Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

Etiuda zawsze z przyjemnością czytam Twoje wpisy :)

Do czyszczenia łazienek musimy zakupić chemię firmy Sopro - tej samej, której mamy fugi - mam nadzieję, że zadziała ;) ?

Bardzo się cieszę, że troszkę zaraziłam Cię starociami - sama uwielbiam minimalistyczne wnętrza - ale jestem zdania, że czasem jeden mebelek potrafi zdziałać cuda i nadać wnętrzu chatakteru i "duszy" ;)

Najważniejsze jest to (tak jak napisała Rasia), żeby nam się podobało, bo każdy z nas lubi być otoczony rzeczami, które mają dla niego znaczenie.

My mamy kilka takich "gracików" bez których nie wyobrażamy sobie naszego domu.

To są obrazy, grafika, stary przedwojejny zegar, który bije tak głośno, że budzi sąsiadów ;) :lol:, - mam nadzieję, że uda nam się dla wszystkich tych rzeczy znaleźć odpowiednie miejsce :roll:

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Efilo z szezlongiem nie będzie łatwo - jest problem ze znalezieniem takiego materiału - naturalna skóra odpada, a te wszystkie krowie ciapki dostępne w Polsce są ................ szkoda gadać :-?

Trzeba poszukać czegoś odpowiedniego :roll:

Kluczem do sukcesu jest dobry tapicer.

Ze zdjęciamy wstrzymam się do czasu montażu kuchni - wówczas będzie co pokazywać :-?

Nie sądziłam, że podwójne malowanie + gruntowanie może zająć tyle czasu i sił :o

KOSZMAR!!!

Trochę żałuję, że dom jest taki duży ;)

wpadłam obejrzeć kuchnię, ale niestety będę musiała poczekać :(((( dobrze, ze tylko kilka dni :)

mnie się bardziej białe tralki podobają

sciskam całą czwórkę :)

strzelam focha :roll: - chcesz oglądać kuchnię w dzienniku ?- zapraszam na budowę - kupię czajnik - zrobię herbatę ;)

PS. cieszę się, że zajrzałaś :)

wpadłam obejrzeć kuchnię, ale niestety będę musiała poczekać :(((( dobrze, ze tylko kilka dni :)

mnie się bardziej białe tralki podobają

sciskam całą czwórkę :)

strzelam focha :roll: - chcesz oglądać kuchnię w dzienniku ?- zapraszam na budowę - kupię czajnik - zrobię herbatę ;)

mnie dlugo zapraszac nie trzeba, bo i towarzyska jestem i ciekaw(ska?)a :)

Witam kuchnia piękna, piękna, piękna !

Pełna elegancja zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz. Najważniejsze, że ma się swój styl i wie się czego chce. Popatrzę jeszcze chwilę na tę zabudowę i pomarzę, koszt chyba nieco duży ? w końcu włoski design meblowy chyba przemawia do wszystkich ... do mnie na pewno.

... widziałam kuchnię .... no i juz wiem, że mam rację... :p

kilka dni temu wstawiłam fote u siebie czarnego frontu z dodatkiem zebrano... i jak tylko zobaczyłam to Twoje... se pomyślałam - OOO takie będzie i u mnie :)

Kochana napisz prosze co to jest... już doczytałam że palisander... ale to czarne: to szkło? napisz jeśli można kto robił Ci kuchnię... i czy cena to bardzo zwala z nóg. :oops: :oops: :oops:

gratuluję pięknej kuchni :)

Dziękujemy za wszystkie miłe słowa :)

Montaż kuchni przekładaliśmy od lutego - w końcu się doczekałam.

Jeszcze długa droga przed nami - M musi zainstalowć światełka w k-g, trzeba zamówić lacobel no i blat - narazie trwa casting na dobrego sprawdzonego i niedrogiego kamieniarza :roll:

Chyba poszukam kogoś spoza Warszawy - od razu cena o 4,000zł niższa :o

miley osobiście jestem zdania, że dobry stolarz zrobi identyczną kuchnię - tylko my nie mileiśmy namiaru na sprawdzonego :roll:

Robiąc meble w studiu ostro przepłaca się za osprzęty itp - choć uważam, że za tę cenę warto było zrobić kuchnię w AranDesign.

Pewnie przy następnej okazji poszukamy namiarów na poleconago stolarza :)

BeaWroc dziękujemy - lubię oglądać zdjęcia innych diunowiczów - niesamowite jest to, że ten sam projekt może mieć tyle różnych wariacji ;)

nitubaga

Kuchnię zrobiliśmy w AranDesign w TTWOpex na Al. Jerozolimskich.

http://www.arandesign.eu/index/element/id/1

Jestem zadowolona w wykonania - po montażu blatów i szkła jeszcze trzeba będzie podocinać cokoły, wyregulować fronty itp - ale ogólnie polecam :)

Czarne i białe fronty są z płyty lakierowanej na wysoki połysk - dają efekt lustra - pewnie zapłaczę się przy ich pucowaniu ale i tak jestem w nich zakochana ;)

Fornir to naturalny Palisander Santos ze słojem przechodzącym - ta zabudowa to pomysł mojego M - taki ciepły akcent w naszej labolatoryjnej kuchni ;)

Jestem zwolennikiem wnętrz biało-czarnych - ale ten naturalny fornir urzekł także mnie ;)

Ładnie będzie się komponował z podłogą merbau w salonie.

Ostatnio widziałam wspaniałe forniry z orzecha brazylijskiego i jabłoni - chyba w kuchniach Rust :)

dardurdka na podłodze jest Vives seria Monocolor.

Villeroy ma taką samą kostkę - tylko cena 2x wyższa :(

Taka podłoga zawsze kojarzyła mi się z praskimi kamienicami - a ja uwielbiam te klimaty - sama wychowałam się z starej mokotowskiej kamienicy w której były skrzypiące drewniane schody i gięte balustrady ;)

Od początku wiedzieliśmy, że podłoga w domu będzie właśnie taka (czarno- biała mozaika) - to by jedyny pewniak ;)

Pewnie bardziej pasuje do wnętrz w klimacie dworku - ale nasz misz-masz też mi się podoba ;)

Pasie mocno kibucuję Waszej budowie - cudny etap przed Wami :)

lidszu dziękuję :)

Za Waszą budowę także trzymam kciuki :)