Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA

DPS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A co to - wszyscy wieśniacy śpią twardym snem zimowym? Gdzie wszyscy? Tomek - co u Ciebie słychać, te mrozy dają Ci żyć?

Mróz to pestka było - 28, a w "komturii" + 21, :D Przez dwa miesiące spaliłem 2,5 m drewna.

Gorzej, że nasypało sporo sniegu, a wiatr utworzył spore zaspy i jestem odciety od świata. Żarcia mam na ponad tydzień, więc z głodu nie umrę. :D

Pług może będzie dzis wieczorem.

Hej, a u mnie dziś tylko -15 na dworze ale w gowie gorąco, bo planuję ogrzewanie w naszym domku. Czy kominek z płaszczem i zbiornik 200l (z dodatkowa grzałką elektryczną) i wszędzie grzejniki to będzie dobry pomysł na leśne ostępy? domek 130m kw., kubatura 580m sześć. Bywają przerwy w dostawach prądu. Czy łączyc to z solarami czy nie? gazu nie ma i nie będzie. Mamy tylko jeden komin w salonie. Moze podpowiecie, co u was sie sprawdziło. Pozdrawiam.

No i puszczają trochę te mrozy.

Co prawda śnieg leży, bo ziemia jeszcze zmarznięta, ale kto wie, jak długo jeszcze będzie tak pięknie. :roll:

Te, Braza, coś Ci się nie podoba, że ja śpię? :D

U nas nadal pełno śniegu na podwórku bo to kotlina, ale czasy -20 niechybnie mijają. Fajnie, bo samochód mi od środka przymarzał i musiałam szybki skrobach od wewnątrz, co nie nastrajało zbyt miło :evil:

Planuję budowę wiaty, bo następnej zimy nie chcę tak skrobać ....

A u Was jak? Braza, koniom ciepło? Maksiu, żona puchnie ? :lol: Anetko, jak kociczki ? Komtur, zwierzyna podchodzi pod próg? Jea, przesyłka dotarła czy jeszcze nie??

pozdrówka!

Kociaczki zdrowe i zadowolone, wszystko dobrze u nas i niech tak zostanie. :D

Niby mrozy puszczają, ale dzisiaj w nocy u nas -14*C było. :o

no ciepło to jeszcze nie jest, niestety ... chyba będziemy musieli dokupić ekogroszku, bo zostało na jakiś tydzień grzania (tak twierdzi małż, który nie dopuszcza mnie do kotłowni ... :oops: , może to i dobrze? po co ja tam, biedna myszka mam ...)

A w ogóle to ja kocham zimę, bo można się zaszyć w domu z magazynami, internetem i planować remonty, nowe inwestycje, etc. etc. Fajna sprawa, nawet jak kasy nie ma, to sobie można poplanować chociaż :D

I w ogóle co to za lampy - raster wpuszczany? :oops:

hmm, jakby ci tu ... już mam! to są takie świetlówki nowej generacji 4x1, ktore można zamontować w sufit, na przykład w podwieszany sufit regipsowy :-) Mam ich sporą ilość ... tylko raz w suficie, krótko ...

Majkoski - zaglądaj, jakże mielibyśmy się gniewać? :o

Sam/a widzisz, tutaj teraz nie za często bywamy, jakoś w budowlanych tematach nam przycichło, ale na pewno miło czasem wpaść i pogadać o wszystkim. :D

Asia - i tak niewiele zrozumiałam, musze do Was pojechać zobaczyć... :lol:

Brazunia - a zdrowiejesz już? :D

ciach...

Maksiu, żona puchnie ? :lol:

..ciach

a puchnie, puchnie... z dnia na dzień coraz bardziej widać, z czego zresztą bardzo się ciesze.... gorzej, że ja razem z nią puchnę, choć na to wcale nie mam ochoty :(

pozdrawiam

m.

Maksiu, czasami mężowie odczuwają fantomowe bóle porodowe, kirdy żona rodzi. Uważaj. ;) :D

ciach...

Maksiu, żona puchnie ? :lol:

..ciach

a puchnie, puchnie... z dnia na dzień coraz bardziej widać, z czego zresztą bardzo się ciesze.... gorzej, że ja razem z nią puchnę, choć na to wcale nie mam ochoty :(

pozdrawiam

m.

Maksiu, czasami mężowie odczuwają fantomowe bóle porodowe, kirdy żona rodzi. Uważaj. ;) :D

sądząc po mojej fantomowej opuchliźnie brzucha, to już pewnie z 20miesiąc, niedługo jakiś wieloryb powinien ze środka sie wydostać.... :D :D :D

pozdrawiam

m.

Urodzisz po 25 miesiacach i jednym dniu i będzie po sprawie. :D