Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA

DPS

Recommended Posts

coś cieńko pisaliście jak leżałam w łóżeczku zmożona chorobą ... :lol:

co słychać? pada śnieg czy jeszcze nie? bo w internecie straszą że pod Wawką pada ...

dajcie głos, przecież nie będziecie tak oglądali meczu :evil: :evil:

Oglądam i płaczę. :cry:

Rano na Mazurach było biało, a teraz szaro. :cry:

Życzę zdrowia, ja też jeszcze troszkę zagrypiony 23:16

Ja dlatego nie oglądam, bo jestem zbyt nerwowa ....

Komtur, a co to za kody końcowe, bo nie zrozumiałam ??? Ja kicham i kaszlę, trochę zaatakowało mi zatoki, ale wychodzę powoli ...

pozdrowienia!

kod: 25:17 :D

m.

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

27:20

Ja tez chyba juz wychodze z grypy.

Buziaki Asiu

Tomek

Witam ciplutko tych "zachorzonych" jak i tych zdrowyh.

Jestem we wlasciwym miejscu, temat - agroturystyka.

Przyszlam z poklonem do "dompodsosnami", zdecydowalam, ze nie ma na co czekac tylko musze zaczac dzialac; jednak plany sa zawsze latwe, trudniej zaczac je realizowac- jak w moim przypadku. Przeczytalam Twoj dziennik, zaczelam czytac komentarze, w nadziei, ze stane sie madrzejsza aleee...z 50 stron doszlam tylko do 14 i wysiadlam. Czytalam rowniez dziennik "gagata"i "asia.malczewska", do tych Pan zajrze pozniej i skresle slowek kilka.

Aby dluga historie opisac w skrocie zaczne tak: mamy taka stodolke wrrrrrr, zlosliwosc rzeczy martwych, nie otwiera sie zdjatko! Musialam zaczac pisac raz jeszcze gdyz od tego kombinowania ze zdjatkiem wylogowalo mnie wrrrr!!Nie rozumiem, inni nie maja z tym problemu, tylko ja mam?! OK, bo odchodze od tematu. Jak wspomnialam, mamy stodolke i planuje zalozyc - gospodarstwo agroturystyczne, pisze planuje a powinam napisac planujemy, jednak , nie moge tego zrobic, gdyz moj maz jest sceptycznie nastawiony do tego rodzaju zarobkowania. Uwaza, ze:

po pierwsze: to ja lubie byc obslugiwana i wygode.

po drugie:nie wierzy w moja silna wole i wytrwalosc i ze po miesiacu juz bede szukac innego "zainteresowania"?

Mam pytanie: czy bez meza pomocy i wsparcia powinnam zaczac dzialac?

Dodam, ze agroturystyka to dla mnie czarna magia; nie wiem nawet od czego zaczac i jak zaplanowac?

No nic, zaczekam coz Szanowne Towarzystwo mi poradzi?

Sprobuje wkleic zdjatko tej nieszczesnej stodoly:

http://picasaweb.google.com/lh/photo/ZkQChdRZc7PlUjmnPBNUuQ?authkey=NZCxqtJd9zk&feat=directlink

Bajko - powiem krótko: bez męża niczego nie zdziałasz. Gospodarstwo agroturystyczne to działalność zdecydowanie rodzinna i drużynowa, tak więc jeśli Twój mąż nie jest na to zdecydowany, to nie ma co zaczynać.

Poczytaj tutaj, pokaz to mężowi i podejmijcie wspólnie decyzję.

Pojedź do jakiegoś gospodarstwa na wypoczynek na kilka dni, porozmawiaj z gospodarzami, przyjrzyj się z bliska jak to działa.

Powodzenia! :D

Bajko - powiem krótko: bez męża niczego nie zdziałasz. Gospodarstwo agroturystyczne to działalność zdecydowanie rodzinna i drużynowa, tak więc jeśli Twój mąż nie jest na to zdecydowany, to nie ma co zaczynać.

Pojedź do jakiegoś gospodarstwa na wypoczynek na kilka dni, porozmawiaj z gospodarzami, przyjrzyj się z bliska jak to działa.

słusznie prawi DPS-ia, ja sama mam z tym kłopot, bo mój mąż wierzy raczej w duuuże hotele, którymi zarządzał a agro dla niego jest stratą czasu :evil:

Może się kiedys przekona, ale na pewno bez niego nie dam rady zacząć, bo pracy sporo, czasem nie wiadomo, gdzie ręce włożyć.

Pamiętaj o tym, że oprócz tego, że dom musi być wysprzątany, przygotowany na najazd oczekujących wiele gości, okolica pełna atrakcji, to jeszcze Ty musisz mieć niezmywalny uśmiech na twarzy dla swoich gości - co nie zawsze się udaje, jeżeli tylko Ty zajmujesz się wszystkim - również swoją rodziną, która też wiele oczekuje. Ja na razie nie czuję się na siłach udowadniać, że dam radę - dzieci małe, jeszcze płaczą po nocach czasami - kto by chciał tak mieć za ścianą i to jeszcze za pieniądze ? :o :D

Czekam na lepsze czasy, mam nadzieję, że się doczekam ...

... Mam pytanie: czy bez meza pomocy i wsparcia powinnam zaczac dzialac?

Dodam, ze agroturystyka to dla mnie czarna magia; nie wiem nawet od czego zaczac i jak zaplanowac? ...

na poczatek spróbuj sie rozreklamowac -

jakiś grafik komputerowi podrasuje Ci te stodołe, ładne drzewa, łąke i staw niech dorysuje, moze studnia z zurawiem moze powóz, moze wóz drabiniasty

bocianie gniazdo i boćka z workiem atlasu w dziobie itd.

i umiesci te stronke w internecie

potem jesli gośc dopisze - trzeba jakoś w tej stodole gościa przenocowac

a jesc niech je to co sobie sam uzbiera w lesie czy na łące ...

potem rachunek - w oparciu o ceny lokalne - czyli nie rozczulac sie nad miastowymi ...

następnie wizytówka z poleceniem sie na przyszłośc

acha dobrze tez jest obiecac, ze następnym razem /juz jako stały klient/ będzie miał promocje ...

a obiecac mozna byle co ...

tak mniej wiecej na tym to polega

... Mam pytanie: czy bez meza pomocy i wsparcia powinnam zaczac dzialac?

Dodam, ze agroturystyka to dla mnie czarna magia; nie wiem nawet od czego zaczac i jak zaplanowac? ...

na poczatek spróbuj sie rozreklamowac -

jakiś grafik komputerowi podrasuje Ci te stodołe, ładne drzewa, łąke i staw niech dorysuje, moze studnia z zurawiem moze powóz, moze wóz drabiniasty

bocianie gniazdo i boćka z workiem atlasu w dziobie itd.

i umiesci te stronke w internecie

potem jesli gośc dopisze - trzeba jakoś w tej stodole gościa przenocowac

a jesc niech je to co sobie sam uzbiera w lesie czy na łące ...

potem rachunek - w oparciu o ceny lokalne - czyli nie rozczulac sie nad miastowymi ...

następnie wizytówka z poleceniem sie na przyszłośc

acha dobrze tez jest obiecac, ze następnym razem /juz jako stały klient/ będzie miał promocje ...

a obiecac mozna byle co ...

tak mniej wiecej na tym to polega

:D

Ale wizytowka niech bedzie rowniez ozdobiona , najlepiej krufka :D

Ty, Brzoza , to niezly numer jestes ! :D :D :D

słusznie prawi DPS-ia, ja sama mam z tym kłopot, bo mój mąż wierzy raczej w duuuże hotele, którymi zarządzał a agro dla niego jest stratą czasu :evil:

Może się kiedys przekona, ale na pewno bez niego nie dam rady zacząć, bo pracy sporo, czasem nie wiadomo, gdzie ręce włożyć.

Pamiętaj o tym, że oprócz tego, że dom musi być wysprzątany, przygotowany na najazd oczekujących wiele gości, okolica pełna atrakcji, to jeszcze Ty musisz mieć niezmywalny uśmiech na twarzy dla swoich gości - co nie zawsze się udaje, jeżeli tylko Ty zajmujesz się wszystkim - również swoją rodziną, która też wiele oczekuje. Ja na razie nie czuję się na siłach udowadniać, że dam radę - dzieci małe, jeszcze płaczą po nocach czasami - kto by chciał tak mieć za ścianą i to jeszcze za pieniądze ? :o :D

Czekam na lepsze czasy, mam nadzieję, że się doczekam ...

Dziekuje dompodsosnami za info - przeczytalam.

asia.malczewska dobitnie mnie - odstraszasz. Toz to kolowrotek! A gdzie czas dla siebie na relaks? Praca w kopalni wydaje sie mi lzejsza niz prowadzenie agro ;) oczywiscie, ze zartuje!

Licze sie z tym, ze bede tyrac od switu do zachodu, ale bywaja przeciez "puste" dni, prawda?

brzoza dziekuje za sugestie ;) nie skorzystam, wybacz ;)

szkoda

bo trzeba mieć nadzieje,

że biznes sie opłaci,

że bedzie z niego zysk,

a firma nic nie straci

bo to co nas podnieca,

to sie nazywa kasa,

a kiedy w kasie forsa,

to sukces pierwsza klasa

podobno ...

szybciutko wstawaim cudzysłów " ....." :wink: i wyjasniam /dla tych którzy nie skojarzyli tekstu piosenki / ze cytowałem słowa piosenki "Kasa i sex"

wracając do agroturystyki

FairyDream/BasniowySen - nie trzeba dodatkowych szamb, przy gospodarstwie agroturystycznym

szanse na turystów rosną z godziny na godzine= poniewaz złotówka schodzi na psy i byc moze niedługo nawet Talibów bedzie stac na to aby odwiedzic nasz piękny kraj ...

Talibów to ja bym podliczyła co najmniej potrójnie!!!

Cześć gawiedzi :D

Depsia, to Ty ściemniasz, w "canastę" to graliśta rano, jak ja byłam to już pewnie z 8 "partii" rozegraliście, bo woń się roztaczała jakaś taka narodowa wkoło .. jakby procentowa :wink:

Braza - musiałaś wyklepać? :evil:

Poczekaj, nastepnym razem to nie dostaniesz tegorocznego siana, tylko starą wiązkę słomy za stodołą! :evil:

Brzoza, chłopie, gdzieś Ty był, jak ja zaczynałam? :D

Kilka lat mi zabrało dojście do tego, co Ty od razu wiesz! :lol:

Kuffa, kto już musiał wygadać, że talibowie na wywczas i poligon przyjeżdżają? :-?

Ostatnio jak mieli ćwiczenia to wszystkie szczury we wsi wyłapali. 8)

Koza sąsiadów to cały czas jakiś wytrzeszcz miała jak byli. :roll:

Ci talibowie to potwory. :o

Ląduja w Dywidach, niedaleko "komturii", a później po całym kraju kozy ganiają. :o :evil: