Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wpadłam się przywitać- choć widzę że właściwie kończycie karierę budowlańców ;-) i pewnie za chwile nie będziecie pamiętac o tych przed którymi ta droga się dopiero zaczyna jawić. Powiem krótko: zazdroszczę wam pomysłów. Gdyby nie tacy ludzie jak wy to pewnie mój przyszły dom wyglądał by bardzo smutno i tandetnie. Ale mam was! Wasz dziennik jest dużym źródłem inspiracji- jeśli można ;-)

Ciekawi mnie kto wam restaurował te mebelki - ja mam kilka sypiących się sztuk po pradziadkach- ile to kosztuje? np sofa i fotele?

pozdrawiam

Miley to ja ślicznie dziękuję za miły wpis :)

panczurka przyznam się, że te witrażowe drzwi po prostu uwielbiam ;)

Wiem, że to nie ładnie - ale bardzo je lubię - wpuszczają co domu tyle światła.

Biorąc pod uwagę, że dom mamy raczej czarno- biały to ten witraż lekko "łagodzi" całość wnętrza.

papuch witaj u nas w dzienniku - cieszę się, że ktoś do nas jeszcze zagląda - szczególnie, że wpisy są coraz żadsze :(

Meble kupowliśmy w większości od handlarza ze Śląska.

Na miejscu restaurował nam meble, ma swojego tapicera, malarza, zegarmistrza.

Ostatnio zrobiliśmy przegląd naszych mebli i części musieliśmy się "pozbyć".

Udało nam się znaleźć "nowy dom" dla niektórych naszych gracików.

Meble zbieraliśmy przez lata i teraz okazało się, że nie mamy gdzie ich wstawić ;)

Jak znajdę chwilkę wstawię zdjęcia kilku mebli :)

BeaWroc coś w tym wypaleniu jest ;)

Praca, dom, dzieci, święta itp - naprawdę nie mamy czasu na to, żeby pójść z mężem do kina (a tak nam się marzy "Dom Zły") a co dopiero mówić o wykończeniu pod klucz.

Urlopu już nie mam, po pracy lecę do dzieci............ proza życia w wielkim mieście :roll:

Powoli zabieram się za zasłonki, karnisze, rolety itp - bardzo powoli ;) :roll:

Nie mamy ciśnienia - chcemy utrzymac konsekwencję w wykończeniówce - a na to potrzeba czasu i pieniędzy - obu nam brakuje :wink:

Oby do wiosny :lol:

BeaWroc

drzwi są takie jakbym chciała.Szkoda że tak daleko od siebie się budujemy, mogłabym skorzystać z wypróbowanych stolarzy

z tym to nie ma problemu, bo Pan Krzysztof robi drzwi praktycznie wszędzie, sam jest z podkarpacia. Do nas przyjechał, a jak mi mówił na Dolnym Śląsku jest częsciej niż u nas, więc śmiało możesz się kontaktować -> http://www.potaczala-drzwi.ovh.org/

bardzo go polecamy!

z tym to nie ma problemu, bo Pan Krzysztof robi drzwi praktycznie wszędzie, sam jest z podkarpacia. Do nas przyjechał, a jak mi mówił na Dolnym Śląsku jest częsciej niż u nas, więc śmiało możesz się kontaktować -> http://www.potaczala-drzwi.ovh.org/

bardzo go polecamy!

o rany dzięki, juz kopiuje do swojego dziennika :D

Gdy pierwsza gwiazdkę ujrzysz na niebie,

Wspomnij tych, co kochają Ciebie,

Gdy pierwsza zagaśnie, a druga zabłyśnie,

niech Cię aniołek ode mnie uściśnie !!!

I złoży serdeczne życzenia z okazji

Świąt Bożego Narodzenia!!!

życzy lidszu z rodzinką

http://domka86.blox.pl/resource/833_swieta2.jpg

Niech świąteczne życzenia mają moc spełnienia,

te całkiem błahe i te ważne,

te dostojne i te ciut niepoważne,

niech się spełnią.

daggulka

http://toska82.blox.pl/resource/Widokowki_swiateczne__nastroj_swiateczny__zdjecia_1557.jpg