tomek1950 04.03.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 W zeszłym roku, przy samym wjeździe, wyrosły tuż obok siebie: sosna, wierzba i grab. I co ja biedny komtur mam z tym "dobrodziejstwem" zrobić? Jaj na razie ogrodziłem i chucham, ale one tam nie mają szans. Sa takie piekne. Asiu, posadź podwójny szpaler. Jeden z wierzby, drugi z głogu. Jakąś sadzonkę Postaram się wysłać. Podobno poczta działa. A do 'komturii" masz niewiele... jakieś 600 km. Dla porównania obwód ziemi to ok 40.000 km. Tylko jedź we własciwą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 04.03.2009 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 W zeszłym roku, przy samym wjeździe, wyrosły tuż obok siebie: sosna, wierzba i grab. I co ja biedny komtur mam z tym "dobrodziejstwem" zrobić? Jaj na razie ogrodziłem i chucham, ale one tam nie mają szans. Sa takie piekne. Jeśli małe, przesadź je w bezpieczne dla nich miejsce i to w identycznym układzie jak rosną teraz, w strony świata również. Wtedy się przyjmą i będą szczęśliwe. Ty też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.03.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 DPS-ia, potrzebna kolejna porada ... dzisiaj byłam u jednego kolegi, który ma plantację wierzby. Pojechalismy z Jackiem żeby przywieźć trochę zrębków - chcemy wypróbować czy nasz ślimak w piecu pociągnie je zamiast ekogroszku lub peletów, bo są tanie i łatwo dostępne - wieś obok, więc koszty dowozu żadne właściwie. Podpytałam go o szczobry przy okazji i on mi tak: 1. lepiej posadzić takie krótki, np. 15-20 cm, bo i tak urosną i pójdą do góry a jak są dłuższe to i tak zeschną się i muszą urosnąć z nowego pędu ... 2. najlepiej zasadzić dość gęsto i np. w trzech rządkach to potem łatwiej zapleść w gęsty żywopłocik. Co o tym sądzi szanowne gremium Agroturystyki ... ? Głowa mnie boli od tego główkowania o wierzbie ... Asia, jeżeli zechcesz krótsze to nie ma problemu, ja bym sadziła jednak przynajmniej 30 cm, w razie czego będzie kilka bocznych oczek, które mogą ruszyć. Czy w 3 rzędy? Zdecydujesz sama, wyobraź sobie jednak te 3 rzędy spotych drzew za jakies kilka lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 08.03.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Asia, jeżeli zechcesz krótsze to nie ma problemu, ja bym sadziła jednak przynajmniej 30 cm, w razie czego będzie kilka bocznych oczek, które mogą ruszyć. Czy w 3 rzędy? Zdecydujesz sama, wyobraź sobie jednak te 3 rzędy spotych drzew za jakies kilka lat... oj DPS-ia, podpadasz .... - najpierw mnie namawia a potem mnie mówi, że drzewa sobie wyhoduję ... ojojoj .... najwyżej będę latała cały czas z sekatorem i nie dam się a co u Was słychać? no pogadać chciałam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 08.03.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Kochani, odszedł Profesor Religa .... kto zadba o nasze serduszka, kiedy Jego już nie ma ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.03.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Wczoraj w TV oglądałam rano, było o ogrodzeniach z wierzby. Tam dawali 2 rzędy "w mijanego", a te patyki były długie, facet pokazywał, to te badyle do sadzenia, które sobie ciął sięgały od ziemi do jego szyi prawie. I tak je sadził i zaplatał jak płot myśliwski, taki jak u nas jest i one naprawdę wysoko rosły już. No to Ci powiedziałam, teraz myśl, co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 13.03.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam wszystkich Agro i dołączam do grupy jeśli łaska. Wprawdzie jest to początek długiej i wyboistej drogi ale mam nadzieje, że z widokami na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.03.2009 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witaj, Maciek01. Myslisz o agroturystyce u siebie? Warunki masz bardzo dobre, więc rzeczywiście warto zastanowić się nad takim pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 15.03.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 ... warto zastanowić się nad takim pomysłem. Ależ ja się już zastanowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.03.2009 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 No to napisz coś więcej o swoich planach. Ile miejsc dla gości planujesz? Ile pokoi i jakie? Z wyżywieniem? Konie? Jachty? Kajaki? Coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 16.03.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 PLANY, Plany, plany ... Ile miejsc dla gości planujesz? Ile pokoi i jakie? Zobaczymy jak się wybebeszy poddasze do żywego. Ale z mieszkaniem w budynku gospodarczym chciałbym ok. 20. Z wyżywieniem? Myślę że tak, toż to przecież też pieniądz. Konie? Nie, nie znam się. Wiem gdzie ma dziób a gdzie rufę. Jachty? Nie, nie znam się. Wiem gdzie ma łeb a gdzie zad. Coś pokręciłem ... Kajaki? Tak. Łódki, rowerki wodne. Nad samą wodą grzech byłoby nie wykorzystać możliwości. Coś jeszcze? Tak, ale nie wiem co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 16.03.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 PLANY, Plany, plany ... Ile miejsc dla gości planujesz? Ile pokoi i jakie? Zobaczymy jak się wybebeszy poddasze do żywego. Ale z mieszkaniem w budynku gospodarczym chciałbym ok. 20. Z wyżywieniem? Myślę że tak, toż to przecież też pieniądz. Konie? Nie, nie znam się. Wiem gdzie ma dziób a gdzie rufę. Jachty? Nie, nie znam się. Wiem gdzie ma łeb a gdzie zad. Coś pokręciłem ... Kajaki? Tak. Łódki, rowerki wodne. Nad samą wodą grzech byłoby nie wykorzystać możliwości. Coś jeszcze? Tak, ale nie wiem co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.03.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Maciek - no to bardzo jestem ciekawa realizacji Twoich planów, życzę, żeby się udało. Na ile czasu zaplanowałeś ten remont? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 16.03.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Przeprowadzka za dwa lata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.03.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 No to masz sporo czasu na wszelakie pomysły i ich realizację. Na pewno będę Ci kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.03.2009 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Musze skończyć do czerwca, muszę skończyć do czerwca... a kupiłem... 14 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.03.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Musze skończyć do czerwca, muszę skończyć do czerwca... a kupiłem... 14 lat temu. ale żeby robić od rana do ..... świtu to już przegięcie, no chyba, że narzędzia płuczesz o tej porze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 19.03.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No to masz sporo czasu na wszelakie pomysły i ich realizację. Na pewno będę Ci kibicować. Może inaczej, za dwa lata pierwsi goście. Przeprowadzka wcześniej i szlifowanie ... Kibicowanie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2009 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Tomek, to Ci się sąsiad szykuje fajny, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.03.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Fajny sąsiad to skarb. Muszę się któregoś dnia wybrać i obejrzeć ten "Malbork" Może spotkam sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts