Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

Witaj

Mamy chyba tę sama dachówkę- Domino Creatona, tak?

No oko tak wygląda, no chyba że to Tegalit.

Mam pytanie- widziałam w dzienniku że znalazłaś cos na taras- bazalt płomieniowany. Ja szukam czegoś na schodki i płytę wejsciową. Czy możesz mi zdradzić gdzie można kupić takie płty kamienne i jak bardzo są drogie? Teraz, na koniec każdy grosz sie liczy, ale nie chcę skwasic wejscia byle czym.

Trzymam kciuki, domek wygląda slicznie (po zdjęciach to nawet kolorystykę mamy taka samą- my mamy biel lekko złamaną szarym)

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Proszę... zawitała do nas właścicielka najpiękniejszych schodów na Forum. :p

Julia wielki buziak za namiary :p

Kochana jesteś :)

magnolia na dachu jest rzeczywiście Domino Creatona - tak jak u Ciebie :)

Początkowo planowaliśmy wyłożyć schody i taras bazaltem (do kupienia jedynie w Beltramim) ale cena robocizny nas załamała.

Sam materiał jest dość atrakcyjny cenowo ale kamieniarzom poprzewracało się w głowach - z drugiej strony sami chcieliśmy łupowe schody :roll:

Jak dobrze będziemy stać finansowo może wejdziemy w ten bazalt za jakiś czas ?- druga opcja to Gres DelaMancha - mają grafitowe płytki tarasowe i piękne stopnice z kapinosem :)

Cen niestety nie pamiętam - w Beltramim na pewno podadzą Ci aktualne ceny :oops:

http://www.beltrami.pl/productgroups/33/0/-10/9/bazalt.aspx

Justynka, Efilo piękne te mozaiki - szczególnie przypadła mi do gustu ta czarna ze wstawkami z metalu.

Na szczęście udało nam się znaleźć szklarza, który zrobi nam lacobel o długości 2,8m i kłopot mamy z głowy :)

glowac, czytałam o waszych zmaganiach z płytkami na dole :evil: . Kurcze, płytki za taką kasę, a takie nierówne :evil: Współczuję nerwów.

Widzę, że prace idą do przodu w szybkim tempie :D

ta mozaika mi się bardzo spodobała :D , tylko jak tu mojego M do niej przekonać ? :roll:

Efilko uważaj z tym zapraszaniem bo jak się zwalimy do Ciebie całą ferajną to dopiero będzie :wink: :lol: śmiesznie :)

A tak na poważnie - ta Twoja mozaika wygąda fantastycznie - reszta jak dla mnie troszkę za pstrokata - ta jedna wpadła mi w oko - jest "elegancka" :p

Lidszu słońce - nasz wykonawca i tak chwali Vivesa (choć nierówne te czarne kostki, że szok!!! do tego listwy są o jakiś 1mm szersze niż kafle - paranoja).

Kładł kiedyś Villeroya (takiego samego) i mówił, że to dopiero była dłubanina - I klasa a jeszcze gorsze wykonanie.

W piątek otworzyliśmy kafle do łazienki - niby piękne - chciałam, żeby były kładzione z 1mm fugą (lub najlepiej bezfugowo) ale będzie ciężko - też nie są idealne :evil:

i_ska bardzo nam miło, że zaglądasz - niestety zdjęcia są mało interesujące - prace posuwają się bardzo powoli :(

Pocieszam się, że jak ruszą łazienki i za 2/3 tygodnie wstawimy drzwi to będzie co pokazywać - sama przebieram nóżkami z niecierpliwości jak to wszystko będzie wyglądało :roll: :lol:

Efilo ceny po przeliczeniu Euro to wg mnie jakaś kpina - sprzedawcom troszkę się w głowach poprzewracało - szczególnie biorąc pod uwagę sytuację gospodarczą :roll:

Najgorsze jest to, że dom trzeba wykończyć a sprzęty kupić - płać i płacz :evil:

Iwonka mieliśmy "profesjonalnych kafelkarzy" i po dwóch dniach rozstaliśmy się z nimi.

W tej chwili kafelki układa nam szef naszej ekipy budowlanej z jednym ze swoich ludzi - panem R mistrzuniem od "dłubaniny" :wink:

Etiuda dziękujemy kochana :)

Mieliśmy dużego stresa związanego z tą podłogą ale wyszoło naprawdę fajnie :)

Ciekawe jak teraz wyjdą nam łazienki :roll: - trzymaj kciuki :p

monia i marek miło nam, że wpadłaś co nas :p

Myślę, że za tydzień kafelki powinny być juz położone - niestety na meble i umywalkę będziemy czekać 2 tygodnie - dopiero dziś Noclaf potwierdził mi realizację zamówienia.

DarioAS laseczko powiadasz :roll: :lol:

Oj ze mnie nie laska a styrana matka :wink:

Życzę Wam zdrówka - u nas na szczęście (odpukać) maluszki zdrowe - oby tak dalej :p

Edi i Asia witajcie u nas w komentarzach - bardzo się cieszę, że odwiedzają nas kolejni "diunowicze" :D

Doskonale wiem, co czujecie - sama nie wiem w jaki sposób nam udało się wybudować ten dom ?

Poprzedni rok był dla nas nadzwyczaj trudny - na szczęście to wszystko już za nami a przed nami wykończeniówka - chyba bardziej wyczerpująca :roll: od poprzedniego etapu.

Trzymamy kciuki za Waszą Diunkę - będzie dobrze :p

Efilko Noclaf ma FATALNĄ stronę int :evil:

Ostatnio wprowadzili sporo nowych kolekcji - widziałam je w sklepie - na stronie nie ma o nich słowa

:roll:

My braliśmy standardowe meble ale wiem, że robią też na zamówienie - jakość naprawdę fajna :)

DarioAS

:p