Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Etiuda - cieszę się, że dechy Ci się podobają - sama jestem ciekawa jak będą wyglądały po zakończeniu prac :roll:

Jeśli chodzi o podbitkę: mamy podbitkę sosnową dwukrotnie malowaną impreganem z woskiem firmy Tikkurila (Valtti Expert) w kolorze orzech.

http://www.tikkurila.pl/farby_dekoracyjne/produkty/produkty_zewnetrzne/powierzchnie_drewniane

Kolor wyszedł bardzo ciepły - idealnie dopasowany do złotego dębu - długo szukaliśmy czegoś odpowiedniego - wypróbowaliśmy kilkanaście preparatów i kolorów i ten jest wg nas najlepszy.

Co do wylewek - muszę sprawdzić kiedy były robione ?

:oops:

Dzieki za informacje. :D :D

Kolor podbitki rzeczywiscie bardzo ciepły i piekny. Zauważyłaś czy przez ten rok zmieniły kolor? Bo jak przeczytałam to zastosowany przez Was preparat ma składniki ochronne na UV.

A wylewki to prawie 11m-cy sie sezonowały. Pewnie nie mieliście żadnych problemów z wilgotnościa.

Wczoraj pojechałam z dziećmi na budowę, żeby zrobić zdjęcia dla Maxim'a.

Specjalnie zerknęłam na podbitkę i naprawdę nic się z nią nie dzieje, nie wypłowiała - ogólnie jesteśmy bardzo z niej zadowoleni :)

Przepraszam, że sama szukałaś info kiedy były robione wylewki? - :oops:

Mój mąż nie jest z nich do końca zadowolony - tak jak pisałaś, z wilgotnością nie mieliśmy problemu - parkieciarze dość szybko się uwinęli - teraz czekamy aż przyjadą na poprawki :roll:

Maxim proszę o wyrozumiałość - w wolnej chwili wrzucę zdjęcia łączeń w salonie :)

dziękuję dziewczyny - problem ze zdjęciami udało mi się rozwiązać :)

Efilo chyba nie do końća zrozumiałam to 2w1 :wink:

Wiele osób pytało nas o obwódkę w salonie :-?

Zainspirowały nas te oto zdjęcia:

http://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/827478/previews/25942057_schody4.jpg

http://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/827478/previews/25942088_schody8.jpg

ta obwódka wygląda przepięknie i zastanawialiśmy się jakby to wyglądało w salonie?

Będąc na urlopie uzgodniliśmy tę zmianę z Duchem (telefonicznie) i wyszło lepiej niż się spodziewaliśmy :)

Salon zyskał delikatną ozdobę - wszystkie łączenia pod kątem 45 stopni nadają mu fajnego wyrazu.

I o to chodziło.

Witaj krzys_i_aga :)

W chwili obecnej także latam z mopem co dzień :lol:

Nasz młody mężczyzna, skończył 10 miesięcy i nie jada już kaszek - tylko sam z telarza :roll: - po każdym posiłku - na podłodze mamy bagno :roll:

Nasza 3 letnia kuchareczka nie jest lepsza - po gotowaniu cała kuchnia jest do sprzątania - już do tego przywykliśmy - mop i odkurzacz to moi przyjaciele :wink: :lol:

Teraz zamierzam zaprzyjaźnić się ze zmywarką ;)

Tak na poważnie - przy małych dzieciach nie da się utzrymać czystości w domu - przyjamniej przy naszych - jak nie rozlane kakao, pomalowany farbami fotel to braciszek wymalowany flamastrami - i o to chodzi, żeby było wesoło ;)

Bardzo się cieszę, że Wam się nasza chatka podoba - my powoli tracimy zapał do jej wykańczania

:D

Aga!!! Zapał, pomyśl o najbliższej gwiazdce i odrazu będziesz mnieć energię!!!!

Tosinku słońce - ostatnio zastanawiałam się czy na gwiazdkę nie kupić krzeseł do kuchni :roll: :lol:

Efilo - a o to chodziło :roll: :p - jakoś 2w1 kojarzy mi się z "2w1" a ja już zakładany plan zrealizowałam ;) :lol:

Tak czy inaczej mam nadzieję, że za 3 tygodnie będzie zrobiona podłoga, schody i pomalowany dom.