glowac 20.03.2009 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 miley Cegła ręcznie formowana: - nasiąkliwość - jest duża w porównaniu z klasyczną za 0,95 pln, ale my ją zaimpregnowaliśmy - u nas do tej pory 2x, planuję kolejne dwa; - kominy - jeden komin mamy systemowy, kolejny z litej cegły - oba są tylko obłożone ręcznie formowaną; - trwałość tej cegły - zapraszam do Beneluxu - tam większość budynków jest z niej postawiona w klasycznej technologii i jakoś stoją od początku zeszłego wieku. Natomiast jeżeli chodzi o trwałość i nasiąkliwość "ręcznie formowanej" cegły to nie zgadzam sie z tą opinią bo to dość duże uogólnienie. Produkowane w Polsce są w w normalnych klasach 10, 15, 20 i nie trzeba ich niczym impregnować. Z Kraśnickich cegieł buduje się licową ścianę. Przed II WŚ były tylko takie i te domy stoją Wracając do tej, którą my mamy - nie trzeba było, ale na nasz klimat zalecają impregnację. Wydaję mi się ze to kwestia przekonania. My byliśmy i ją wybraliśmy, ale rozumiem, że ktoś ma obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.03.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Glowac, normalnie wszystko mi się w Twoim domku podoba Podłoga na parterze jest superowska!!! Jakie planujesz meble??? tzn. w jakim kolorze??? łazienka bardzo delikatna, świetny motyw!!! Drzwi już chwaliłam w innym wątku, Potaczałą zachwycam się od dłuższego czasu oczywiście jego drzwiami Pozdrawiam Cię gorąco i życzę rychłej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 21.03.2009 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 dardurdka bardzo miły wpis - dziękujemy Z meblami to jest tak, że od kilku ładnych lat zbieraliśmy mężem antyki, najczęściej kupowaliśmy na Śląsku, gdzie zachowało się sporo pałacyków i oryginalnych mebli. Część z nich jest już odrestaurowana (mały wycinek wstawiałam na wcześniejszych stronach dziennika) reszta czeka na renowację. Z racji tego meble będą w kolorze ciemnego orzechowego brązu - większość tak wybarwialiśmy Mamy problem z restauracją kanap, szezlonga do salonu i foteli - nie tak łatwo znaleźć ładne materiały obiciowe szczególnie, że mamy "dziwną i dość odważną" koncepcję na antyki w salonie. Ale o tym w wolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miley 21.03.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 dziękuje po raz kolejny Glowac - trzeba się przekonać to prawda...jednak tak sobie myśle, że jak zdecydujemy się na domino łupek - to klinkier w odcieniach ciemniejszych-bo jasne kominy to chyba nie... nie wiem U WAS WSZYSTKO TAK KOLORYSTYCZNIE "ZGRANE" dach, elewacja te okładziny klinkierowe . BARDZO ŁADNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 22.03.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 dzięki raz jeszcze za pomoc pozdrawiam mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 22.03.2009 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 miley nasza ekipa stawiała dom w Sulejówku, na dachu, którego jest takie samo domino. Kominy są z lekko żółtego klinieru. Przeszukam pocztę i wstawię Ci zdjęcia - uważam, że bardzo ładnie to wygląda, do tego były słupki do ogrodzenia z tej samej cegły nitubaga nie ma za co, nie wiem czy do końca Ci odpisałam - jakaś zalatana jestem - przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miley 22.03.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 glowac będę wdzięczna - może w wolnej chwili uda ci się znaleźć wrzucić jakieś foto właśnie z domino -póki co widzę tylko na zdjęciach. W moich okolicach, Grodzisk Maz. - niestety nie zauważyłam na żadnym z dachów. Nie omieszkam wybrać się w pobliże waszych osiedli i zobaczę na żywo. Na dachu widziałam kolor łupek, ale dachówki premion creatona ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 28.03.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 małymi kroczkami do przodu ................ jakimi małymi idziecie jak burza, rok minął a tu chałupka jak malowanie Podziwiam, my z ziemi to chyba wyjdziemy latem Dlaczego Wasze zdjęcia są chwilowo niedostępne ja też chcę podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 28.03.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 dzięki kochana ... wyślę im do wyceny.. i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 02.04.2009 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 miley miałam troszkę problemów z pocztą odnalazłam fotki i dziś postaram się je wysłać BeaWroc chyba fotosik mi zastrajkował - wrócilam do starego dobrego empikfoto - może uda mi się w wolnej chwili wstawić fotki Nitu - Potaczałę naprawdę polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miley 03.04.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Wielkie dzięki Glowac ... prawdopodobnie drzwi też zamówimy u cyt. tu p. Potaczały tylko model M18 z bocznym doświetleniem w orzechu myśle, że to będzie też dobry wybór opinie bardzo dobre o Firmie. Tylko zastanawiam się czy kolor dobierzemy taki sam jak kolor okien, czyli orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfi11 03.04.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Czy i ja mogę poprosić o namiary na drzwi ? Masz bardzo ładny dom i przeprowadzka niebawem jak widać . U mnie pan Daniel chyba będzie robił kominek , mam nadzieje , ze będziemy zadowoleni .Za namiary od razu dziękuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.04.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 dzień dobry... dzielę się moją osobistą wiosną http://images50.fotosik.pl/97/561c43189bbf072amed.jpg http://images42.fotosik.pl/93/cab4895fd25cbb78med.jpg wiosna, wiosna.... nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 03.04.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 dzień dobry słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.04.2009 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 miley zdjęcia wysłałam My wybraliśmy kolor drzwi - złoty dąb - na sośnie wychodzi inaczej niż na dębinie. Potaczała przyjeżdza na zdjęcie wymiarów ze wzornikiem kolorów i katalogami drzwi. Ralfi11 witaj u nas w dzienniku Bardzo mi miło, że Ci się u nas podoba Namiar na Pana Krzysztofa: http://www.potaczala-drzwi.ovh.org/ U nas niestety jeszcze nie ma kominka Nitu piękne wiosenne kwiatki - dzięki - od razu robi się cieplej na sercu Lidszu to kiedy wpadasz z Moniką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 06.04.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 pieknie:) i nawet chyba termometr juz w oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.04.2009 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Aga miło, że Ci się podoba Dom jest zamieszkały - chłopcy lubią wiedzieć jaka jest temp. na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 06.04.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 glowac, już niedługo, jakoś po świętach się umówimy, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miley 06.04.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Dzięki wielkie jeszcze raz za zdjątka - Ja jak zwykle o swoim - bo już sama nie wiem czy ciemniejszy ten klinkier czy jaśniejszy do domino łupka pasowałby - TEN WASZ JEST NAJŁDNIEJSZY ZDECYDOWANIE - sprzedawca oznajmił, że jest klinkier nieformownay ręcznie bardzo podobny do Waszego (tzn. podałam mu konkretną nazwę, oczywiście na Puławskiej pytałam jak na razie telefonicznie) - widziałam cegłę z EKOKLINKIERu kolor cafena- nie jest taki zółty tylko taki krem/beż ... piszę chyba bez sensu i szukam dziwnego poparcia w wyborze, którego nie umiem dokonać ... hihi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa88 07.04.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam! Chciałam tylko powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem waszej elewacji!! Cudnie się prezentuje ten kamień Muszę pokazać te zdjęcia mojej drugiej połówce... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts