asia.malczewska 06.10.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Depsia, dzięki za wsparcie ! W temacie Agro: zgadzam się z Tobą, ale nie przez grzeczność bynajmniej , ale w każdej dziedzinie Pańskie oko konia tuczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.10.2009 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Możliwe że tak jest...tym bardziej że przez pierwsze dwa lata mocno pilotowałem temat i było nie naj gorzej więc dałem pole wspólnikom a teraz to nie wiem czy mnie w rogi wala czy faktycznie jest tak żle.... Nie wiem, ile masz pokoi i ile miejsc noclegowych, ale rachunek jest bardzo prosty. Nawet jeśli masz tylko 20 miejsc noclegowych, a obłożenie masz przez 2 miesiące w roku czyli wyłącznie np. lipiec i sierpień, to 20 osób x 60 nocy = 1200 osobodni. 1200 osobodni x 50 zł (przykładowo) za noc = 60.000 A nie ma tak na Mazurach i w okolicach, żeby tylko przez lipiec i sierpień byli goście. Dalsze wyliczenia - łatwo zrobisz sam. Odejmij koszty, dodaj zyski z żywienia - bez 100.000 żywej kasy Cię nie widzę. Sprawdź dyskretnie ile tak naprawdę jest tych gości w sezonie (najlepiej kogoś wyślij jako gościa i niech się nie przyznaje, że Cię zna - potem sprawdzisz, czy jest wykazany ten pobyt, ile skasowany i czy to się zgadza z relacją osoby, która była gościem. Prosta sprawa. Asia - to nie wsparcie, to podziw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolinki 13.10.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Dzień dobry, można do Was dołączyć?Ja również zajmuję się turystyką - agro - tylko z racji lokalizaji na wsi.Na zmianę albo remontuję, dobudowuję coś w domu albo w temacie turystyki - tym zajmuję się 6 lat i myślę o kolejnych zmianach, a raczej rozbudowie.Mam na imię Kasia, ponad 9 lat temu przeprowadziłam się z miasta na wieś i tu realizuję swoje plany.Pozdawiam pozostałych wynajmujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 13.10.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Kasia, witamy!!! zaraz przywita sie pewnie DPS-ia, nasze wsparcie agroturystyczne fajnie, że się do nas odezwałaś ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 13.10.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam, moze mi cos doradzicie, poszukuje jakiegos noclegu(agroturystyka) w spokojnej okolicy i w milym otoczeniu gory albo las , najchetniej w jakims starym domu z klimatem, stare meble moze jakies konie,psy... najechetniej gdzies niedaleko wrocka, moze kotlina klodzka ale moze byc tez na polnoc od wroclawia? Szukam i znajduje troche ofert ale jak widze meble z plyty meblowej a la lata 80 to odrazu wylanczam strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.10.2009 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Kolinki - witaj, jak miło mieć jakies wsparcie w doświadczonych agrogospodarzach, mam nadzieję, że zagościsz tutaj na dłużej. Kaloosa - jedyne siedlisko z klimatem w Twoich okolicach, jakie znam, to to. Piękne miejsce pod lasem, cisza, klimatyczne wnętrza - może Ci się spodoba, polecam. To w gminie Milicz jest, więc z Wrocka blisko masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 13.10.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Kolinki - witaj, jak miło mieć jakies wsparcie w doświadczonych agrogospodarzach, mam nadzieję, że zagościsz tutaj na dłużej. Kaloosa - jedyne siedlisko z klimatem w Twoich okolicach, jakie znam, to to. Piękne miejsce pod lasem, cisza, klimatyczne wnętrza - może Ci się spodoba, polecam. To w gminie Milicz jest, więc z Wrocka blisko masz. DPS-ka, nawet nie musiałam zaglądać ... ach, te sylwestry .... Nie wiecie co z Maksiem się dzieje? może być na priva ... niepokoję się ... a zgubiłam do niego telefon ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 13.10.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Dzień dobry, można do Was dołączyć? Ja również zajmuję się turystyką - agro - tylko z racji lokalizaji na wsi. Na zmianę albo remontuję, dobudowuję coś w domu albo w temacie turystyki - tym zajmuję się 6 lat i myślę o kolejnych zmianach, a raczej rozbudowie. Mam na imię Kasia, ponad 9 lat temu przeprowadziłam się z miasta na wieś i tu realizuję swoje plany. Pozdawiam pozostałych wynajmujących! Kasiu, proponuję założyć dziennik ze zdjęciami twojego agro, chyba że masz jakiegoś bloga to zapodaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 13.10.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 ... przeprowadziłam się z miasta na wieś i tu realizuję swoje plany. Wysowa ... droga do granicy przez Blechnarkę ... Kaplica pod Jaworem... Kozie Żebro ... Ropki ... Bieliczna ... i mnie tam nie ma No ale kto sobie wije gniazdko na dalekiej północy, ten sam sobie winien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolinki 13.10.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Dziękuję za miłe powitanie Blog przeżywa przerwę techniczną - jak się z tym uporam to zaraz podam - z przyjemnością. Wysowa jest śliczna...Kozie Ziebro...hmm niestety skręcona kostka, a raczej skutki uniemożliwiły mi w tym roku chodzenie po górach... Jak się "dokopię" do zdjęć pokażę Wam moją okolicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 13.10.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Wysowa ... droga do granicy przez Blechnarkę ... Kaplica pod Jaworem... Kozie Żebro ... Ropki ... Bieliczna ... i mnie tam nie ma .......................... http://my.opera.com/bluszczyk/albums/show.dml?id=910336 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.10.2009 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Dziękuję za miłe powitanie Blog przeżywa przerwę techniczną - jak się z tym uporam to zaraz podam - z przyjemnością. Wysowa jest śliczna...Kozie Ziebro...hmm niestety skręcona kostka, a raczej skutki uniemożliwiły mi w tym roku chodzenie po górach... Jak się "dokopię" do zdjęć pokażę Wam moją okolicę Kasiu, napisz coś o swoim siedlisku. Może masz stronkę i pokażesz nam? Może być na PW. Ile masz pokoi i miejsc, co Twoi goście mogą robić, jak zbudowałaś swoje siedlisko, czy to stare gospodarstwo, czy stawialiście od zera? Może kupiliście działające agro (czasem też tak się zdarza)? Bardzo jesteśmy ciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.10.2009 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Bluszczyk - fajna stronka! I piękne zdjęcia. Tam mieszkasz czy tam jeździsz na odpoczynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 14.10.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Tam mieszkasz czy tam jeździsz na odpoczynek? Tam kiedyś często z rodziną wypoczywałem, to bardzo urocze tereny. Byłem w Wysowej ostatnio po kilkunastu latach i tak maszerując po szlakach nachodziły mnie myśli o przeniesieniu się w te strony, jakaś agroturystyka …. Wypad (sobota/niedziela) za nocleg z pełnym wyżywieniem w ośrodku „Zacisze” kosztował 40 zł od osoby w domku (niestety bez ciepłej wody) . Co ciekawe, zauważyłem, że powstaje coraz więcej gospodarstw nastawia się na agroturystykę. Powiem, że jest to kapitalna sprawa. Coraz częściej robiąc wypady korzystam z takich noclegów, niestety czasem można źle trafić ……. Będąc w temacie agroturystycznym dodam, że moje kobitki właśnie załapały się na dotacje. Mówiąc krótko, rozkręcają turystyczny interes. A ja głupi już myślałem, że przechodzę na zasłużony odpoczynek po skończonej inwestycji budowlanej …….. Myślę, że jeszcze tu zaglądniemy nie raz z zapytaniami. Pozdrawiam miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.10.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Bluszczyku, zrób coś by dało się te prze - piękne zdjęcia powiększyć http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.10.2009 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Aaaa, no widzisz, to rośnie nam zespół agrogospodarzy. Ciekawe, co też tam planujecie, bluszczyku... Napiszesz coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 15.10.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Bluszczyku, zrób coś by dało się te prze - piękne zdjęcia powiększyć http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Sloneczko, to proste, klikasz zdjęcie, a potem je jeszcze raz klikasz. Większych powiększeń wydaje mi się nie ma potrzeby publikować, nie mieszczą się na ekranie. Jeżeli potrzebujesz większego powiększenia któregoś ze zdjęć chętnie prześlę na podany adres. Aaaa, no widzisz, to rośnie nam zespół agrogospodarzy. Ciekawe, co też tam planujecie, bluszczyku... Napiszesz coś więcej? Tak naprawdę to nie wgryzałem się w temat co tam moje kobitki planują. Wiem jedno, będzie bałagan i że ucięli nam dotacje na ogrodzenie (tym mnie zbajerowały kiedy oponowałem ). Teraz „podsłuchałem”, że musi nastąpić procedura rejestracji firmy i określenia się, na jakich warunkach będą się rozliczały. Ciekaw jestem jak to wygląda w Twoim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.10.2009 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 U mnie to jest tak, że agroturystyka, po spełnieniu paru warunków, nie jest działalnością gospodarczą w rozumieniu ustawy o swobodzie działalności gospodarczej. Jeśli to jest: - na terenie wiejskim - w działającym (czynnym) gospodarstwie rolnym - na terenie budynków w obrębie działki siedliskowej gospodarza - do 5 pokoi - właścicielem jest właściciel tegoż czynnego gospodarstwa no to nie ma tych wszystkich firm i innych uprzykrzeń. A Twoje dziewczyny jak to planują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.10.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Sloneczko, to proste, klikasz zdjęcie, a potem je jeszcze raz klikasz. Większych powiększeń wydaje mi się nie ma potrzeby publikować, nie mieszczą się na ekranie. Jeżeli potrzebujesz większego powiększenia któregoś ze zdjęć chętnie prześlę na podany adres. Bluszczyku, rzecz w tym że u mnie kliknięcie na fotkę, by ją powiększyć kończy się tak: http://img395.imageshack.us/img395/601/bluszczykpowiekszenie.jpg Nie wiem, czy Opera aż tak kłóci się z FF? A co gorsza, teraz nawet Twój link z małymi zdjęciami też już tak samo wygląda http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ryczy.gif Podobały mi się te krajobrazy z drogą i lasem. Byłyby z nich piękne tapetki na pulpit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 15.10.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 U mnie to jest tak, że agroturystyka, po spełnieniu paru warunków, nie jest działalnością gospodarczą w rozumieniu ustawy o swobodzie działalności gospodarczej. A Twoje dziewczyny jak to planują? No tak to dwie różne sprawy. W przypadku moich dziewczyn warunkiem skorzystania z dotacji było zarejestrowanie firmy. Teraz mają trzy miesiące na realizację tej dotacji - w okresie zimowym Nie wiem, czy Opera aż tak kłóci się z FF? Nie wiem jaka może być tego przyczyna. Na moim FF wszystko dział prawidłowo, no po prostu istne szaleństwo. Na co dzień używam Opery i czasem IE jak nie mogę sobie z czymś poradzić. Ale ostatnio po wczytaniu wtyczek do Opery i FF wszystko mi działa poprawnie. Z komunikatów wynika, że jest jakiś problem z połączeniem na serwer Opery. Jeżeli uda ci sie jeszcze kiedyś odwiedzić mojego bloga i wybrać tapetkę z przyjemności prześlę Ci ją pocztą internetową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts