Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy 30 000 PLN to dużo za robociznę murarska domu 176m2?

Wszytsko do dachu (bez tynkowania) ale z wylaniem pierwszych posadzek.

Dom 176 m2 parter + poddasze.

Obecnie IMO to dobra cena. Ja za domek w stanie surowym zamknietym za robote zapłace 22 tyś, ale domek jest mniejszy.

Cześć

Ja jestem umówiony na 30,5 kpln za dom 220 m2 od fundamentów do wieńca + pierwsza wylewka + rozpr. kanalizy + osadzenie stalowych belek do dachu w wieńcu.

pozdrawiam, majki

Czy 30 000 PLN to dużo za robociznę murarska domu 176m2?

Wszytsko do dachu (bez tynkowania) ale z wylaniem pierwszych posadzek.

Dom 176 m2 parter + poddasze.

u nas za powierzchnię 170 m2 w ub. roku 37 tys.

my płacimy 45 tys. za 220m ale z więżba i dachówką.Tylko wykop pod fundament robimy sami i też się zastanawiam czy nie przepłacamy.Dom bez piwnic, bez poddasza na planie L. Wściekły jestem o te ceny :evil:
my płacimy 45 tys. za 220m ale z więżba i dachówką.Tylko wykop pod fundament robimy sami i też się zastanawiam czy nie przepłacamy.Dom bez piwnic, bez poddasza na planie L. Wściekły jestem o te ceny :evil:

Jeśli założyć że płacisz za dach 8 k to za murowanie zapłacisz 37k w przeliczeniu na 1 m2 płacisz wtedy tyle co ja czyli 170 zł/m2 - a masz jedną ekipę i nie będą mogli zwalać na poprzednia że zrobili fuszerkę.