Etiuda 16.04.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Barierki WYTWORNE!. Bardzo pasują do charakteru domu - drzwi wejsciowych - klimatycznie. Dawno nie pokazywałas Waszego domu w pełnym słońcu!!! Cieplutko wyglądają drewniane i ceglane refleksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 18.04.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Aga komentarz mego małża: A ta cegiełka na ogrodzenie to nawet mi się podoba. Komentarz należy porównać z uznaniem pani redaktorki ELLE Decoration. WIęc proszę o info co to za cegiełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 18.04.2009 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 tosinek miło mi to słyszeć Nasza cegła to produkt Wienerbergera - Terca o nazwie Herfsbont. Pic polega na tym, że oficjalnie Wienerberger go w u nas nie sprzedaje = to import z Beneluxu. Kupiliśmy go w Zamaracie na Puławskiej: http://www.zamarat.pl/ Jest mniejsza od tradycyjnej cegły, no i każda cegła ma inny odcień - więc jest dużo zabawy z układaniem. Polecam w wolnej chwili wycieczkę na Puławską - mają świetną wystawkę klinkieru i dachówki. Pierwszy raz w życiu widzieliśmy tam białą cegłę ręcznie formowaną - kruczo czarną też (oczywiscie w macie) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.04.2009 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 dziękujemy Wam za wszystkie miłe komentarze Długo czekalismy na te barierki - do końca nie byliśmy pewni efektu - tym bardziej się ciesze, że nie tylko nam się podobają Julienx - zawsze jesteś mile widziana Mam nadzieję, że po przeprowadzce uda mi się zaprosić "warszawskie babeczki" na jakąś kawę i ciacho Spotkanie u Zuzzy było już tak dawno Lidszu - cieszę się, że cegła Ci się podoba i także zapraszam do nas Będziemy na budowie przez cały dzień w poniedziałek i wtorek (trzeba uprzątnąć troszkę dom i teren) BeaWroc cena to 300zł za mb - wydaje mi się, że jest taka OK ? Nasza Diuna ma 8,5 mb barierki. Miley widziałam zdjęcie na stronie kowala Z niecierpliwością czekam na Twoją dachóweczkę - na pewno będzie piękna Nitubaga ten "fifek" jest troszkę zbyt zawinięty ale i tak lepszy fifek niż mocowanie w ścianie. Dzięki niemu barierka nabrała lekkości a o to nam chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.04.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 "tylko do przeniesienia sa oba gniazdka przy kaloryferach do grzałek elektrycznych" - a co z nimi nie tak? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 20.04.2009 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Amtla gniazdka są wyprowazone w złych miejscach - nie ma możliwości podłączenia grzałki - najlepiej to widać na zdjęciu z chromowym grzejnikiem. Trzeba je obniżyć - w tej chwili są pomiędzy ścianą a kaloryferem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 22.04.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Hej, Pięknie wygląda wasz domek Gniazdka przeniesiecie i będzie wszystko OK. Wiem, że to trochę dodatkowej dłubaniny, ale niestety czasami tak się zdarza A mi podłączyli prąd na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdajusz 24.04.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dzień dobry Wędruję tak sobie po dziennikach i ...jestem zachwycona Waszym domem. Na razie jesteśmy posiadaczami działki . Taki właśnie dom byłby ideałem, nawet jeśli chodzi o ten taras z boku (zdaje się że w pierwotnym planie jest on z tyłu ?). Macie piękne wykończenia ,kolory i w ogóle... Podejrzewam jednak ,że z racji tychże wykończeń i detali dom nie należy do najtańszych ?? Przy okazji pozwolę sobie na pytanie : czy przy poszukiwaniu projektu natknęliście się na jakiś inny ciekawy projekt z takim połozeniem tarasu (wyjście z boku) ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.04.2009 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 lidszu gratuluję prądu - widzę, że ruszyłaś jak burza - wspaniale Bardzo szybko wszystko załatwiasz - niesamowite!!! magdajusz witaj u nas w dzienniku Masz rację, w pierwotnej wersji taras był z tyłu budynku - my z racji kształtu działki musieliśmy oddać projekt do zmiany - polecam takie rozwiązanie Bardzo długo szukaliśmy odpowiedniego projektu - udało nam się znaleźć kilka -ale w każdym było coś nie tak Niestety nie pamiętam z jakiego biura projektowego były ? Jak tylko znajdę wolną chwilkę poszukam w necie - może uda mi się znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdajusz 27.04.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Masz rację, w pierwotnej wersji taras był z tyłu budynku - my z racji kształtu działki musieliśmy oddać projekt do zmiany - polecam takie rozwiązanie Bardzo długo szukaliśmy odpowiedniego projektu - udało nam się znaleźć kilka -ale w każdym było coś nie tak No właśnie -my mamy działkę narożną i takie usytuowanie tarasu byłoby idealne . Oprócz tego bryła Waszego domu jest piękna -naprawdę bardzo mi się podoba Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdajusz 27.04.