Depi 24.11.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 OK - obczaiłem wóz Drzymały Moge spytać ile Was kosztowało przetachanie tego do siebie? Moze bym wział ten pozostały barrak? Nota bene ciągle jesteście krok przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.11.2007 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Już niedługo będziesz krok przed nami - chyba nie zdecydujemy się na stan 0 w tym roku - najprawdopodobniej zaczniemy na wiosnę.Za HDS'a zapłaciliśmy 600zł (do Międzylesia było ok.50km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 30.11.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 rzeczywiście piękna ta kuchnia z ciemnym blatempamiętasz moze skąd masz to zdjecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 30.11.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 glowac moj brat zaczal ze swoja ekipa budowe domu we wrocku.wczoraj kopali fundamenty.czyli zima nie zima domy stawiaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 30.11.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Ja wciaz w dupie - nie mam ekipy. Nawet elektryka nie moge namowic, zeby mi prad połączył. Zaprawde powiadam Wam - podłe nastały czasy. Ale jeszcze nie składam broni i szukam i kombinuje. Fundamentos o muerte! Hasta la victoria siempre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.11.2007 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 fasola25 kuchnia jest z SieMatic - o cenie nawet nie chcę myślec Za to oglądaliśmy granity na blat kuchenny (w tej aranżacji jest chyba satynowy lub szczotkowany - młotkowany) i ceny są całkiem zachęcające biorąc pod uwagę, że u nas będzie prawie 7m blatu Depi może chcesz namiar na naszego elektryka? - gość złota rączka i ma duże chody w Stoen'ie - sam wszystko załatwia - tylko cena od nas wziął za prowizorkę 3000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 30.11.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Dawaj dawaj! Jesli pracuje w soboty to tym bardziej! Rozumiem, że nie tylko koszty robocizny, ale za całość? Ja do tej pory wydałem prawie 800zł - za erbetke (używaną) i 100m kabla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 03.12.2007 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Chłopaku biję się w pierś - telefon (ulubiona zabawka naszej małej) został zdewastowany - najpierw młoda utopiła go z kubku mięty potem planowała spóścić do Wisły . Telefon do Pana Adama wyleciał w kosmos Jutro powinnam mieć nr od koleżanki ze Stoenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.12.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Dzioucho - nie bij się w pierś! Słyszałem, że kobiety to odczuwają boleśnie, a nie chciałbym czuć się sprawcą czegoś takiego Już sobie chyba poradziłem, ale już w nic nie wierze, dopóki sprawa nie będzie zakończona. Tak, że przy okazji możesz podrzucić. Ale no stres, chill out, yeah? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 08.12.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Droga Glowac, śliczna działeczka - ciekawe ile ma m2? Ja też myślałam że w tym roku zrobimy stan 0, ale niestety do dziś nie mam pozwolenia na budowę, choć staram się o to od 2 kwietnia br. Obliczyłam że w najlepszym razie będziemy mieli prawomocne pozwolenie na koniec lutego... No cóż, tak bywa.My już kupiliśmy cegły zewnętrzne i wewnętrzne oraz stropy. Mamy także stemple. Planujemy też kupić drewno bo podobno od nowego roku szykuje się jakaś większa podwyżka. Co do kuchni - to polecam Ikeę, bo naprawdę fajne kuchnie, a cenowo do wytrzymania.Pozdrawiam!!!Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 13.12.2007 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 RybciaFiga działeczka była bardzo ładna bo miała prawie 1800m ale musieliśmy oddać część na drogę W tej chwili ma niecałe 1300m. Meble w Ikei - jakoś mocno się do nich z mężem zraziliśmy - wszystko co kupiliśmy (a było tego sporo do mieszkania) było jakieś wybrakowane W tej chwili stawiamy na jakość - jeśli nam finanse pozwolą postaramy się aby kuchnia była naprawdę dopracowana. Już wiem, że będzie koszmarnie droga (swoją drogą kuchnia to moje oczko w głowie ): jedna ściana 2,5m pełnej zabudowy po sam sufit w niej piekarnik następne 2,5m niska zabudowa + szklane witryny 4 m samej niskiej zabudowy (tu zlew, zmywarka i płyta z okapem) Chciałabym wszędzie cargo i systemy Bluma albo Peki, do tego czarne granitowe blaty - policzymy, zobaczymy W wolnej chwili wstawię wizualizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 13.12.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 wizualizacja,nie moge sie doczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 13.12.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 a swoja droga,nam tez gmina zabrala od drogi w glab naszej dzialki 4m.szok.niby dostaniemy odszkodowanie,ale ja nawet nie wiem gdzie dokladnie mam stawiac ogrodzenie,bo tak mi poplatali wszystko. musze jechac z mapami do geodezji.chcialam miec domek 20 m od drogi.a zostalo chyba 15,albo nawet 10 bo juz nic nie kumam.jakos blisko po prostu i tyle.a potem ciekawe czy nam utwradza.azbrac to sa pierwsi a potem latami nic nie robia a jak u was z tym zabraniem dzialki na droge???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 19.12.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 No popatrz! Jestem w szoku! Uwierz mi siedzę przed ekranem i zbieram szczeke z klawiatury!!!!!!!!!! Ale skucha z P. Markiem... nie mielismy z nim najmniejszych problemów i jak wiesz powszechnie bardzo go chwalimy... Az sama nie wiem co o tym myslec, moze to rynek go tak rozbisurmanił, bo slyszałam tez ostatnio ze u mojej kolezanki tez nie robi (a bylam przekonana ze teraz od listopada jest u niej) a ona mi mowi, ze robia jego koledzy... Wiem, ze decyzje juz podjeliscie ale 42 m salonu - to baaardzo duzo... Uwierz mi ze kazdy metr pozniej boli w wykonczeniu... Ja psioczylam ze mam maly (33 mkw) a teraz sie zastanawiam co ja tam nawsadzam zeby go zapełnic i ile to bedzie kosztowało 12 tys za lazienke to za co za full opcja czy sama glazura??? Uwierz mi ze jak bedziesz blizej realnego urzadzania i wybierania staffu do łazienki to powiesz ze to nie jest duzo ... ja nie moge do dzis sie otrzasnąc ze łazienka kosztuje mnie nascie jesli nie dziesci tys... Na etapie budowy domu, a wczesniej projektu, człowiek sobie mysli, no ile kosztuje łazienka: 7, 8, no niech bedzie i 10 tys... Ale Glowac ja 10 tys dałam za baterie do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i uwierz mi ze wybierałam te tansze jesli nie tanie.... Gadaj co i jak i gdzie wyceniasz... Mam projekty mebli lazienkowych, gdzie dac do wyceny? Bo Ty najlepiej wiesz, no i kiedy do mnie wpadniesz? Kiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 19.12.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Wspołczuje, ze tak Wam wyszło z panem Markiem, ale znając Wasze zaangażowanie i operatywność jestem przekonana, ze szybko znajdziecie inna ekipe. Jestem pełna podziwu, ze wszystko wiesz- gdzie i za ile. Uwaznie śledze Wasze poszukiwania, byc moze w przyszłości skorzystam z namiarów Te 12 tys. w V&B to za co? My cały czas nie mamy projektu, ale juz w piatek podpisujemy umowę z architektami, projekt będzie prawdopodobnie pod koniec lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 20.12.2007 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Od wczoraj jestem w ciągłym szoku Ekipa, która buduje u kolegi w Zielonce po wizji lokalnej krzyknęła nam ......................................70,000zł za murarkę + więźbę z pełnym deskowaniem . Rany przecież za takie pieniądze to wezmę wychowawczy i sama ten dom postawię Mąż obdzwonił chyba ze 4 ekipy, żadna nie ma już terminu na przyszły rok. Wygląda na to, że będziemy jednak aneksować umowę z Panem Markiem na sierpień a jak znów coś wykombinuje osobiście go powięszę za ............ na naszej brzozie Jesteśmy już dogadani z leśniczym i w styczniu tniemy sosnę na więźbę i resztę drewna budowlanego i dębinę na deskę podłogową na górę. Mamy sprawdzony tartak+suszarnię - mamy dużo czasu więc podłoga powinna być dobrze wysuszona. Zastanawiamy się nad zrobieniem podbitki, desek na ekrany na ogrodzenie itp. Julia ja to jestem straszna sknera a z drugiej strony lubimy być dobrze przygotowani - dlatego wiele rzeczy kupujemy wcześniej. Większość mebli już mamy - u teściów zajęliśmy dwa pokoje na zeskładowanie tego. Kilka lat temu zaczęliśmy kupować antyki ze starych pałaców pod Wrocławiem, teraz są już po renowacji i czekają na dom. Mam nadzieję, że uda nam się kupić baterie Orasa na wyprzedaży - w ten sposób kupiliśmy baterie do mieszkania za 150zł za szt - trudno się oprzeć takim wyprzedażom. minkapinka facet z Jupitera wyliczył nam tę cenę za same kafelki+ dekory - cena z kosmosu Przynajmniej wiemy co nam się podoba i już prędzej sprowadzimy te kafelki z Niemiec (tam kosztują 50% taniej). Mąż dzwonił do Ryk, tam jest sklep firmowy V&B i zaproponowali nam cenę o 60 zł taniej na m2 niż w Warszawie - grunt to znaleźć czas i szukać, szukać..... Trzymam kciuki za projekt - na pewno będzie piękny dom - jeśli w przyszłości wybudujemy drugi dom to będzie to na pewno projekt indywidualny. Mój mąż uwielbia takie proste i nowoczesne domy Kurcze wszystkie trzy mieszkamy tak blisko siebie a nawet nie miałyśmy okazji poznać się osobiście Trzeba będzie nam tym popracować - w końcu będziemy sąsiadkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 20.12.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Cena 70 tys za murarkę + więźbę jest rzeczywiście szokująca Jestem ciekawa ile by zaśpiewali za nasz dom. Coraz bardziej boje sie, ze nie znajdziemy ekipy na przyszły rok. Pokaz te kafelki V&B jestem bardzo ciekawa Napaliłam sie na kuchnie Siematic (zasługa Julienx), ale nie sadze, zeby było nas na nia stać. Przynajmniej wiem, co chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 21.12.2007 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 70 tys. za diunę .... my też taką cenę usłyszeliśmy od jednej z ekip .... ale szukalismy dalej i znaleźliśmy taką, co to nam zrobiła znacznie taniej (i do tego dobrze jakościowo). Dlatego nie poddawajcie się, szukajcie dalej - na pewno znajdziecie TĄ ekipę trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.12.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 28.12.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Jak czytam te ceny za ten stan surowy, to aż mi się nie chce w to wierzyć.. Jakaś masakra... trzymam kciuki, zeby udało się Wam z panem Markiem bądź innym majstrem dogadać i tą umowę utrzymać... Kuchnia widzę super nowoczesna, a reszta traycyjna? Ciekawa jestem Waszych pomysłów Antyków zazdroszczę A co do spotkania kobiet budujących w Wawrze - to ja się też piszę I jako najbardziej doświadczona proponuję spotkanie u mnie. W końcu ja jedyna już mieszkam Co Wy na to? Może weekend po Nowym Roku? Pozdrawiam poświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts