Gagata 14.09.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 ....aaa o to chodzi z tym spadaniem ja zawsze wchodzę do wątku przez linki z poczty i nie wiem nawet... A gdzież to Nasza Prezeska?????? (pozwoliłam sobie, a co? nieobecni racji nie mają ) A umnie jest już jest elewacja a'la pruski mur!! Jeszcze tylko pomalować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.09.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Takiej elewacji Ci "zazdraszczam". Wrzuć tu jakąś fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.09.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 A gdzież to Nasza Prezeska?????? (pozwoliłam sobie, a co? nieobecni racji nie mają ) Ja Ci dam, smarkata! Niech no tylko tam do Was zajadę! Wtedy to już będę BARDZO OBECNA! I proszę natychmiast fotki elewacji wrzucić na wątek albo w dziennik. Ciekawi jesteśmy. A u mnie zaczął się bardzo gorący okres. Jutro zmiana turnusu, przyjeżdżają goście znani i zaprzyjaźnieni, będą się też stołować, więc pracy mnóstwo. A do tego trzeba latać po lesie i grzyby zbierać, bo nie jest ich tak wiele, jak oczekiwaliśmy w tak wilgotnym roku. Może w niedzielę opiszę przygodę, którą mieliśmy dzisiaj w lesie - do tej pory jestem pod wrażeniem. A Tomek po forum się szwenda, a wątek zaniedbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.09.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 A kto watek wyciągnął z drugiej strony jak spadł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 15.09.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 ..no podłożyłam się (poświęciłam...) ale PODZIAŁAŁO SMARKATA - podobało mi się!! Też miałam dziś gości i zbieralismy grzybole aż miło. I własnie skończyłam - Część do mrożenia, częśc do marynatek! A jakie znalazłam!!!!! 6 koło siebie , NA ŚCIEŻCE (musiał dawno nikt tamtędy nie iść..nawet slimak bo calutkie i pieknie okrągłe) wyrośnięte, OGROMNE i do tego zdrowiutkie - śliczności, az żal zrywać...i kroić... http://images27.fotosik.pl/81/bd8b792583f1b3b9m.jpg ..żeby nie było że zmyślam Ale to juz nie ten efekt co takie główki (GŁOWY!) wychylające się z krótkiej trawy....... Elewację pokaże jak pomalujemy, a zrobilismy ja prosto - na ocieplenie położony tynk (nierówno), poprzedzielany deskami (tarcica nieobrzynana) we wzór "pruskomurowy". Żadnego malowania w pasy czy kratkę - uważam to za pomyłkę .. . Musiałam coś wymysleć bo budynek w całości jest długi i z tej strony niczym nie urozmaicomy (w sensie kształtu) bo i drzwi i ganek i tarasy są/będą z drugiej więc żeby całośc nie wyglądała jak wagon kolejowy trzeba było to czymś przełamać/urozmaicić. no i wymysliłam takie rozwiązanie. Wyszło bardzo fajnie. niebawem pomalujemy - dechy ciemny brąz , tynk biały i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.09.2007 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Uff, ledwie żyję ze zmęczenia. Wczoraj też nazbieraliśmy i dzisiaj w kuchni trzeba było je zagospodarować. 4 pełne kosze przerobiłam i na razie (do jutra, hihihi) nie mam ochoty na spotkanie z grzybami. Goście też nazbierali i trzeba je im posuszyć. Jest roboty z tym, ale... przecież o to chodziło, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.09.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Gagato, Ja Cię chyba bardzo nie lubię Takie grzyby A w okolicach komturii... Wiało dziś, lało, sypało gradem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.09.2007 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Sobota była u nas też brzydka - co prawda nie lało, ale wiało i zimno było jak 150. Niemniej nic nie zdoła zamącić mojej radości... Z czego - opisałam w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.09.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 No - co do pogody - to u nas tez niepięknie w sobote żesmy te grzybki zbierali (he he - zazdrość piękności szkodzi drogi Komturze ) i tylko w lesie dało się wytrzymać, poza lasem - łeb urywało!! Ale niedziela była piekna i byliśmy na Dniach Karpia w Miliczu (nasza lokalna imprezka) - ach....ten karpik wędzony (i faszerowany)..... Mam nadzieję w przyszłości (NIEDALEKIEJ) wędzić takiego osobiście... Juz teraz zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 17.09.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Sobota była u nas też brzydka - co prawda nie lało, ale wiało i zimno było jak 150. Niemniej nic nie zdoła zamącić mojej radości... Z czego - opisałam w dzienniku. No no.. Pre... tylko pogratulować takiej postawy, a swoją drogą to faktycznie bardziej chora w tym kraju służba zdrowia niż pacjenci pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 17.09.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 W sobote tradycyjnie zasuwałem na budowie cały dzień, ale widziałem za oknem że nieźle duło, natomiast w niedziele była piękna pogoda i byliśmy ... na grzybach trochę ich było, ale bez takich osiągnięć jak u koleżanek pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.09.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 (he he - zazdrość piękności szkodzi drogi Komturze ) Przecież nie napiszę, że taki jestem piękny, że trochę zazdrości doda mi tylko uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.09.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Osobiście PREFERUJĘ BRZYDKICH MĘŻCZYZN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.09.2007 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Znowu byliśmy na grzybach! http://images25.fotosik.pl/82/3e18694203ac1e0dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.09.2007 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Osobiście PREFERUJĘ BRZYDKICH MĘŻCZYZN To jestem bez szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.09.2007 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Znowu byliśmy na grzybach! http://images25.fotosik.pl/82/3e18694203ac1e0dm.jpg A na Mazurach Żegnam się na trzy dni. Będę bez dostępu do internetu Chyba żeby... gdzieś się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 18.09.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Osobiście PREFERUJĘ BRZYDKICH MĘŻCZYZN To jestem bez szans no to obaj nie mamy szans :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.09.2007 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Osobiście PREFERUJĘ BRZYDKICH MĘŻCZYZN No to ja nie wiem, jak Romkowi się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.09.2007 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Znowu byliśmy na grzybach! http://images25.fotosik.pl/82/3e18694203ac1e0dm.jpg A na Mazurach Tomek, zostawię specjalnie dla Ciebie słoiczek tych w rozmarynie, może to Cię troszkę pocieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 18.09.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Chciałam posłusznie zameldować szanownemu gremium agroturystycznemu, że od piątku żyjemy na walizkach - nie oznacza to, że wyrzucili nas z mieszkania, ale: PRZEPROWADZILIŚMY SIĘ WRESZCIE DO STAREJ STAJNI!!! Tylko nie mamy internetu jeszcze ... więc wpadam do mieszkania, żeby sczytać maile i poczytać, co tam naskrobaliście w tzw. międzyczasie. Ale grzyby, Agatko i Anetko ... zazdraszczam i nic nie mogę na to poradzić ... ja byłam 2 tygodnie temu i były takie malutkie, prawie do marynowania - mimo wszystko zasuszyłam w pamięci mając uszka i pierogi wigilijne z sosikiem grzybowym ... mniam mniam pycha!!! pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts