magnolia 23.02.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 WitajMamy chyba tę sama dachówkę- Domino Creatona, tak?No oko tak wygląda, no chyba że to Tegalit. Mam pytanie- widziałam w dzienniku że znalazłaś cos na taras- bazalt płomieniowany. Ja szukam czegoś na schodki i płytę wejsciową. Czy możesz mi zdradzić gdzie można kupić takie płty kamienne i jak bardzo są drogie? Teraz, na koniec każdy grosz sie liczy, ale nie chcę skwasic wejscia byle czym.Trzymam kciuki, domek wygląda slicznie (po zdjęciach to nawet kolorystykę mamy taka samą- my mamy biel lekko złamaną szarym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.02.2009 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Proszę... zawitała do nas właścicielka najpiękniejszych schodów na Forum. Julia wielki buziak za namiary Kochana jesteś magnolia na dachu jest rzeczywiście Domino Creatona - tak jak u Ciebie Początkowo planowaliśmy wyłożyć schody i taras bazaltem (do kupienia jedynie w Beltramim) ale cena robocizny nas załamała. Sam materiał jest dość atrakcyjny cenowo ale kamieniarzom poprzewracało się w głowach - z drugiej strony sami chcieliśmy łupowe schody Jak dobrze będziemy stać finansowo może wejdziemy w ten bazalt za jakiś czas ?- druga opcja to Gres DelaMancha - mają grafitowe płytki tarasowe i piękne stopnice z kapinosem Cen niestety nie pamiętam - w Beltramim na pewno podadzą Ci aktualne ceny http://www.beltrami.pl/productgroups/33/0/-10/9/bazalt.aspx Justynka, Efilo piękne te mozaiki - szczególnie przypadła mi do gustu ta czarna ze wstawkami z metalu. Na szczęście udało nam się znaleźć szklarza, który zrobi nam lacobel o długości 2,8m i kłopot mamy z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.02.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 naprawde podoba ci sie eclipse? musisz mnie koniecznie odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.02.2009 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Rany przeczytałam "eclipse" i głowię się o co Ci Efilko chodził ? Dopiero po paru minutach załapałam,że chodzi o tę mozaikę Rozumiem, że będziesz ją miała u siebie? Śliczna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 25.02.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 glowac, czytałam o waszych zmaganiach z płytkami na dole . Kurcze, płytki za taką kasę, a takie nierówne Współczuję nerwów. Widzę, że prace idą do przodu w szybkim tempie ta mozaika mi się bardzo spodobała , tylko jak tu mojego M do niej przekonać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 27.02.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Czekam z utęsknieniem na nowe zdjęcia bo tamte już na pamięć znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 28.02.2009 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Efilko uważaj z tym zapraszaniem bo jak się zwalimy do Ciebie całą ferajną to dopiero będzie śmiesznie A tak na poważnie - ta Twoja mozaika wygąda fantastycznie - reszta jak dla mnie troszkę za pstrokata - ta jedna wpadła mi w oko - jest "elegancka" Lidszu słońce - nasz wykonawca i tak chwali Vivesa (choć nierówne te czarne kostki, że szok!!! do tego listwy są o jakiś 1mm szersze niż kafle - paranoja). Kładł kiedyś Villeroya (takiego samego) i mówił, że to dopiero była dłubanina - I klasa a jeszcze gorsze wykonanie. W piątek otworzyliśmy kafle do łazienki - niby piękne - chciałam, żeby były kładzione z 1mm fugą (lub najlepiej bezfugowo) ale będzie ciężko - też nie są idealne i_ska bardzo nam miło, że zaglądasz - niestety zdjęcia są mało interesujące - prace posuwają się bardzo powoli Pocieszam się, że jak ruszą łazienki i za 2/3 tygodnie wstawimy drzwi to będzie co pokazywać - sama przebieram nóżkami z niecierpliwości jak to wszystko będzie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.03.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 ja tam chętnie ugoszczę. zwłaszcza jak wreszcie bedzie gdzie. mozaika niestety ma swoją cenę która przy aktualnym kursie euro jest straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 08.03.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Oglądnęłam podłogi - miodzio Bardzo ładny efekt. Czy kafle układała Wam jakaś firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 09.03.2009 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Ach jakie piękne te podłogi Mówiłam ze tak będzie. Zazdroszczę i to cala prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 09.03.2009 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Efilo ceny po przeliczeniu Euro to wg mnie jakaś kpina - sprzedawcom troszkę się w głowach poprzewracało - szczególnie biorąc pod uwagę sytuację gospodarczą Najgorsze jest to, że dom trzeba wykończyć a sprzęty kupić - płać i płacz Iwonka mieliśmy "profesjonalnych kafelkarzy" i po dwóch dniach rozstaliśmy się z nimi. W tej chwili kafelki układa nam szef naszej ekipy budowlanej z jednym ze swoich ludzi - panem R mistrzuniem od "dłubaniny" Etiuda dziękujemy kochana Mieliśmy dużego stresa związanego z tą podłogą ale wyszoło naprawdę fajnie Ciekawe jak teraz wyjdą nam łazienki - trzymaj kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.03.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Dawno nie zaglądałam do Was, a tu takie zmiany Nowy Vives w kwiaty piekny będzie. Kiedy będzie już na gotowo łazienka?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 cześć laseczko:)) jak tam dzieciątka? my jesteśmy po przejściach chorobowo- szpitalnych, ale juz dobrze jest. Mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 11.03.2009 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 monia i marek miło nam, że wpadłaś co nas Myślę, że za tydzień kafelki powinny być juz położone - niestety na meble i umywalkę będziemy czekać 2 tygodnie - dopiero dziś Noclaf potwierdził mi realizację zamówienia. DarioAS laseczko powiadasz Oj ze mnie nie laska a styrana matka Życzę Wam zdrówka - u nas na szczęście (odpukać) maluszki zdrowe - oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.03.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 styrana matka to teraz po tych chorobach ja jestem.... 2 tygodnie szybko zlecą, będziemy czekać cierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edi i Asia 13.03.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Jak ja Wam wszystkim zazdroszczę...my jeszcze raczkujemy jeśli chodzi o sprawy budowy a nasza Diuna jeszcze nawet nie siedzi tylko leży i kwiczy Bo nie ma się kto tym wszystkim zająć Życzę wytrwałości bo mnie to przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.03.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Glowacku a Noclaf to tylko z katalogu robi czy jakoś tak bardziej pod wymiar też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.03.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 http://i253.photobucket.com/albums/hh70/smiley7475/file003.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.03.2009 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Edi i Asia witajcie u nas w komentarzach - bardzo się cieszę, że odwiedzają nas kolejni "diunowicze" Doskonale wiem, co czujecie - sama nie wiem w jaki sposób nam udało się wybudować ten dom ? Poprzedni rok był dla nas nadzwyczaj trudny - na szczęście to wszystko już za nami a przed nami wykończeniówka - chyba bardziej wyczerpująca od poprzedniego etapu. Trzymamy kciuki za Waszą Diunkę - będzie dobrze Efilko Noclaf ma FATALNĄ stronę int Ostatnio wprowadzili sporo nowych kolekcji - widziałam je w sklepie - na stronie nie ma o nich słowa My braliśmy standardowe meble ale wiem, że robią też na zamówienie - jakość naprawdę fajna DarioAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts