DPS 02.06.2009 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 A ja w tym tygodniu będę młode kureczki zielononóżki miała, aha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 02.06.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Eeeee, no ile mozna imieniny świętować? Coś znowu wymyśliła? Boszsz ... znowu się pogubiłam w tym FM - tu jest za dużo pokoi, ja wam mowię co rusz to się gubię ... Ale nic to, DZIĘKUJEM BARDZO I POZDRAWIAM WSZYSTKICH ale ale, slyszałyście że Komtur nas całuje ???? Kurka wodna, nasz chłop, ledwo się obudził i już do całowania się wyrywa A z nowinek to jeszcze jest jedna: moja mama tak mu dzielnie sekunduje, jako że jeden rocznik są - mama z września znaczy - że az kazała sobie założyć konto na FM-ie i występuje jako Mama Asi Sama jej zakladałam ... Trza by jej jakiś avatar, DPS-ia załadować ... bo wiesz, że ja ciemna z tej materii .... "Matka" oblukali już wszystkie kąty FM-a i teraz pisać zacznie ... ojojoj ... koniec wolności słowa się zbliża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 02.06.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 A ja w tym tygodniu będę młode kureczki zielononóżki miała, aha! hoduj hoduj, ja też chcem ale muszem najpierw zająć się innemi sprawami niecierpiącymi zwłoki tralalala a ja będę miala za chwilkę nowego kotka - rudaska od sąsiadów w białe delikatne prążki no cudny jest i nienażarty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.06.2009 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 A malusio jakiś to jest? Taki jak ten z mojego obrazka? A awatar - niech Mama wybierze, cos wspólnie zrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 03.06.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 A malusio jakiś to jest? Taki jak ten z mojego obrazka? A awatar - niech Mama wybierze, cos wspólnie zrobimy. No właśnie taki sam jak z obrazka Tylko oczki ma jeszcze zamknięte ale mam nadzieję, że będą żółte (oczywiście najpierw niebieskie). Z Mamą kwestie dogadam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.06.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 No to OK - z tym, że jesteś zakładniczką. Zrobię awatar, jak doślesz dokumenty. Bo potem obie zapomnimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.06.2009 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Haaa, Wiochman, odebrałam kurki! Jedź, zobacz jaka tam piękna okolica!!! Nad samym Bobrem, 20 domków we wsi wszystkiego, droga asfaltowa do wsi! Pani przemiła, młoda kobieta, widać, że kocha to miejsce i ten sposób na życie. A kurki ma śliczne, jak patrzyłam na jej stado, to serce mi rosło. Asia - odezwij się, bo wpierdziel!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.06.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 To ja powiem, że rosną już dla mnie kociaki I nawet czarny jest Asia, "muratorowego dżipiesa" sobie kup Czeeeeee wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2009 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Że kociaki rosną, to bardzo dobrze, bez kota w takim miejscu to ani rusz - myszy by człowieka zjadły... Kury kiedy kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.06.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Kury to jeszcze długo poczekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2009 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 W końcu każda decyzja musi dojrzeć, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 09.06.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Haaa, Wiochman, odebrałam kurki! Jedź, zobacz jaka tam piękna okolica!!! Nad samym Bobrem, 20 domków we wsi wszystkiego, droga asfaltowa do wsi! Pani przemiła, młoda kobieta, widać, że kocha to miejsce i ten sposób na życie. A kurki ma śliczne, jak patrzyłam na jej stado, to serce mi rosło. A co ty tak szybko?? Byłem tam i bardzo mi się podobało. Zwłaszcza zazdroszczę im tego Bobru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 09.06.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Właśnie dzwoniłem do Goli i okazuje sie ze cos tam nachrzanione w listach.(brak starej dobrej instytucji t.j. komitetu kolejkowego) Kurczaczki beda u mnie dopiero 6 lipca. Może to i dobrze? bede mial wieksza pewnosc ze skoncze kurnik na przyjecie pisklakow. Ale słyszalem ze bedziesz miala gosci w niedziele DPSiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.06.2009 04:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Jak przyjadom, to bardzo miło mi będzie. Tylko niech zadzwoniom, bo mi najlepiej byłoby jakoś nawet po 16.00, wtedy nie podaję gościom posiłków i mam czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.06.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Cześć Wieśniaki Kochane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.06.2009 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Dzień dobry, kochaniutka. Zaczynasz powoli się przyzwyczajać do rannego wstawania? Na wsi to mus absolutny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.06.2009 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Depsia, Ty mi w końcu prosze wytłumacz, dlaczego mus??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.06.2009 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Bo jest milion rzeczy do zrobienia. Najczęściej jest tak, że muszą być zrobione rano (np.nakarmić zwierzęta, konie, kury, psy, koty i co tam jeszcze), po pewnym czasie każdy zaczyna mieć chociaż malutkie grządki. Nie da się ukryć, że rano najlepiej się coś tam robi, bo w ciągu dnia są inne rzeczy, poza tym najczęściej jest upał i niewiele da się zrobić w ciągu dnia przy marchewce. Na wsi zawsze jest więcej pracy. Masz dom - cały dom, nie mieszkanko. Weź tylko to posprzątaj... A kiedy zadbasz o ogród i otoczenie domu? Gości będziesz miała na pewno wielu - 10 razy tylu, co dawniej. Bo teraz będa warunki ku temu. A goście - też robota. Ugotować, upiec, podać, posprzątać. O konia Ci dbają na razie. Weźmiesz do siebie - mnóstwo pracy będziesz miała. Nakarmić, napoić, oprowadzić, pojeździć, co tam jeszcze trzeba... A siano? Kupowac będziesz? Bo jeśli robić swoje, to nie wiem, czy wiesz, jaka to praca... Każdy wyjazd do miasta to cała wyprawa. Jedziesz do sklepu i robisz zakupy na tydzień, bo przecież nie będziesz miała sklepu za rogiem. Na zgrzewki mąka, mleko, cukier, przecier pomidorowy, olej, kasza... To zupełnie inny rytm życia. Diametralnie różny. Nie wiem, jak Ci to wytłumaczyć, ale jakoś tak jest, że rano i już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.06.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Eeeee ... a ja się już bałam! Niewiele się różni Zakupy i tak robię raz na tydzień, bo mi się nie chce latać codziennie do sklepu, psuka jeść dostaje koło 9-10 - tak jest przyzwyczajona, potężnej ilości warzyw to ja uprawiać nie mam zamiaru - tyle coby do obiadu wystarczyło A konie - nakarmienie i wypuszczenie na łąke zajmie jakieś 25 minut - oczywiście nie przy 10-ciu a dwóch Swojego siana produkować nie będę bo narazie nie mam warunków - czyli luzik G A poważnie - naprawdę bałam się że będzie gorzej. Pewnie wcześniejsze wstawanie w krew mi wejdzie, ale to bardziej ze względów estetycznych i widokowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.06.2009 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 W sumie to jest tak, że jakoś samo się robi, że człowiek śpiący wieczorem niemożebnie po całym dniu, a raniutko sam z siebie się budzi. Nie namawiam Cię do niczego i nie umoralniam, po prostu samo tak się robi... Chyba zresztą bardziej zgodnie z naturą. W końcu na wsi żyje się bliżej natury, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts