Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

markotona blat musimy trochę poczekać - warszawscy kamieniarze ceny mają zabójcze (19,000zł za blat!!!).

Czekam na namiar na gościa z Augustowa :roll:

Amtla dziękuję - przy moich bączkach czasem trudno jest zasiąść do komputera - do tego empikfoto działa jak.............., mamy blueconnecta - sama rozumiesz :wink: :lol:

markoto, Etiuda

z lampkami miałam duży problem - szukałam czegoś sensownego przez kilka miesięcy :evil:

W końcu kupiliśmy oświetlenie z firmie Krulen (model ARF Q 78 )

http://www.krulen.com.pl/oswietlenie-meblowe/oprawy-halogenowe.html

Nie podobały mi się te wszystkie trójkąciki podszafkowe, tradycyjne oczka itp.

Niestety ceny mają kosmiczne - my wybraliśmy najtańszą wersję z zaproponowanych :oops:

Justynka - dziękuję :)

efilo dziękujemy :)

Palisander jest naprawdę piękny - mam nadzieję, że uda nam się powtórzyć go gdzieś w domu.

Może w wiatrołapie lustro w ramie z palisandru i mała ławeczka-stolik ?

markoto za 4 lampki z kablami i transformatorem daliśmy 640zł :-?

Rasia cokoły są z litego aluminium - w studiu zapewniali nas, że nie ma żadnego problemu z ich czyszczeniem.

Fronty mam myć płynem do mycia naczyń - palisander pronto :roll:

glowacku

dowiedz się czy to aluminium jest lakierowane bo jak nie to byle kropelka wina, soku czy czegoś co się przeradza w ocet i wżera gotowa. przynajmniej będziesz wiedziała z czym uważać

wiesz może co to za palisander? jest kilka odmian. u mnie będzie z tego ścianka kilka mebelków i schody. i cały czas się zastanawiam który wybrać.

to jest Palisander-Santos.

Nam wydał się najładniejszy z tych, które nam proponowano - najładniej usłojony.

Jeżeli chodzi o zniszczenia - hmm......... mamy dwójkę małych dzieci - szkody będą na bank ;) - trudno - pierwsze polecą klick klacki..., potem reszta kuchni - takie życie z tymi naszymi bączkami.

Dlatego z wymianą mebli tapicerownych czekamy aż młody skończy ze 3 latka ;) :roll:

dziś p. Potaczała pobrał wymiary drzwi i w katalogu z foto miał Wasze sfotografowane tuż po zamontowaniu - w dużym formacie, to już w ogóle pięknie się prezentowały. Dodał jeszcze, że wiele osób dopytuje o Wasz model, jest to chyba wynikiem czytania dziennika glowac - to ja dodałam, hihi

Ponieważ my wybraliśmy model M18 - gdzie ten witrażyk mało kolorowy to P. dał nam jeszcze nr tel. do Pani od witraży, celem ewentualnej zmiany kolorystyki - ale chyba nie ma co ulepszać. Ale kolor trudno dobrać do koloru okien, czyli orzech. W dębie w końcu prawie identyczny dopasowaliśmy.

Glowac mam prosbe podaj jeszcze raz nazwe tych płytek w dolnej łazience? Nie moge znależc w Dzienniku.

Czy te duze szare kafle na ścianie sa z tej samej serii co antracytowe?

pozdrawiam i kibicuje tej super budowie :D :D

Choć wyjasnij midlaczego napisałas ze wykończeniówka jest nudna - jak tu tyle FASCYNUJACEGO sie u was dzieje?

Pasie - jeśli chesz zobaczyć dach na żywo serdecznie zapraszamy:)

Coraz częściej pojawiają się dachy z Domino na dachu :)

miley bardzo się cieszę, że robisz drzwi u Pana Krzysztofa :)

Już dawno mieliśmy mu wysłać zdjecia drzwi do umieszczenia na stronie - wiecznie coś jest do zrobienia - musimy się za to zabrać :oops:

Model M-18 jest śliczny - wydaje mi się, że warto porozmawiać z panią od witraży, na pewno zrobi Wam na zamówienie takie kolory jak zechcecie.

U nas czerwień róż jest tak intensywna , zieleń listków bardzo nasycona (na zdjęciach tego nie widać :( - niesamowite ma szkła!!!

Ja osobiście pomiędzy bielone szkło wstawiłabym właśnie kolorowe akcenty.

Piękne będziesz miała drzwi :)

emma2008 dziękuję, że do nas zajrzałaś :)

Za chwilkę wyślę Ci na PW namiar na wykonawcę - my u nich (najprawdopodobniej) zrobimy również nową bramę wjazdową.

Etiuda dolna łazienka to Vives:

http://www.vivesceramica.com/series.asp?category=579

quorum-vanguard modele:

-Logos Negro

-Collage Negro

-Quorum R-Blanco

Cała górna łazienka to Bernina 60x60 antracyt na podłodze)30x60 szara na ścianach + 7,5x60 antracyt przy wannie.

http://www.villeroy-boch.com/en/pl/professionals/tiles/trade-craft/produktsuche.html

Polecam Pana Wojciecha Wociala z firmy Eurobest - ma chyba najlepsze ceny w Polsce - jest bezpośrednim importerem V&B na Polskę - pełen profesjonalizm.

Te kafle, które nam zostały oddaliśmy bez problemu - ma bardzo dobre ceny - daje upusty - warto z nim pogadać :)

http://www.eurobest.com.pl/