Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witaj alfa36

Bardzo się cieszę, że ktoś do nas zagląda - nasz dziennik zapadł w forumowe czeluścia :wink: :lol:

Blat w kuchni będzie z czarnego granitu Absolute Black - z doklejką na 8cm grubości.

Właśnie jesteśmy w trakcie rozmów z kamieniarzem - mam nadzieję, że niedługo uda nam się zakończyć prace w kuchni

:roll:

Efilo dziękuję - ja z przyjemnością śledzę Twoje postępy :)

Julienx namiar na szafkę z lustrem wysałam na PW :)

dardurdka mam przygotowany przez męża schemat - mam nadzieję, że będzie przydatny - ew. mąż Ci podpowie co i jak bo ja jestem od wybierania kafelków :roll: :wink: :lol:

wybacz, że wstawię link do schamtu i dyskusji o izolacji wykuszu - jestem sama z dwójką szkrabów i chwilowo mam obie ręce zajęte :roll:

http://forum.muratordom.pl/diuna-iii-z-domusa,t75191-1920.htm

dardurdka

jak będziesz miała pytania, to pytaj, na nastęnej stronie tego linku też jest "rysunek" i odp na kilka pytań dot. izolacji.

Generalnie na to co ma każdy = czyli jakąś tam płytę balkonową:

- papa termozgrzewalna

- poziome ocieplenie

- wylewka

- obróbka blacharska

- folia w płynie - najlepiej z piaskiem (te lepsze folie są już z piaskiem)

- klej elastyczny

- okładzina - pewnie płytki

- fuga epoksydowa

no i finito!

• 2 weeks później...
78mysz dziękujemy - w środę Duch wchodzi z dechami - może uda mi się pojechać na budowę? - bardzo jestem ciekawa jak to wszystko wyjdzie :roll: :p

to ty masz go za takiego drwała? Myslisz ze jak rano zacznie to wieczorem skończy?

Układanie drewna to jeden z przyjemniejszych elementów w budowie, bo poniewaz znaczy to ze wszystko inne jest juz ułożone i w zasadzie to mozna juz mieszkac!