Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

magpie101 witaj w dzienniku - ciesze się, że domek Ci się podoba :)

Amtla widzę, że mąż już Ci odpowiedział ;)

ewa88 witam kolejną diunowiczkę - już nieługo Wasza Diuna będzie równie śliczna :)

miley cieszę się, że zdjęcia doszły :)

W sprawie cegły zdanie powinen zabrać raczej mąż :oops:

Powiem tylko jedno - przy tego rodzaju cegły trzeba ją wybierać sztuka po sztuce.

Ostatnio nasi wykonawcy trochę się pospieszyli i układali cegłę na słupkach jak popadnie i wyszło to raczej kiepsko.

Kazaliśmy im słupki rozebrać i przebrać cegłę aby uzyskacćodpowiedni odcień.

Niestey z tą cegłą ręcznie formowaną jest sporo zabawy - za to efekt ciekawy - niestety trzeba pilnmować wykonawcy :(

Własnie zżrło mi posta.

Pisałam tam ze ZAWSZE do was zagladam jak tylko włacze kompa. Moje zachwyty nad elewacja są nieustające, teraz widze ze najpiekniejsza na forum cegła klinkierowa akcentuje nowe ogrodzenie.

Piekne są te biele i szarości w łazienkach. A co to są za płyty na podłodze w górnej łazience?

pozdrawiam przedswiatecznie :D :D

Gość justyna_m

:o :o :o :o

PIĘKNIE!!!!

a na domku to już masz ostateczny kolor i tynk??? czy coś jeszcze będziecie dawać???

no i czekam na skończone łazienki z tą cudną wanną ... my jeszcze nie wybraliśmy więc jak mi się u Ciebie spodoba...kto wie :wink: :wink:

pozdrawiam

Etiuda dziękujemy - zawsze z przyjemnością czytam Twoje wpisy - zawsze cieplej mi się robi na sercu :)

Na łazience na górze jest położzona Bernina Villeroya&Bocha dwa kolory - antracyt na podłodze (kafle 60cmX60cm) i na ścianach szare (30cmX60cm połączone z płytkami antracytowymi 7,5cmx60cm).

Te duże kafle (podłogowe) planujemy położyć na podłodze przy kominku.

Udało nam się dostać na nie naprawdę dobrą cenę - za jakiś tydzień łazienka będzie gotowa - wówczas uda nam się pokazać więcej :)

Cegły zostało nam sporo więc mąż wymyślił słupki przy bramie wjazdowej i przy furtce - wyszło to naprawde fajnie.

Amtla :)

Beauty odpisałam :)

:o :o :o :o

PIĘKNIE!!!!

a na domku to już masz ostateczny kolor i tynk??? czy coś jeszcze będziecie dawać???

no i czekam na skończone łazienki z tą cudną wanną ... my jeszcze nie wybraliśmy więc jak mi się u Ciebie spodoba...kto wie :wink: :wink:

pozdrawiam

Witaj Justynko :)

Elewacja jest już prawie skoczona, tynk jest biały i taki planowaliśmy - dojdą jeszcze barierki balkonowe i oświetlenie Norlys'a.

Przy połączeniu ciemnego Domina i cegły musimy uważać, żeby nie przesadzić z ozdabianuem domu :)

I tak już "dużo się dzieje" na pierwszy rzut oka- oby nie za dużo ;)

Z czasem obłożymy jeszcze schody i taras "czymś" antracytowym :roll:

Mam nadzieję, że po świętach uda nam się pokazać wannę zabudowaną kafelkami? :)

Gość justyna_m

Ponieważ od jutra zaczyna się u mnie w pracy szał przedświąteczny już dziś ...

http://www.umcs.lublin.pl/images/media/Samorzad.Studentow.Wydzialu.Prawa.i.Administracji/wielkanoc1.jpg

Dużo słońca, uśmiechu na twarzy, obfitości na wielkanocnym stole oraz rodzinnej atmosfery ...

Justyna i Robert