Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chwilowo staram się skupić na zdrowiu - przedszkolu dla młodej itp :(

Ostatni tydzień był koszmarny (dłutowanie 8-ki :roll: ) i o niczym innym jak zęby nie byłam w stanie myśleć - dzisaj zdjęcie szwów - już jest lepiej.

Pod koniec czerwca ruszymy z kopyta z wykończeniówką.

Wówczas będzie co pokazywać ;) - chyba :roll:

Chwilowo staram się skupić na zdrowiu - przedszkolu dla młodej itp :(

Ostatni tydzień był koszmarny (dłutowanie 8-ki :roll: ) i o niczym innym jak zęby nie byłam w stanie myśleć - dzisaj zdjęcie szwów - już jest lepiej.

Pod koniec czerwca ruszymy z kopyta z wykończeniówką.

Wówczas będzie co pokazywać ;) - chyba :roll:

Głowciu, a co Ty tam chcesz jeszcze wykańczać? :roll: Przecież okna już nawet umyte... 8) :D :D

dokładnie :(

Po tych wszystkich naszych "fachowcach" nie chcemy już brać nikogo do wykończeniówki - poza schodami i podłogami oczywiście - resztę zrobimy sami - przynajmniej mamy pewność, ze będzie to zrobione dokładnie - mam ciarki na samą myśl, że ktoś znów może coś "zwalić" :evil:

Także powoli (w sumie mocno nam się nie spieszy) w miarę możliwości finansowych i wolnego czasu - idziemy do przodu :)

mario31 witaj u nas w dzienniku :)

Ze schodami mamy problem - nie do końća są dobrze zaprojektowane - będzie problem z barierką.

W naszym przypadku najważniejsze jest to, żeby były bezpieczne dla dzieci ( u Ciebie rozwiązanie z szybą i tą bramką jest po prostu GENIALNE - specjalnie pokazywałam mężowi :oops: ).

Generalnie - jakoś brakuje nam zapału do wykończeniówki :roll: a schody są dla nas prawdziwym wyzwaniem.

:roll:

Dziękuję za powitanie Glowac - trochę się zestresowałam, że się do dziennika wpisałam..! 8) :wink:

U nas też był problem ze schodami, bo każdy nam wmawiał, że miejsca mamy mało...

A jeden stolarz usilnie nas namawiał żeby bieg obrócić, co kłóciło się kompletnie z naszym układem wnętrz i funkcjonalnością... :roll: Chyba miał takie na zbyciu, że tak nam je wciskał...?! :wink:

Ja bardzo chciałam poziome pręty przy barierce (zresztą pionowe za bardzo by nie wyszły przy tak mocnym skręcie), a do tego na górze już tylko szkło mi pasowało, bo z poziomych byłaby dla dzieciaczków drabinka do nieba...

A jaki macie problem z tymi schodkami - co jest nie tak zaprojektowane..?

Co do wykończeniówki, to doskonale rozumiem, bo u nas jest podobnie.

Niestety im bliżej końca tym gorzej, więc Cię nie pocieszę...

Podobno powinno się spakować walizki i wyjechać na urlop, tylko skąd wziąć na to kaskę, jak liczy się teraz każdy grosz...?! :roll: :wink:

oczywiście chodziło mi o komentarze ;)

Problem ze schodami polega na tym, że w projekcie są schody drewniane.

Nasz konstruktor przeprojektował nam schody na betonowe - i okazało się, że źle to zrobił.

Będzie problem z ładnym wykończeniem schodów, głównym słupem przy zabiegach - do tego dochodzi różnica pozionów pomiędzy częściami domu - na poziomie klatki schodowej :roll: - "schodziarze" tylko zaciarają ręce - każda taka rzecz to dla nich dodatkowe zyski -załamka :cry:

Urlop to w naszym przypadku MARZENIE - może w sierpniu uda nam sie skoczyc na kilka dni w Bieszczady :-?

Ja dopiero wróciłam do pracy - zmieniłam stanowisko - muszę się troszkę "wykazać" :roll: , urlopu mało - liczę każdy dzień, przed nami przeprowadzka, przedszkole ufffffffffffff.

doba jest zbyt krótka ........................

Głowciu nie martw się schodami, przeważnie te "przeprojektowane" są źle zrobione, tak jest też u nas (w efekcie nie mamy nadal schodów). Ale ja w innej sprawie...

Chciałam napisać, jak zawsze cieszę się gdy pojawi się nowy wpis w dzienniku, strasznie mi się Wasz domek podoba, mimo odmiennego gustu (choć nie całkiem), np. nowoczesnych kuchni nie lubię, a u Ciebie mi się b. podoba :o Zresztą przede wszystkim ze względu na podłogę (o którą już kiedyś pytałam :lol: ). Pokoik dla dziewczynki bardzo mi się spodobał, wersja niebieska nawet bardziej mi przydatna bo moja mała to wszystko by chciała niebieskie (nawet był problem z wyborem blachy na dach, jak z nami pojechała :roll: :lol: , nie wspominając o poszukiwaniach niebieskiego granitu na jej parapet :lol: ) choć różowe dodatki z bielą bardziej mi się podobają i bardziej dziewczęce som...

Mam jeszcze pytanie odnośnie szprosów, od której strony (pn, płd...) macie frontową elewację i czy te szprosy są widoczne czy tylko zdjęcia czasem przekłamują???

witaj Glowac .Biegnę do ciebie po śladach Dardurdki.Musze napisać ,że odwiedzam Cię sukcesywnie ,lecz nie zawsze sie ujawniam :oops: :oops: Bardzo podoba mi się Twoje wnętrze ,urządzasz je z wyszukanym smakiem,gustownie i elegancko.Nie ukrywam ,ze bardzo podoba mi sie Twoja podłoga w kuchni i nie jest wykluczone ,że ja odgapię do swojej.Znalazłam te płytki na allegro,podano mi cenę 85zl+ 3zl za kostkę .Nie wiem ,czy cena jest ok?Jeszcze sie zapytam ,bo nie widziałam tych płytek fizycznie ,czy one są śnieżno białe ,czy jest to złamana biel?.Meble mam zamówione w ecru i caly czas sie zastanawiam ,czy zrobić podłogę taka ,jak Ty ,czy położyć płytki drewnopodobne.[/u]

Beauty dzięuję za miły wpis :)

Kafel podstawowy to http://www.vivesceramica.com/series.asp?category=187

Octógono Alaska

31,6x31,6 cm.

cenę muszę sprawdzić na FVAT - czarna kostka to 4zł/szt.

Kafle są mleczno-białe zdecydowanie jest to złamana biel:)

Niestety jakość ich wykonania nie jest rewelacyjna.

Kupiliśmy I klasę ale kafelkarze mieli z nimi trochę zabawy :(

Na szczęście z efektu końcowego jestesmy bardzo zadowoleni.

Przy większym zamówieniu dostaliśmy chyba 10% upustu.

Smutne jest to, że jedyna alternatywą jest V&B - niestety cena jest 2x większa - a jakoś ponoć porównywalna :(