinuje tak -wprawdzie w przedpokoju będziesz miała te śliczne płytki Vivesa z czarna kostka, które są w klasycznym stylu to jednak w kuchni tez przy tych płytkach będziesz miała nowoczesna szafkę wiszącą „tą z drewna palisandrowego”.

Wiesz Glowac ze ja z wielka przyjemnością śledzę twój watek i myślę ze szkoda ze nie wzięłaś sobie projektanta wnętrz. Stosujesz piękne, kosztowne materiały wykończeniowe wiec koszt projektanta stanowiliby ułameczek nakładów. A on mógłby Ci zaoszczędzić czasu i nie musiałabyś sobie tak łamać głowy. Dobry projektant najpierw pyta o twoje gusty, wizje, upodobania a dopiero potem robi koncepcje. Jak ci cos nie pasuje to dostosowuje projekt, robi kilka wersji aż trafi w twój gust.

Ja jestem na etapie SSO a mam już projektanta, chociaż mój dom będzie dużo, dużo skromniejszy z uwagi na kasę. Moja pani projektant mówiła ze najtrudniej jej było projektować dla siebie. A cóż ma powiedzieć każdy z nas, co nie jesteśmy fachowcami. Niemniej ja jestem przekonana ze to będzie „moje wnętrze’, bo wszystko będzie robione pod mój gust – tyle tylko ze z zachowaniem prawideł urządzania wnętrz.

Pomyśl jeszcze o tym :D :D . Pozdrawiam Cię serdecznie

:D :D :D

Hejka

to i ja wpadłam na małą chwilunię, dużo się dzieje a ja powiadomień nie dostawałam :(

kurcze u Ciebie to już prawie finisz :D i to z takim maluchem na karku, brawo :p

zobaczysz moment i zraz roczek mu stuknie, chociaż najpierw mojej :wink: mi osobiście ta druga szafa sama w sobie, ale do tych Twoich wnętrz to myślę, że bardziej ta pierwsza :p :p