Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i symatyków Diuny a w szczególności glowac.

Właśnie zaczynam budowę Diuny II i stanąłem przed wyborem rekuperatora z GWC. W związku z tym mam prośbę do glowac o kilka podpowiedzi. A mianowicie z usług jakiej firmy skorzystaliście przy budowie reku z GWC, oraz jaki reku ostatecznie zakupiliście i jaki jest przewidywany koszt tej inwestycji.

pozdrawiam Jacek

Patty:) jesteś wspaniała :)

Kurcze podobają mi się oryginalne - ale potrezbuję do salonu 2 lampy wiszące i dwa kinkiety – muszę trochę uzbierać na nie ;)

Popcarol – dziękuję za informację 

Efilko znalazłam te lampy gdzieś tu na forum – nie wiem jak się prezentuja na żywo – na zdjęciu wyglądają skromnie i ładnie – tylko cena

ja_ba witaj u nas 

Wszystkie info na temat GWC i reku wyśle Ci M na PW 

Nadrabiamy zaległości:

majki

nie obawiamy się tego bo ciągle ganiamy z jakąś szmatą - mamy dwójkę dzieci - więc berz względu na to kolor czy fakturę trzeba gdzieś sprzątać....

dardurdka

kanałówka to grzejnik kanałowy - przyszedł do domów z przemysłu.

to grzejnik w specjalnej wnęce w posadzce obudowany firmową "trumną".

Owa żaluzja to kratka przez którą leci ciepłe powietre albo grawitacyjnie albo wspomagane wentylatorami.

Skoro leci z dołu do góry, to tak smao może z góry na dół - np wszystko co tam samo wpadnie :)

produkuje je większość dużych firm od grzejników - jaga, purmo, verano, regulus, zehnder, itd.

nasz salon mimo że duży to mało ustawnym jest więc kanałówka pasowała idealnie.

tu są fotki grzejnika sote -> http://www.jaga.com.pl/galerie_grzejnikow/Canal_Plus/index.html

dziewczyny - dzięki za info o lampach.

efilo

nie mamy żadnego terminu - nic nas nie pogania, za mieszkanie obecne nie płacimy, więc nie ma ciśnienia.

jedyne co nam utrudnia obecne miejsce zamieszkania, to przedszkole - bo jest pod nowym domem - choć to tylko 5 km samochodem jadąc i w obie strony to 20 minut.

jutro będą gotowe schody i ponownie polakawierowany salon, potem piec i gdyby nie brak balatu w kuchni to na upartego (+ posprzątanie) można sie wprowadzać, ale nawet na to posprzątanie tak na szybko nie ma czasu, bo urlopu już brak.

o ogrodzie na razie nie myślimy - to w przyszłym roku - teraz jest za późno... + brak czasu na przeglądanie katalogu roślin, a co dopiero projekt...

Witam!

Po pierwsze - macie ŚWIETNĄ łazienka

Po drugie - ŚWIETNA kuchnia - z niecierpliwością czekam na zdjęcia mebli już z blatami.

Generalnie wykańczacie wnętrza w moich ulubionych kolorach.

Bardzo jeszcze proszę o nazwę i producenta tych wąskich długich płytek z obudowy wanny.

Pozdrawiam!