Gagata 25.05.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Słuchajcie - odnośnie komarów uważałabym ze stosowaniem tych wszystkich, jakby nie było, trucizn przy dzieciach (-przy dorosłych zreszta też ). Komary nie lubią zapachu goździków! Sprawdzałam - faktycznie. Zalałam dużą ilość goździków małą iością gorącej wody i posmarowałam się tym czymś na rękach i twarzy po czym siedziałam za domem na łące przy lesie wieczorem (rozumiecie ile ich tam wtedy mogło być ) i ŻADEN mnie nie smiał ruszyć (choć zwykle, niestety, jestem tą którą gryzą najpierw), latały, bzyczały (fuj!), nawet niektóre siadałay - ale ja starałam się zachowac zimna krew (czego sie nie robi dla dobra nauki ). Zaden mnie nie ukgryzł. Teraz się zastanawiam jak robić najlepiej taki napar, może olejek, może nalewkę( ) i stosować regularnie, może się jakos spryskiwać (zabawką śmingusową np ) wieczorkiem na dworze. Bardzo ładnie to pachnie zresztą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.05.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Tzn może NALEWKĄ bym się nie spryskiwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 25.05.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Asiu, wszystkiego najlepszego z okazji imienin . Niech Ci się dzieciaki zdrowo chowają, a Tobie niech się spełnia najskrytrze marzenia. Czuwaj. Tomek Dziękuję, "druhu" Komturze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.05.2007 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Asiu!!! Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, radości i dumy z dziewczynek, satysfakcji w życiu osobistym i zawodowym oraz grzecznej prezeski życzy Ci wiesz kto... A to dla Ciebie: http://kwiatki.republika.pl/images/bukiet_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.05.2007 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Słuchajcie - odnośnie komarów uważałabym ze stosowaniem tych wszystkich, jakby nie było, trucizn przy dzieciach (-przy dorosłych zreszta też ). Komary nie lubią zapachu goździków! Sprawdzałam - faktycznie. Zalałam dużą ilość goździków małą iością gorącej wody i posmarowałam się tym czymś na rękach i twarzy po czym siedziałam za domem na łące przy lesie wieczorem (rozumiecie ile ich tam wtedy mogło być ) i ŻADEN mnie nie smiał ruszyć (choć zwykle, niestety, jestem tą którą gryzą najpierw), latały, bzyczały (fuj!), nawet niektóre siadałay - ale ja starałam się zachowac zimna krew (czego sie nie robi dla dobra nauki ). Zaden mnie nie ukgryzł. Teraz się zastanawiam jak robić najlepiej taki napar, może olejek, może nalewkę( ) i stosować regularnie, może się jakos spryskiwać (zabawką śmingusową np ) wieczorkiem na dworze. Bardzo ładnie to pachnie zresztą! No super! Muszę wykorzystać, dziękuję za podpowiedź. Też będę myślała jak to zrobić, może jakiś olejek albo wyciąg spirytusowy, taki lekki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.05.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 DPS - jak coś przetestujesz-podaj przepis! ja zrobię to samo na spirytusie-no własnie Dodam dla jasności - mowa o goździkach-przyprawie..nie kwiatkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 25.05.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Słuchajcie - odnośnie komarów .......... Bardzo ładnie to pachnie zresztą! Pozwolcie,ze i ja przylacze sie do badan naukowych .Odczynniki sprowadzone ,testerzy w gotowosci,zegarki zsynchronizowane-czekamy na wieczor. Pozdrowienia dla Wszystkich,szczegulnie Jubilatow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.05.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 A żeby nie wlatywały do domu (albo nie gryzły prznajmniej;-)) można spróbować włożyć goździki z wodą do takiego kominka na różne pachnidełka i olejki eteryczne (wiecie-różne ksztalty, pogrzewanie małą świeczką) i niech sobie pachnie. A dla Asi - najcielplejsze życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 25.05.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Kochani, dziękuję wszystkim za życzenia ! Bardzo miło tak otworzyć pocztę, wejść na forum i zobaczyć tyle dobrych słów ... Z tymi goździkami to fajna sprawa, trzeba rzeczywiście przetestować różne formuły i wybrać najlepszą - i mamy z głowy lato z komarami (la la la ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.05.2007 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Bo my bardzo fajni jesteśmy wszyscy. No. http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/h025.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.05.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 A żeby nie wlatywały do domu (albo nie gryzły prznajmniej;-)) można spróbować włożyć goździki z wodą do takiego kominka na różne pachnidełka i olejki eteryczne (wiecie-różne ksztalty, pogrzewanie małą świeczką) i niech sobie pachnie. Aaaa, zapomniało się o geranium Też nie znoszą tego zapachu. Mam przy wiecznie uchylonym oknie i komarów w domu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.05.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Asiu, spóźnione, ale nie mniej serdeczne! Zajęłam się wczoraj ściskaniem mojej córki, której dałam to imię, najpiękniejsze na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.05.2007 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 W jednym z wątków wyczytałam, że na meszki bardzo skuteczny jest... waniliowy zapach do ciast, posmarować się i cześć! Ciekawe, co na to inne gady, jak muchy i komary... Kto odważny i spróbuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 26.05.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Ja za to przyciągam duze ilości kleszczy ostatnio 1-2 dziennie. Córki mam już wyspecjalizowane w usuwaniu gadów ale chętnie poznałbym jakiś sposób aby odstraszyć krwiopijców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.05.2007 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Przy takiej atrakcyjności musisz chyba uciec się do aptecznych środków przeciwko amatorom Twojej krwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.05.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Zoptymalizowałem parametry spotkania. Komputer się zawieszał, więc optymalizację przeprowadziłem metoda: "Entliczek, pętliczek, czerwony stoliczek, na kogo wypadnie na tego nieładnie bęc." Jako dodatkowe wspomaganie użyłem wahadełka z klucza zawieszonego na sznurku od snopowiązałki, atlasu samochodowego Pollski, długopisu i kartki formatu A4 i paru innych drobiazgów. Zgadnijcie co mi wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.05.2007 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Co?! Co?! Co?! Pisz szybko, bo mnie rozsadzi z niecierpliwości!!! Tomek!!! Szybko!!! No!!! Dawaj!!! PLIZZZZ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.05.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Zoptymalizowałem miejsce spotkania,a nie jego termin. Ustalenie terminu bedzie chyba trudniejsze. Z uwagi na spore odległości między nami najkorzystniejsze miesce spotkania to takie by wszyscy razem mieli jak najmniej kilometrów do przejechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.05.2007 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 TOMEK!!!! http://www.rippenschneiderforum.de/images/smilies/34.gif Nie wolno się znęcać nad ludźmi!!! GDZIE???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.05.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Pod uwagę wziąłem rów nież fakt, że Asia Malczewska ma małe dziecko i długa jazda z maluchem jest męcząca. Typuję więc stajnię O ile się zgodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts