Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jejjuuuu - prześlicznie u Ciebie :o :D :D :D :D :D

Barierki cudo, łazienka z Vives bosssska

http://www.empikfoto.pl/albumy35/115019/755297/previews/23483596_dsc02108.jpg

Proszę o więcej fotek tej łazieneczki, jeśłi można - bardzo piękne te kafle :D :wink:

Monia i Marek dziękujemy.

Obie łazienki narazie próbujemy doszkorwać po naszych kafelkarzach :evil:

Czekamy na hydraulika, żeby zamontował resztę baterii i sprzętów :roll:

Aga1401

cieszę się, że Diunka Ci się podoba :)

Pasie - zapraszamy do Międzylesia - w okolicach jest sporo ciekawych dachów do obejrzenia ;)

Dziękuję - najbardziej doskwiera nam brak czasu - dom, praca, dzieci i nie ma naprawdę wolnej chwili na ogarnięcie budowy :evil:

Urlopu coraz mniej :roll: , dzieci w domu tęsknią za rodzicami - a dom wymaga pomalowania, posprzątania - choć M i tak przeszedł juz samego siebie w sprzątaniu :p

Dziś złapałam wiatr w żagle - damy radę :)

Następny urlop 27-05 - znów umyję łazienki ;)

tzn żadnego doła budowlanego nie mamy - tylko jesteśmy mocno zmęczeni, nie tylko budową.

ot tyle..

78mysz wybacz, że nie przywitałam Cię z naszym dzienniku - kolejny dowód zmęczenia :oops:

Bardzo mi miło, że do nas zaglądasz :)

Tosinku kochana Ty to jesteś zaprawiona w bojach - z przyjemnością do Ciebie zaglądam - od razu nabieram optymizmu i mi lepiej :)

Lidszu w przyszłym tygodniu spróbujemy z octem :roll:

Tak to prawda że najpopularniejszy jest Star Galaxy. Ale z przekazu projektanta wiem ze taki trendy jest obecnie Star Gate - wlasciwie to dotyczyło nowych gresów, które własnie podobne sa do Star gate - takie pojedyncze sporadyczne białe "maźniecia"na kruczoczarnej powierzchni. Ale wiesz jak to jest - trendy wnetrzarskie muszą sie zmieniac z czasem.

Ja granitów nie rozważam z prozaicznych przyczyn - choc wszystkie które pokazałaś sa cudne tyle ze napewno poza moim zasięgiem.

Ten Absolut black jest z pewnoscia ponadczasowy i żadne mody nie zmienia jego uroku. Ja dzieki Tobie :D :D (wielkie dzięki) zamówiłam sobie gres Bernina szary lapatto (z tym lekkim połyskiem) na holl który łaczy sie z salonem, mały pas planuje zrobic przy kominku i wtedy kominek obłozyc np tym granitem Absolut Black...... ale to jeszcze daleka przyszłość i nie wiem czy kasy wystarczy.

Ale jestem pewna że dokonasz trafnych wyborów i z niecierpliwościa czekam . Ale co to jest ten gierunek an 8 cm?????

wiesz, tak szczerze, to nie wybieramy dlatego czy coś jest modne, czy też nie, tylko dlatego że nam się coś podoba.

jeżeli chodzi o modę i funkcjonalność, to na czasie są blaty młotkowane a nie polerowane. My chcemy polerowany.

Gierunek - to doklejka na rogu.

dwa kawałki są cięte pod kątem 45 stopni i tak łączone - w wyniku czego nie widać łączenia i blat wygląda jakby miał np 8 cm grubości.

Faktycznie blat ma 3 lub 2 cm grubości.

całość jest w kształcie litery L.

Bernina ma nowy wzór na ten rok - my wybraliśmy ten z zeszłego.

Ten nowy ma takie ciekawe centki takeigo jakby poleru, które są widoczne pod światło.

Etiuda to ja tu w pracy siedzę i rysuję jak wygląda gierunek a mój mąż wszystko już napisał (oczywiście piszemy z tego samego konta :wink: :lol: ) :roll:

krótko mówiąc:

gierunek inaczej naroże to załamanie gzymsu - sprawia optyczne wrażenie, jakby było wykonane z grubego granitu - :)

http://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/827478/previews/25666421_gierunek.jpg

.... a czy ja mogę wiedzieć co to dokładnie jest ??? :)

http://www.empikfoto.pl/albumy35/115019/755297/previews/23483596_dsc02108.jpg

nie wiem jak w reali ale na zdjęciach wygląda jak szkic długopisem :p bardzo ciekawe :)

Nitu na żywo wyglądają dokładnie tak samo - jak naszkicowane czarnym tuszem - mimo, że szara łazienka jest moją ulubioną ta biała Vivesa robi chyba największe wrażenie na gościach :roll: , właśnie ze względu na efekt "rysunku"

To jest link do kolekcji:

http://www.vivesceramica.com/series.asp?category=579