braza 01.03.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Awaryjne, awaryjne!!!! O kuchni kaflowej chyba jednak musiałabym pomyśleć, albo chociaż o kozie jakowejś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.03.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Brazuniu, ja do Was nad morze i konie do Aśki do stajni, do Agaty do stodoły, do Gagaty, no może do chałupy.... A WY WSZYSCY DO MNIE DO KOMTURII I BĘDZIE FAJNIE. JAMLES I BODZIO TEŻ BĘDĄ. I co Wy na to? ja chyba o czymś nie wiem ...jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.03.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Masz chęć nieprzyjechać? Sam Cię z tego Śląska dowiozę. Skutego kajdanami byś po drodze nie uciekł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 01.03.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Brazka, no coś Ty - bez kuchni kaflowej w takim domu i miejscu?? To chyba oczywstość że nie tylko POMYŚLISZ ale i BĘDZIE.... Komturze - ja wiem, wiem..... co nieco widziałam (choć oszczędzasz nam zdjęć z sobie znanych powodów ) i CZYTAŁAM:-) Tak sobie żartuję, ale niemniej coś w tym jest, że kiedy teoria powoli zaczyna zamieniac się w praktykę to trochę .... momentami ... włos się jeży...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.03.2008 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Dom na wsi bez kuchni kaflowej? A gdzie będziesz gotować i wodę grzać w razie braku prądu? Kuchnia kaflowa to mus!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.03.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Depeesiu, słonko moje, coś Ty się tego prądu tak dzisiaj uczepiła O kuchni pomyślę, naprawdę. Problem w tym, że tak jak uwielbiam oglądać czyjeś wnętrza, zrobione w tak zwanym wiejskim stylu, tak wiem, że ja osobiście nie czułabym się na dłużsż metę w tym stylu dobrze. Marzy mi się taki - nazwijmy go w stylu angielskim dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.03.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Brazka, no coś Ty - bez kuchni kaflowej w takim domu i miejscu?? To chyba oczywstość że nie tylko POMYŚLISZ ale i BĘDZIE.... Komturze - ja wiem, wiem..... co nieco widziałam (choć oszczędzasz nam zdjęć z sobie znanych powodów ) i CZYTAŁAM:-) Tak sobie żartuję, ale niemniej coś w tym jest, że kiedy teoria powoli zaczyna zamieniac się w praktykę to trochę .... momentami ... włos się jeży...... Kochana Gagato, jak napisałem kocham to miejsce i ten dom. Mieszkać da się nawet teraz mimo pewnych braków. Ciepła woda jest - jest jak jest prąd, prysznic jest - jest, wanna (na 2 osoby) jest - jest, kibelek? Nawwet 2. Ciepło? W chwili obecnej 18,5 stopnia Celsjusza (do kominka dokładane było wczoraj o 23.) Moje obawy wynikają z faktu czy pomiescimy się ze wszystkimi "dobrami" zgromadzonymi przez lata. Książek mamy sporo. I trochę "przydasiów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.03.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 To wiesz co Komturze, ja książki brałabym jak leci, a "przydasiom" zrobiła lekkie przewietrzenie Świetna okazja ku temu, niech "przydasie" też odetchną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.03.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 To wiesz co Komturze, ja książki brałabym jak leci, a "przydasiom" zrobiła lekkie przewietrzenie Świetna okazja ku temu, niech "przydasie" też odetchną Braza Czy Ty się z "Komturową żoną") umiawiałaś? Odnośnie "przydasiów"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.03.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 To wiesz co Komturze, ja książki brałabym jak leci, a "przydasiom" zrobiła lekkie przewietrzenie Świetna okazja ku temu, niech "przydasie" też odetchną Braza Czy Ty się z "Komturową żoną") umiawiałaś? Odnośnie "przydasiów"? spisek wietrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.03.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 To wiesz co Komturze, ja książki brałabym jak leci, a "przydasiom" zrobiła lekkie przewietrzenie Świetna okazja ku temu, niech "przydasie" też odetchną Braza Czy Ty się z "Komturową żoną") umiawiałaś? Odnośnie "przydasiów"? spisek wietrzę Jestem o tym spisku dawno przekonany. Chyba się ze mna zgodzisz Leszku, że to spisek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.03.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Brazunia, bo dzisiaj wieje, no to ja... wiesz.... Jak nie chcesz tej kaflówki w kuchni to zrób gdzie indziej, np. mój Tata ma między kuchnią a garażem, w takim korytarzu. Ale ma, bo to potrzebne jest. Tylko tyle chciałam powiedzieć, ja tak dla Twojego dobra. Tomek, ja popieram Majkę z całego serca, mogę nawet jakiś spisek zawiązać. Męża ledwie zmusiłam ostatnio do zrobienia porządków w stodole, a ile płaczu i wydzierania mi z rąk starych plastikowych butelek po napojach było!!! I starych pogiętych zardzewiałych wielkich gwoździ! I starych, podartych, "ale jeszcze zupełnie dobrych" kufajek roboczych! Spalenie siedziska, będącego resztką po rozkładanym fotelu z lat 60- tych zostało dokonane prawie siłą, bo "ja nie mogę na to patrzeć. Ja bym to rozebrał i jeszcze dobre listwy stąd wyjął!". Wyjmował przez ostatnie 15 lat. No to ja rozumiem Majkę. P.S. Dzisiaj z powodu pogody zaczęło się sprzątanie strychu. Bożeż Ty mój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.03.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 jak można wyrzucać wielkie gwoździe przecież to się da wyklepać jak za 7 lat będą potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.03.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 jak można wyrzucać wielkie gwoździe przecież to się da wyklepać jak za 7 lat będą potrzebne Leszku, masz u mnie kolejne piwo. Nareszcie ktoś mnie rozumie. I żadne tłumaczenia odnośnie pogody, wiatru, nie maja uzasadnienia. Ech, czy mam pisać co (ko) białki o nas nyślą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0wy 01.03.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Witam, Na razie problemem nie są powalone drzewa, lecz droga po deszczu.Mam siedlisko na skraju lasu. Z jednej strony ok. 2 min. z drugiej ok. 5 min. przez las. Możesz zobaczyć tutaj. Słaba jakość, więc oglądaj w nominalnej wielkości. http://picasaweb.google.com/mark00wy/Droga PozdrawiamMark0wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.03.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 To wiesz co Komturze, ja książki brałabym jak leci, a "przydasiom" zrobiła lekkie przewietrzenie Świetna okazja ku temu, niech "przydasie" też odetchną Braza Czy Ty się z "Komturową żoną") umiawiałaś? Odnośnie "przydasiów"? spisek wietrzę Jestem o tym spisku dawno przekonany. Chyba się ze mna zgodzisz Leszku, że to spisek? Dodacie Panowiej jeszcze to coś o solidarności płci .... My z Komturową i Depeesią, wiemy co i jak Mark0wy dziękuję. Faktycznie, droga miodzio, bardziej deski surfingowe niż koła by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.03.2008 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam, Na razie problemem nie są powalone drzewa, lecz droga po deszczu. Mam siedlisko na skraju lasu. Z jednej strony ok. 2 min. z drugiej ok. 5 min. przez las. Możesz zobaczyć tutaj. Słaba jakość, więc oglądaj w nominalnej wielkości. http://picasaweb.google.com/mark00wy/Droga Pozdrawiam Mark0wy Wyglada to podobnie jak w okolicach "komturii" To, moim zdaniem, nie problem. Da sie przejechać. W ostateczności łańcuchy. A jak zimą? Czy droga jest odśnieżana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.03.2008 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 jak można wyrzucać wielkie gwoździe przecież to się da wyklepać jak za 7 lat będą potrzebne Leszku, masz u mnie kolejne piwo. Nareszcie ktoś mnie rozumie. I żadne tłumaczenia odnośnie pogody, wiatru, nie maja uzasadnienia. Wietrzę spisek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.03.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 No to się nam spiskowo zrobiło Pogoda i wiatr to pikuś - głowa mi juz drogi dzień pęka, tak że proszę o wyrozumiałość Witam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.03.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 No cóż Komturku - przeprowadzka to zawsze dobry moment ... ŻEBY COŚ WYRZUCIĆ A nie wiem jak tam macie z tzw budynakmi gospodarczymi? Doskonałe przestrzenie dla wszelkich męsko-warsztatowo-składowych przeznaczeń! Myslę że dla mojego Romka był to jeden z powodów przeprowadzki na wieś - ma teraz swój warsztat gdzie gromadzi co mu się podoba (czyt. -przyda ) lub na odwrót.... No i jeszcze stodoła gdzie to i owo upchnąc można a to wsystko nie zagraca nam domu Brazunia - jednak NIEZALEZNOŚC jaką daje kuchnia wiejska to podstawa dobrego samopoczucia. Chociazby wczoraj - brak prądu ok 4 godziny - zupke wrzucam na kuchnię kaflową, wstawiam tam tez czajnik z woda (wiesz o jakim czajniku mówię DPS-iu ), włączam radio na baterie i z Romkiem oraz moja córcią jedziemy w scrabble przy świecach . A jedzonko, picie i ciepełko mamy DZIEKI JEDNEJ KUCHNI KAFLOWEJ. No naprawde nie chciałabym zamiast tego włączać agregatu (fuj)... a gdzie atmosfera?? O ile wiem domy w stylu angielskim zawsze mają te ichniejsze AGI w kuchni ... No i kominki, obowiązkowo w KAŻDYM pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts