Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

oj mój mąż kochany chyba się obrazi :wink: :lol:

Narazie czekamy na PNB, wycięliśmy wszystkie drzewa (poza brzozami i orzechem).

Mąż kończy wreszcie malować ogrodzenie (56m przęseł 3Xmalowane :evil: ).

Moje słońce zwiozło z lasu dębinę, porąbał wszystko - teraz szukamy baraku dla murarzy :p

Prace mało spektakularne - ale dzieję się sporo :lol:

tia... i się dowiedzieliśmy że do poprawek 7 pkt.

gdyby były jakieś istotne to ok, ale, min. że projekt zbindowany!!!! a inaczej powinien być oprawiony....

- że nie ma decyzji na pozwolenie zburzenia dotychczasowego domu - ale przecież to mają w gminie!!!!

itd, brak kilku podpisów...

I jeszcze kilka dni przed terminem - gdyby nie można było tego wcześniej zrobić….

Szkoda gadać - mi się nie chce - może Agnieszka coś napisze

buuuuuu

• 2 weeks później...

dziewczynki dziękujemy - póki co walczymy z PNB :evil:

Wczoraj przejrzeliśmy projekt i nasza pani architekt na jednej ze stron nie zaznaczyła zmian - załamka - ta kobieta jest naprawdę FATALNA !!!

Przez takie "piedółki" mamy już kilka miesięcy w plecy - chyba czas napisać do Domusa co sądzimy o współpracy z nią :x

No to rzeczywiście pod górkę z tą panią macie... My z architektem trafiliśmy znakomicie, nawet ostatnia gruntowna zmiana projektu wyszła jej bezproblemowo.

Trzymam kciuki za pozwolenie, ale czy będziecie zaczynac przed zimą?

Jeśli chodzi o "gościnny" wpis w dzienniku to możesz poprosic Maksia o przeniesienie do komentarzy... korzystałam z takiej pomocy już kilka razy :D

Aga - dzięki :D

Renka co jakiś czas Edzia "czyści" nam dziennik :D

W tym roku chcemy zrobić stan 0 (tak mamy ustalone z murarzami) i do zimy przyszłego roku zamieszkać we własnym domu - bardzooooooooooo o tym marzymy bo tu nam strasznie ciasno :-?

Dziewczynki ja dziś "słomiana wdowa" - zapraszam na sałatkę grecką i Lecha Free (dla niekarmiących znajdzie się coś z % :wink: ).

ja chetna jestem na salatke i nawet karmiaca jestem ale cos tam wypije. nieraz sobie juz zaszalalam i zafundowalam sobie drinka z sokiem jablkowym. malemu nic nie bylo. a wrecz ponoc jest wskazane sobie od czasu do czasu cos dziabnac alkoholowego.(ponoc)

glowac a jak bedziesz zabezpieczac zero na zime. ja tez tak zostawiam i tylko mamy posmarowane. a ziemia nie obsypalismy z zewnatrz wiec nie dalismy jeszcze styropianu. kupiony moze trzeba bylo dac??? niby mowili nam zeby zero przemarzlo tak mozna zostawic. szok.

minkapinka zastanawiałam się co u Ciebie sąsiadko słychać ? :p

Mąż był wczoraj w Urzędzie i dowiedział się, że pani K jest "zarobiona" i mamy przyjść w poniedziałek :evil:

Ostatnio śmiałam się z kolegi (ten od świdermajera), że sam pracuje w Gminie a na PNB czekał 90 dni - my chyba nie mniej poczekamy :cry:

Kuchnia jest naszym ideałem - tylko krew mnie zalewa gdy próbuję się skontaktować ze Schmidtem drogą mailową (siedzibę maja jedynie w Poznaniu).

Mamy plan, żeby u nich zrobić projekt i wycenę (która pewnie nas powali na glebę :roll: ) i znaleźć poleconego stolarza.

Glowace, nie martwcie się tym PnB ;-)

W tym miesiącu rozpoczęło się koło nas kilka budów, obserwujemy je baaardzo dokładnie. Muszę Wam powiedzieć, ze na wszystkich scenariusz wyglada podobnie: Pierwszy dzień - wbita pierwsza łopata, wieczorem zalane ławy. Drugi dzień, wymurowane funamenty, kanaliza i zalany stan zero. Na trzeci dzień zaczynają stawiać mury.... Naprawdęjesteśmy w szoku... Ale tak się teraz buduje. Czyli w najgorszym wypadku stracicie dwa dni na wiosnę. ;-)

Z drugiej strony przez zimę może też się coś poniszczyć, popękać, przemarznąć... Na wiosnę zrobicie szybciutko, świeżutko, czyściutko ;-)

My też planujemy rozpoczęcie budowy na działce obok - dostaliśmy PnB w zeszłym miesiącu i tez ten stan zero chodził nam po głowie, ale jednak zrezygnowalismy. Jednak mrozy już są poważne...

Pozdrawiam Was serdecznie!!!

Zuzza dziękuję za pocieszenie.

Mieliśmy takie marzenie, żeby zamieszkać we własnym DOMU na Wigilię 2008 ale chyba nierealne :roll:

Jakoś brakuje nam ostatnio zapału - do wszystkiego.

Marynia znów chora - zastanawiam się czy też złobek to było dobry pomysł :oops:

Od 6 tygodni siedzę w domu na L-4 (nie chcę wiedzieć co mój pracodawca na to :roll: ) Kluseczka kicha i chrycha - ja chodzę znerwicowana - przyznam się z ręką na sercu - lubię chodzić do pracy :-? .

Żadnej fajnej niani nie mam na oku , rozpoczęcie budowy przeciąga się w czasie - jednym słowem KIEPŚCIUTKO :cry: