asia.malczewska 01.08.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Już go pakuję , tylko karmijcie go tam lepiej niż ja .... a w ogóle skąd taki wielki koszt ci się urodził ??? Nasz POŚ był w komplecie z odkurzaczem centralnym i kosztował nas z robocizną ok. 10 tysiączków. Marki Sotralentz, duuuuży na 5-6 osob, dużo za duży ja na naszą sprawną czwórkę Może poszukaj firmy na www i zdzwon się z nimi, bo cena 12 000 jakaś spora jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.08.2008 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Hmmm... Może podwyżki byli...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Ja POŚ kupiłam w Obi i montowalismy sami. Za POŚ zapłaciłam ok. 3000. DO tego koparka-200zł i kruszywo-1000. Reszta roboty samodzielna. Wyszlo sporo taniej niż przez firmę. POS z Ciechocinka jest z Euro-Plastu http://www.euro-plast.biz.pl/index.php?oczyszczalnie=kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.08.2008 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Mayland, a mogłabyś mi puścić na PW jakąś dużo bardziej szczegółową informację o tym POŚ z OBI? Mam tak blisko, może po niemieckiej stronie byłoby jeszcze taniej - z wieloma matbud tak jest, często tam robimy zakupy budowlane a nie w Polsce. Jaki typ, ile, za ile, jakie roboty musieliście wykonać - wszystko, co możliwe, bardzo mnie to interesuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.08.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Poszło i przepraszam, ze tyle czekałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2008 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Dziękuję Ci bardzo, Kochana, i przepraszam, że taka namolna byłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 19.08.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Tyle roboty, czy zbiesili się wszyscy wakacyjnie ? Przekopaliśmy podwórko pod trawnik, udeptali i zasiali ... trawa rośnie az miło, chwasty też ... - będę pryskać Chwastoxem, może przepadną ? Staramy się posprzątać trochę przed domem, bo straszy bardzo śmieciami różnemi, póki mamy wakacje i czasu trochę więcej pozdrowienia dla całej Agro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 19.08.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Cześć Co na wsi słychać...u mnie nudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.08.2008 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Roboty full. Nie wiadomo za co najpierw się łapać. I tak wszystkiego się nie zrobi. Jutro znowu w słoiczkach siedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 28.08.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Roboty full. Nie wiadomo za co najpierw się łapać. I tak wszystkiego się nie zrobi. Jutro znowu w słoiczkach siedzę. ... i zawija je w sreberka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 29.08.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Jesień idzie, wracać do domu i ... forum ! porozłazili się po kątach i ciężko spędzić ich w jedno miejsce, chol.... pozdrawiamy cieplutko z deszczowego Dąbroszyna! właśnie dotarła do nas piękna emaliowana tabliczka adresowa - jak powiesi się, to może się pokaze gremium ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.09.2008 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Roboty full. Nie wiadomo za co najpierw się łapać. I tak wszystkiego się nie zrobi. Jutro znowu w słoiczkach siedzę. ... i zawija je w sreberka ... Folia alu się skończyła... A ja dalej ze słoiczków wyleźć nie mogę... Teraz były sliwki w winie, nasze, zielonogórskie. Mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 08.09.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 lubuskie, nie zielonogórskie KOLEŻANKO !!! i żeby mi to było ostatni raz pozdrawiam z ... gorzowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.09.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 No to ja napisze co na wsi u mnie słychać. Wieś się obudziła i dowiedziała, ze kanalizacji nie zrobią. Nie ma szans bo nie ma gdzie i do czego dołączyć. Wszystkie oczyszczalnie pękają już. Więc zebrała sie społeczność i uradziła. Gmina zrobi przetarg na POŚ dla wsi. Tzn. dla każdego indywidualnie. Producent wstępnie zakłada koszt na jedno gospodarstwo ok 10tys. Wiadomo u jednego bedzie to go kosztowało 3tys a u innego 17tys bo poś będzie musiało być inne (warunki glebowe i lokalizacyjne). Gmina przetarg zrobi i wybierze wykonawcę. Potem dostanie dofinansowanie z Unii w wys. ok 80%. Tak że mieszkańcy będą płacić ok. 2tys za poś od każdego gospodarstwa. Koszt podłaczenia do kanalizacji byłby taki sam. Większosć się juz zapisała na listę. Moze w przyszłym roku ruszy inwestycja. Założenie jest takie by każdy poniósł ten sam koszt, bez względu na rodzaj poś. Piszę to bo moze komuś się takie informacje przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 09.09.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Super, to jest możliwe. W mojej wsi zakładano wodociąg. Każdy płacił 2000 zł reszta UE. Moja "Chata za wsią" 3 km. I też 2000. Do wyboru było usytułowanie jednego kranu. W domu, albo w oborze. Wybrałem dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.09.2008 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Miałabym dylemat, czy obora, czy dom ... A czy można szambo zamienić na POSia ??? I ile to może kosztowac pracy i pieniędzy, wiecie coś na ten temat?? Nie wiem, co na wsi słychac, ale u mnie w mieście chyba już jesień nadeszła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.09.2008 04:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Na pewno można, bo jak u nas był pan z firmy od POŚ-ów, to mówił, że można nawet wykorzystać istniejące szczelne szambo jako zbiornik. Trzeba tylko z firmami pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.09.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Noooo, to mi się podoba Witam wszystkich Wieśniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 12.09.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 widzę, że wszystkich wieśniaków zaczyna łączyć jedna myśl - POŚ u nas raz jesień raz lato - wczoraj w sandałkach a dzisiaj w półbutach pochwalę się - mam połowę kuchni kaflowej druga połowa od poniedziałku się będzie produkować ... pan nie dał rady w jednym terminie bo strażak jest i musiał do pożaru zdążę jeszcze grzybki posuszyć, hę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.09.2008 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 A są jeszcze u Was? U nas zrobiły się zimne noce i grzybów już mało jest. Mojny dzisiaj tylko pół koszyka przyniósł. Jeśli są jeszcze u Was, to zbierajcie póki możecie, nie czekajcie na kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts