Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA

DPS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja sie dziś już skupiałem, a jutro to krew honorowo oddaję do analizy

WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nie oddałem. Nie miałem własnej glukozy. :roll: Mam zrobić krzywą cukrową. Chciałem zapłacić, ale to okazało się niemożliwe. i... time over. Cho*era, co za kraj.

:o :o :o :o

Boszszsz... Szlag człowieka trafia, jak sie po raz kolejny okazuje, że w tym kraju trzeba mieć żelazne zdrowie i worek pieniędzy, żeby się leczyć. :evil: :evil: :evil:

Tomku, no współczucie. :roll:

Dziś się udało. Sukces jednak połowiczny. Wyniki będą w... piatek, bo odebrać ich nie mogę, tylko laboratorium wysle je kurierem do lekarza, a kurier do mojej przychodni przywozi wyniki w piatki. Fajnie pomyślane. :evil: :evil: :evil: :evil:

Jak w dowcipie: operacja się udała, tylko pacjent zmarł. :evil:

Asia... ja osobiście to na balu mediuów tego Sylwestra spędzę, alem przyzwyczajona. Szanowny w młerzu, to sama wiesz...

Słuchajcie!!! Dworku szukam, w jakiejś sensownej cenie i w miarę sensownym stanie technicznym!!!! (no wiem, takie rzeczy tylko w Erze, ale ....) :D

Braza, a ja dopiero teraz doczytałam się, że Ty marynarska żona jesteś :o

well, witaj w rodzinie - u mnie brat i kuzyn i kuzynka na marynarskich stołkach siedzą ... a bratanek właśnie wstąpił w WSM w Szczecinie. A ja, chol... pływać nie umiem nawet

:oops:

Asia, wielkie gratulacje i wyrazy radości!!!

Kochana, napisz cos więcej o tej nagrodzie!

Jakie inwestycje były brane pod uwagę, kto zgłosił Wasz dom, jakie finansowanie (własne, fundusze?) inwestycji i w ogóle! No i przede wszystkim - poprosimy o demonstrację nagrody!!! :D :D :D :D :D :D :D

Buziaki!!!

Wstyd się przyznać, ale ja nie wiem jakie były kryteria, bo nie zgłaszałam się ze stajnią do tego konkursu tylko chyba mnie ktoś zgłosił :oops:

Zaprosili nas na uroczystą sesję miasta i gminy 11 listopada, pokazali fajny film o Piłsudskim (naprawdę super był, z nim mówiącym o sobie prywatnie), potem dali nagrodę nam za budownictwo mieszkalne i jeszcze jednym państwu za inwestycję związaną z działalnością gospodarczą i tyle.

No i fajny bufet był :oops: wiecie, że ja żarłok jestem, a sery francuskie były i białe wino :lol:

oto zdjęcie nagrody, kasy nie dali, a szkoda ...

http://images35.fotosik.pl/33/5ae5f0103484f6b2m.jpg

Komtur, ty podobno wiesz coś o sprzęcie do piaskowania - Sołtysy mnie doniosły ... :oops:

powiedziałbyś coś więcej, albo wkleił link do posta, gdzie coś pisałeś

A wiecie, że u mnie była DPS-ia z Sołtysem ??? No! I jeszcze wpadną w niedzielę, tralalalala ... :D

nawet chleb mi upiekli .... :o

Praca jest bardzo brudna. Dużo kurzu.

Co jest potrzebne?

Pistolet do piaskowania, mały wielkosci pistoletu lakierniczego, ja takim sie posługiwałem, kupisz w markecie budowlanym za ok. 100 zł.

Sprężarka o ciśnieniu i wydajności jakiej wymaga pistolet. Moja jest zbyt mała i musiałem robić przerwy, bo ciśnienie spadało. Koszt takiej "markowej" :wink: sprężarki to ok. 600 zł. Nie wiem dokładnie.

Suchy, przesiany piasek. Też do kupienia w workach po 25 kg. Worek kosztuje kilka zł.

Odzież. Bezwzglednie dobre, szczelne, okulary, maska ppyłowa, szczelny kombinezon, a i tak piasek jest nawet, wybacz, w gaciach. Dodatkowo polecam przezroczysta osłonę na całą twarz.

Oraz dla osoby która będzie piaskowała, piwo po pracy bo w gardle piaskownica. :D :D

To co napisałem powyżej, to amatorski zestaw minimum. Wydajność niewielka. Praca bardzo nieprzyjemna. Może szybciej i taniej wydająć ekipę z profesjonalnym sprzętem?

To co napisałem powyżej, to amatorski zestaw minimum. Wydajność niewielka. Praca bardzo nieprzyjemna. Może szybciej i taniej wydająć ekipę z profesjonalnym sprzętem?

Już wynajmowałam, skasowali koło 5 tysiączków jak robili naszą stajenkę...

A my tak chcieliśmy sprawdzić, czy może ten drugi dom co mamy można by tak hobbystycznie samemu dziergać kawałek po kawałku - bo niby spieszyć nam się nie spieszy, mieszkać mamy gdzie, więc dlaczego by nie?

dzięki za informacje!