nitubaga 04.06.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 wielkie dzięki jak chciałam poszukac w sklepach internetowych tej kolekcji to się kurcze na googlach pokazuje tylko Was dziennik gdzie a to mogę dopaść ? gdzie Ty to kupiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 05.06.2009 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 na pewno jest w TTW Opex na Al. Jerozolimskich w "Łazienki Prajs" (na parterze) być może mają na Jagiellońskiej - tam jest salon Vivesa - niestety opinie o tym sklepie są bardzo kiepskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 05.06.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Hejka i ja sobie skradłam ten link Vivesa i chyba się do TTW bryknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.06.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Dzień doberek Glowac, kiedy zobaczymy jakieś nowe zdjęcia z waszego domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 05.06.2009 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Chwilowo staram się skupić na zdrowiu - przedszkolu dla młodej itp Ostatni tydzień był koszmarny (dłutowanie 8-ki ) i o niczym innym jak zęby nie byłam w stanie myśleć - dzisaj zdjęcie szwów - już jest lepiej. Pod koniec czerwca ruszymy z kopyta z wykończeniówką. Wówczas będzie co pokazywać - chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.06.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 nooo jeśli Ty pod koniec czerwca chcesz ruszyć z kopyta z wykończeniówką to powiedz mi co to jest co już zrobiliście ??? to musze tam zajechać ... a o opiniach co nieco słyszałam , niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.06.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Chwilowo staram się skupić na zdrowiu - przedszkolu dla młodej itp Ostatni tydzień był koszmarny (dłutowanie 8-ki ) i o niczym innym jak zęby nie byłam w stanie myśleć - dzisaj zdjęcie szwów - już jest lepiej. Pod koniec czerwca ruszymy z kopyta z wykończeniówką. Wówczas będzie co pokazywać - chyba Głowciu, a co Ty tam chcesz jeszcze wykańczać? Przecież okna już nawet umyte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 08.06.2009 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 dajcie spokój dziewczyny - przed nami tyle pracy, że szok. Sami malujemy - trwa to niestety bardzo Długo - właściwie M sam maluje - ja tule bączki - taki już los przy dwójce maluszków - nie ma nam kto pomóc To jest główny powód, dla którego wszystko tak się dłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.06.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 no tak - jak się robi samemu to niestety tylko w miarę możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 08.06.2009 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 dokładnie Po tych wszystkich naszych "fachowcach" nie chcemy już brać nikogo do wykończeniówki - poza schodami i podłogami oczywiście - resztę zrobimy sami - przynajmniej mamy pewność, ze będzie to zrobione dokładnie - mam ciarki na samą myśl, że ktoś znów może coś "zwalić" Także powoli (w sumie mocno nam się nie spieszy) w miarę możliwości finansowych i wolnego czasu - idziemy do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.06.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ... u nas bedzie tak samo... tyle, że Szanowny będzie pracował mocno... a prace będą się posuwały do przodu w miarę wolnego czasu naszyj ojców niestety inaczej się nie da ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 09.06.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Otwieram dzisiaj dzienniczek i taaaakie oczy zrobiłam, bo myślałam, że te schody już u Ciebie w domku są: http://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/827478/previews/25942088_schody8.jpg Piękne - już się nie mogę doczekać efektu w Twoim domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 09.06.2009 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 mario31 witaj u nas w dzienniku Ze schodami mamy problem - nie do końća są dobrze zaprojektowane - będzie problem z barierką. W naszym przypadku najważniejsze jest to, żeby były bezpieczne dla dzieci ( u Ciebie rozwiązanie z szybą i tą bramką jest po prostu GENIALNE - specjalnie pokazywałam mężowi ). Generalnie - jakoś brakuje nam zapału do wykończeniówki a schody są dla nas prawdziwym wyzwaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 09.06.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Dziękuję za powitanie Glowac - trochę się zestresowałam, że się do dziennika wpisałam..! U nas też był problem ze schodami, bo każdy nam wmawiał, że miejsca mamy mało... A jeden stolarz usilnie nas namawiał żeby bieg obrócić, co kłóciło się kompletnie z naszym układem wnętrz i funkcjonalnością... Chyba miał takie na zbyciu, że tak nam je wciskał...?! Ja bardzo chciałam poziome pręty przy barierce (zresztą pionowe za bardzo by nie wyszły przy tak mocnym skręcie), a do tego na górze już tylko szkło mi pasowało, bo z poziomych byłaby dla dzieciaczków drabinka do nieba... A jaki macie problem z tymi schodkami - co jest nie tak zaprojektowane..? Co do wykończeniówki, to doskonale rozumiem, bo u nas jest podobnie. Niestety im bliżej końca tym gorzej, więc Cię nie pocieszę... Podobno powinno się spakować walizki i wyjechać na urlop, tylko skąd wziąć na to kaskę, jak liczy się teraz każdy grosz...?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 09.06.2009 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 oczywiście chodziło mi o komentarze Problem ze schodami polega na tym, że w projekcie są schody drewniane. Nasz konstruktor przeprojektował nam schody na betonowe - i okazało się, że źle to zrobił. Będzie problem z ładnym wykończeniem schodów, głównym słupem przy zabiegach - do tego dochodzi różnica pozionów pomiędzy częściami domu - na poziomie klatki schodowej - "schodziarze" tylko zaciarają ręce - każda taka rzecz to dla nich dodatkowe zyski -załamka Urlop to w naszym przypadku MARZENIE - może w sierpniu uda nam sie skoczyc na kilka dni w Bieszczady Ja dopiero wróciłam do pracy - zmieniłam stanowisko - muszę się troszkę "wykazać" , urlopu mało - liczę każdy dzień, przed nami przeprowadzka, przedszkole ufffffffffffff. doba jest zbyt krótka ........................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.06.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Głowciu nie martw się schodami, przeważnie te "przeprojektowane" są źle zrobione, tak jest też u nas (w efekcie nie mamy nadal schodów). Ale ja w innej sprawie... Chciałam napisać, jak zawsze cieszę się gdy pojawi się nowy wpis w dzienniku, strasznie mi się Wasz domek podoba, mimo odmiennego gustu (choć nie całkiem), np. nowoczesnych kuchni nie lubię, a u Ciebie mi się b. podoba Zresztą przede wszystkim ze względu na podłogę (o którą już kiedyś pytałam ). Pokoik dla dziewczynki bardzo mi się spodobał, wersja niebieska nawet bardziej mi przydatna bo moja mała to wszystko by chciała niebieskie (nawet był problem z wyborem blachy na dach, jak z nami pojechała , nie wspominając o poszukiwaniach niebieskiego granitu na jej parapet ) choć różowe dodatki z bielą bardziej mi się podobają i bardziej dziewczęce som... Mam jeszcze pytanie odnośnie szprosów, od której strony (pn, płd...) macie frontową elewację i czy te szprosy są widoczne czy tylko zdjęcia czasem przekłamują??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 10.06.2009 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 dardurdka dziękuję Mężu kochany od której strony mamy elewację fornotową ??? ech ja zawsze byłam "kiepska w te klocki " Szprosy są od strony zewnętrznej w kolorze złoty dąb i czasem na zdjęciach ich nie widać - Sama nie wiem dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 10.06.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 szprosy są w środku - między szybami usytuowanie - idealne dla domu energooszczędnego - wejscie od wschodu, wyjście na ogród z dużymi przeszkleniami od południa, zachód - tył domu - od północy garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 10.06.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 witaj Glowac .Biegnę do ciebie po śladach Dardurdki.Musze napisać ,że odwiedzam Cię sukcesywnie ,lecz nie zawsze sie ujawniam Bardzo podoba mi się Twoje wnętrze ,urządzasz je z wyszukanym smakiem,gustownie i elegancko.Nie ukrywam ,ze bardzo podoba mi sie Twoja podłoga w kuchni i nie jest wykluczone ,że ja odgapię do swojej.Znalazłam te płytki na allegro,podano mi cenę 85zl+ 3zl za kostkę .Nie wiem ,czy cena jest ok?Jeszcze sie zapytam ,bo nie widziałam tych płytek fizycznie ,czy one są śnieżno białe ,czy jest to złamana biel?.Meble mam zamówione w ecru i caly czas sie zastanawiam ,czy zrobić podłogę taka ,jak Ty ,czy położyć płytki drewnopodobne.[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 10.06.2009 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Beauty dzięuję za miły wpis Kafel podstawowy to http://www.vivesceramica.com/series.asp?category=187 Octógono Alaska 31,6x31,6 cm. cenę muszę sprawdzić na FVAT - czarna kostka to 4zł/szt. Kafle są mleczno-białe zdecydowanie jest to złamana biel:) Niestety jakość ich wykonania nie jest rewelacyjna. Kupiliśmy I klasę ale kafelkarze mieli z nimi trochę zabawy Na szczęście z efektu końcowego jestesmy bardzo zadowoleni. Przy większym zamówieniu dostaliśmy chyba 10% upustu. Smutne jest to, że jedyna alternatywą jest V&B - niestety cena jest 2x większa - a jakoś ponoć porównywalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts