Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA

DPS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poczytuję sobie wątek o oczekiwaniach gości wakacyjnych.

No i niektóre wypowiedzi fajne są i rzeczowe.

A niektóre przyprawiają o ból głowy.

Powszechnie wiadomo, że prowadzenie agrogospodarstwa jest de facto świadczeniem usług.

Jak można oczekiwać, że niektóre z usług podstawowych będą świadczone za darmo? :o

Jeżeli w pokoju śpią np. 3 osoby i pies, a to rodzice z 2-letnim dzieckiem i psem o długim włosie, to powinni płacić za 2 osoby? :o

No jaja. :lol:

Dobrze, że dyskutują - to pokazuje z czym gospodarze mają czasem do czynienia.

Jedni chcą, żeby psy za darmo (najczęściej ludzi dziwi, że nie przyjmuje się osób ze zwierzętami - zapominają, że u nas są nasze zwierzęta i te przyjezdne byłyby z pewnością powodem stresów i konfliktów np. mojego psa z pieskiem Gości, nie mówiąc o całości skóry moich kotów, czystości pościeli, na którą pieski nagminnie właziły, całości poobgryzanych i podrapanych drzwi i mebli...), inni żeby dzieci za darmo...

Za darmo to - bez żadnej złośliwości z mojej strony - na swoją działkę można pojechać, a każdy właściciel jakiejkolwiek kwatery ma ją po to, aby zarabiać.

A dyskusja niewątpliwie ciekawa, choć niestety - mam swoje zdanie o niektórych uczestnikach... :lol:

no i przez Was musiałam cały wewontek przeczytać ....

żadnych rewelacji, same wymagania, nic wspólnego z agro jak dla mnie, więc o co te halo, kobiety?

Albo ja już jestem pozytywnie nastawiona do wiosny, albo .... mnie to wszystko mówiąc brzydko "wisi" :lol:

Albo mam! Ja jestem wieśniak a oni z duuuużych ... wsi chyba som, że tak wybrzydzajom I tu mi się przypomina, jak kiedyś poznałam ludzi z wawki, którzy całą pielgrzymkę udawali, że istnieje tylko wawka - Tomek, tylko mi się zaraz nie obraź, ja cię bardzo proszę - i że w wawce to wszystko jest ekstra. No więc wybrałam się do nich któregoś razu z Gorzówka (tego zapyziałego i marcinkiewiczowskiego 8) ) i walę do nich na podajże ulicę Synów Pułku a oni tak w dwóch małych klitkach w rodzinie trzypokoleniowej, telewizor jakby z lat 80-tych i bieda aż piszczy. A oni całą pielgrzymkę szpanowali , jakby między nami był mur .... kasy i innych takich rzeczy. Jakaś mania wyższości :o

Nawiasem mówiąc kiedyś pojechałam do Rewala i trafiłam na kwaterę typu piwnica z jednym oknem - wiecie jak mi się dobrze wracało do domu? :lol: i jakby luksusowo sie zrobiło w moim mieszkaniu w bloku .... :D

Asiu, a o co mam się gniewać ja, warszawiak z dziada pradziada, zarówno po mieczu, jak i po kądzieli. :D Dlaczego uciekłem z Warszawy? Bo tam lepiej? :wink: :lol: :lol: :lol:

To już nie ta Warszawa, to już nie warszawiacy tylko warszawianie. :(

I wyscig szczurów, a biegać teraz to ja... niezabardzo. :D

Asiu, a o co mam się gniewać ja, warszawiak z dziada pradziada, zarówno po mieczu, jak i po kądzieli. :D Dlaczego uciekłem z Warszawy? Bo tam lepiej? :wink: :lol: :lol: :lol:

To już nie ta Warszawa, to już nie warszawiacy tylko warszawianie. :(

I wyscig szczurów, a biegać teraz to ja... niezabardzo. :D

masz jak zwykle rację, kochany :)

noga znowu boli? jejku, przestałaby już, ile można tak męczyć człowieka :roll:

pokazałbyś coś nowego w dzienniku ... ciekawa jestem co się zmieniło 8)

Asiu, coś moze dziś napiszę, a zdjęcia... syn zabrał mi mój aparat na jakiś czas, a przez chałupę ledwo przejść można bo wszędzie kartony z gratami. Majka w drodze z ostatnimi paczkami. Dojedzie pewnie ok. 2.

Zastanawiam się gdzie my to pomieścimy. :evil:

A duże koniki (polne) czasami się trafiają. :D

piękny on był, ale trochę się brzydzę, brrrrr ...

a co do ilości paczek - masakra, weź większość wyrzuć, bo i tak do nich nie zajrzysz :lol:

mówię z doświadczenia, właśnie próbuję opróżnić chałupę, bo będzie tam kolega antyki sprzedawał no i muszę wszystko wywalić ..... po co ja to zwoziłam wczesniej nie wiem ... :o

Mamy zamiar to zrobić, a w Warszawie nie było jak. Część mebli zasili kominek, Trochę odda się w formie posegregowanej firmie od śmieci - odbierają gratis, niektóre książki podaruję szkolnej lub gminnej bibliotece.

Mamy zamiar to zrobić, a w Warszawie nie było jak. Część mebli zasili kominek, Trochę odda się w formie posegregowanej firmie od śmieci - odbierają gratis, niektóre książki podaruję szkolnej lub gminnej bibliotece.
\

no fakt, nie zawsze jest możliwe, żeby posortować, ale pomysł który masz jest dobry

Tak sobie myślę, że ja to już chętnie bym tym wieśniakiem została ... ciągle stoi coś na przeszkodzie, psia krętka :-?

Braza, ty nie zwracaj :roll: uwagi na przeszkody - ty je bierz, jak na Brazylce ...

spokojna czaszka, wieśniakiem się nie zostaje, wieśniakiem się jest ... całe życie :lol: