Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA

DPS

Recommended Posts

Panowie - nie załamujcie się jeszcze - BRZYDKI to rzecz względna! Sama osobiście muszę stwierdzić który Osobnik podpada pod tą kategorię 8) :D

DPSko - zaciekawiło mnie Wasze ustrojstwo do suszenia do grzybów - sama myslę jakby tu skonstruować takie cuś....

Asiu - GRATULUJĘ PRZEPROWADZKI! A że na walizkach...coo tam.. Tak jeszcze zresztą długo zostanie :wink: :D

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale fajnie leje na dworze ... może grzybki urosną trochę większe ?

w domu bałagan, a mnie się chce pójść do lasu - to przez Was, dziewczynki :evil: Mąż mnie wygna na dwór zimową porą - obiad niezrobiony, dzieci nieoporządzone, a ja tu o grzybach gadam na forum ... ech, singlem być, wolne mieć, chłopów pogonić i innych zawracających głowę i posiedzieć w internecie dłuzej .... rozmarzyłam się :lol:

Asiu - WIELKIE GRATULACJE!!! Przyniosłam flaszkę i zagrychę - zróbmy parapetówę! :D

http://hkliquors.com/images/dom%20perignon-C.jpg

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/10411/kawior330.jpeg

Jak szaleć to szaleć!!! :D :D :D 8)

Gagato, ustrojstwo jest całkiem proste, wykorzystuje wędzarnię. Kładzie się grzyby na siatki, wędrują piętrowo nad żar i schną. :D Na nieco mniejsze ilości świetna jest kuchnia węglowa, na niej 4 cegły, a na nich oparta siatka z grzybami. Też można piętrowo. 8) :D

To wobec tego, żeby zasłużyć na te komplementa, podpowiem Ci jeszcze, że siatkę łatwo kupisz na złomie - najlepsze są te, które pochodzą z tyłu starych lodówek, u nas sprzedają na złomach po 1 zł za sztukę. :D

I pamiętaj, żeby zaczekać, aż żar przestanie dymić. :D Chyba, że chcesz grzybki wędzone, nie suszone. A w czasie suszenia nie zamykaj wędzarni na szczelnie, bo grzyby się będą dusiły jak w rondlu w sosie własnym. Muszą mieć wentylację - uchylone drzwiczki wędzarni, albo nawiew i wywiew powietrza. Inaczej ugotują się na dymie. :lol: 8)

Dpsiu kochana. Mówiłam, że po cichutku podczytuję Wasz wątek, ale dzisiaj to juz nie wytrzymałam!!! Takie cudowności tu się dzieją :D Gdzybki suszone, szmpan, kawior, grzybki marynowane... Ludzie, ja się chyba na agroturystykę przerzucę :wink:

Witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie spoza branży. I powiem, może trochę górnolotnie, że ... chylę przed Wami czoło 8)

Ooooo, witaj, Brazunia, w naszych skromnych progach! :o Jak miło! :D

Wiesz, taka agroturystyka to czasem bywa zaskakująca. :wink: Różne rzeczy można zobaczyć. Na przykład ... grzybów mnóstwo. :D

Teraz co dziennie taką porcję suszę. Mąż krzywi się, że tyle drewna trzeba, ale lubi grzybki. Zbierać i jeść. No to suszymy. Słoików mam już kilkadziesiąt, teraz tylko prawdziwki daję do zaprawiania. Reszta do suszenia. :D 8)

Melduję się po powrocie z podróży. Wtorek, Warszawa - Budapeszt

Dziś, Budapeszt - Warszawa. :)

W niedzielę wracam do komturii.

Dzien Dobry!!!

Dawno mnie tu nie bylo.:p

Wchodze , a tu takie piekne widoki , ktore mnie pociagaja.:D

Siedze sobie tak przed monitorem i kombinuje.:D I tak wlasnie sobie wykombinowale, ze jakby kiedys widziala sie z rrmiowa, to moze i dla mnie troche suszonych by sie znalazlo.:p

Mozemy isc na wymianke , ja mam piekne organiczne pomidory , ktorych nigdzie nie dostaniesz, poza jednym miejscem na swiecie - a jak smakuja,mmmmhhhh.8)Oczywiscie teraz zostaly tylko te na nasiona. :p

PS.a o psine, juz pytac sie nie bede.Grzybow w tym roku zapomnialem przywiesc.:p

Rany, prawdziwy z Ciebie długodystansowiec! :D Ile to kilometrów (samochodem?)?

Pre...datorko, niewiele, tylko korki jak cho...a

W tamta stronę 3 wypadki i ok. 3 godzin w korkach, powrót - wypadków 2, postałem przed Katowicami i za Częstochową łącznie ponad dwie godziny. Kilometrów coś około 700.

Dzien Dobry!!!

Siedze sobie tak przed monitorem i kombinuje.:D I tak wlasnie sobie wykombinowale, ze jakby kiedys widziala sie z rrmiowa, to moze i dla mnie troche suszonych by sie znalazlo.:p

Mozemy isc na wymianke , ja mam piekne organiczne pomidory , ktorych nigdzie nie dostaniesz, poza jednym miejscem na swiecie - a jak smakuja,mmmmhhhh.8)Oczywiscie teraz zostaly tylko te na nasiona. :p

PS.a o psine, juz pytac sie nie bede.Grzybow w tym roku zapomnialem przywiesc.:p

Dzień dobry - sorki, wczoraj jakoś nie zauważyłam Twojego postu. :o Propozycja zostaje przyjęta, tylko nie wiem, jak zmusić rrmisię, żeby się ze mną zobaczyła, namawiam Ją już dłuższy czas, a Ona nic, tylko budowa i budowa. :lol:

Nie wiem, ile tych grzybków chciałbyś - daj coś znać, może być na priva. Dogadamy się. :wink: :D

Kochani, załamałam się - nie mogę mieć nieostrady w stajni ....

piszę więc od rodziców dzisiaj, ale naprawdę nie wiem co robić - tym bardziej że u nas praktycznie żadna sieć komórkowa nie działa dobrze i w całym domostwie - więc też nie bardzo wchodzi w grę. Siąść i płakać chyba ... :( :evil:

odezwę się z pracy po weekendzie, miłego plotkowania!\

Kochani, załamałam się - nie mogę mieć nieostrady w stajni ....

piszę więc od rodziców dzisiaj, ale naprawdę nie wiem co robić - tym bardziej że u nas praktycznie żadna sieć komórkowa nie działa dobrze i w całym domostwie - więc też nie bardzo wchodzi w grę. Siąść i płakać chyba ... :( :evil:

odezwę się z pracy po weekendzie, miłego plotkowania!\

Asiu, witaj w moim świecie... :-? Moja rada - sprawdź, która z sieci ma względnie najlepszy zasięg i weź od nich bezprzewodowy, do tego najlepszy modem (może być z Allegro, tam taniej) i jeszcze dodatkowa zewnętrzna antena na domu. Powinno działać. Nie bierz laptopa z abonamentem na 36 m-cy, bo to złodziejskie ceny są. :evil: Ale na jakiś czas powinno to zaspokoić podstawowe funkcje komunikacyjne ze światem. :roll:

Dzien Dobry!!!

Dzień dobry - sorki, wczoraj jakoś nie zauważyłam Twojego postu. :o Propozycja zostaje przyjęta, tylko nie wiem, jak zmusić rrmisię, żeby się ze mną zobaczyła, namawiam Ją już dłuższy czas, a Ona nic, tylko budowa i budowa. :lol:

Nie wiem, ile tych grzybków chciałbyś - daj coś znać, może być na priva. Dogadamy się. :wink: :D

http://images13.fotosik.pl/102/654610d059e8d4f8m.jpg

:D :D :D 8) To dzisiaj. :D 8)

Dzięki Prezesko :D Dziś chyba moge tak bezkarnie? :wink: :)

DPSko kochana - dzięki:-) Rady nieocenione :D

Ja nie daje rady jednorazowo OCZYŚCIĆ wiecej niz koszyk więc coby się nie nabawić awersji do grzybków w ogóle to idąc co dzień rano z piesem do lasu zbieram bez większego przekonania (tak - od niechcenia.. 8) ) i w te pędy uciekam do domu jak mam koszyk pełny! A nie jest łatwo tak powiedziec sobie dość - wiecie jak to jest :roll: Specjalnie idę PRZED ŚNIADANIEM żeby mnie głód do domu przygnał! W domu zajmuja mi chwilkę te grzybki i reszta - nazajutrz. I tak po kawałku, po kawałku...aby do zimy :D :D

Jutro robię maślaczki w marynatke bo uwielbiam a sa teraz takie malutkie - piękne...mmm..

Tomaszu Komturowy (Komturze Tomaszowy??), Tomku, Tomeczku (a-pozwalam sobie :D ) - przyłączam się do NAJCIEPLEJSZYCH ŻYCZEŃ!!!

Dzięki Gagatko, baaaardzo miło. :D

Jutro jadę do komturii, może jakieś grzybki wreszcie wyrosły?