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Jeszcze jedno pytanie, jeśli można : Spojrzałam na projekt i na nim dom wydaje się jakby wyższy - czy zmienialiście jakoś jego proporcje czy to tylko złudzenie ? Na projekcie nie jest tak ładny jak Wasz W rzeczywistości jest chyba bardziej przysadzisty...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.04.2009 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 dziękuję magdajusz - to bardzo miłe co piszesz Jedyna zmiana w bryle budynku to jego wydłużenie z obu stron o 1,2m. Wysokości nie zmienialiśmy - jest taka sama jak u reszty naszych diunowiczów. Zapraszam Cię do obejrzenia innych wspaniałych realizacji tego projektu na : http://forum.muratordom.pl/diuna-iii-z-domusa,t75191.htm Z tego co pamiętam mamy diunowiczów z Twoich okolic - może zechcesz zobaczyć Diunę na żywo? - zapraszam do nas - tylko do Warszawy masz toszkę daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 27.04.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 To kiedy parapetówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.04.2009 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 he he he za xx k pln he he he a tak na serio to przeprowadzka jest realna bez napinania w wakacje - w sensie lipiec - tak czy siak musimy się wyrobić przed wrześniem, bo Mary do przedszkola idzie i nie chcemy jej na głowę za dużó zamieszania władować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.04.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Głowac pięknie u Was my mamy podobną cegiełkę na elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 30.04.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 WitajcieMam pytanie o kominy. Jestem fanką cegły klinkierowej postarzanej, ale wszyscy odradzają jej użycia przy kominach. Ostrzegają, iż będzie szybciej się niszczyła. Spotykaliście sie z takimi uwagami, czy to mnie ktoś nabija w butelkę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 01.05.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Głowciu, normalnie Twoja górna łazienka mnie powaliła na kolana... /wiesz jak ja kocham takie proste formy / A szezląg... mniam... Ja też planuję wbić parę rodzinnych antyków w moje wnętrza... Pozdrawiam i gratuluję tempa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 01.05.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 aneta s super, że do nas zaglądasz Zawsze z przyjemnością oglądam cegłę na elewacjach - jaka by nie była Uwielbiam także cegłę we wnętrzach ale sami nie zdecydowaliśmy się na takie rowiązanie - choć długo o tym myśleliśmy - może next time Elcia1 witaj u nas w dzienniku Wiele osób zawdawało nam to samo pytanie Znajomi, którzy zajmują się budowlanką, mieszkający w Belgii twierdzą, że tam wszystkie domy są z tej cegły i stoją od wielu wielu lat. To nas przekonuje - u nas w Polsce nie ma jeszcze takiej tradycji - żeby budować z cegły ręcznie formowanej - stąd tyle wątpliwości. Trzeba przełamywać stereotypy Przed podjęciem decyzji szukaliśmy informacji u wielu wykonawców i znawców tematu - nikt nam tego pomysłu nie wybijał z głowy Poza kilkoma sprzedawcami klasycznej cegy klinkierowej Rasia bardzo się cieszę, że do nas zaglądasz Mam nadzieję, że uda nam się poznać większość forumowiczów (przyjamniej grupę warszawską) na zlocie w czerwcu Troszkę się bałam tej szarej łazienki - cały nasz dom to wielka improwizacja - bez pomocy architekta wnętrz - ale chyba dobrze wyszło ? Ta szara łazienka to ulubione wnętrze mojego męża Tylko jak my ją doczyścimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 01.05.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Rasia bardzo się cieszę, że do nas zaglądasz Mam nadzieję, że uda nam się poznać większość forumowiczów (przyjamniej grupę warszawską) na zlocie w czerwcu Troszkę się bałam tej szarej łazienki - cały nasz dom to wielka improwizacja - bez pomocy architekta wnętrz - ale chyba dobrze wyszło ? Wyszło świetnie! Czekam na kabinę i resztę drobiazgów. Ps. Ja też sama wymyślam wnętrza... najważniejsze, że Wy tam będziecie mieszkać i Wam się podoba! Ta szara łazienka to ulubione wnętrze mojego męża Już Go lubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 02.05.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Glowac. łazienka wyszla bosko. Napewno ja dosciścisz choc ja Ci nie pomoge - bo nie mam jeszcze takiego problemu i po prostu nie wiem. A szezlong - fantastyczny i te dwa klubowe fotele -już to widze w wyobraźni....... Powiem Ci ze zaraziłam sie od Ciebie tym eklrktyzmem i pomimo ze mój domek jeszcze w fazie stanu surowego zakupiłam cudny stół art deco fornirowany orzechem (jest w renowacji bo trzeba kilka elemencików na rancie uzupełnic) a teraz kupuje ...negocjuję żyrandol z tego okresu nad ten stół. Reszta zostanie nowoczesna ale mysle ze w zestawie wypoczynkowym tez sobie dokupie szezlong. Czekam na dalsze doniesienia z Waszej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts