Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA

DPS

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej tu ja znowu,

w kwestii naszego długo oczekiwanego spotkania: a możemy prosić o mapkę z jakiegoś http://www.viamichelin.pl, bo chyba nie wszyscy wiedzą jak dotrzeć ...

My już po chrzcinach, wyobraźcie sobie, że ksiądz nie chciał ochrzcic mojej Hani w naszym kościele, bo powiedział, że to kościół filialny a w nim się nie chrzci ... myślał że trafił na ufną owieczkę bożą pajac jeden, a ja go sprawdziłam w innych kościołach i powiedziałam mu że kłama to wielki grzech i albo u nas albo wcale.

Chrzest był u nas ... przekonałam go w takim razie, albo to siła takich karteczek z podobizną największych Polaków, które by go ominęły w przypadku braku chrztu.

Nie mogę zrozumieć, że ludzie godzą sie na takie coś, żeby jeździć dla widzimisię jakiegos zadufanego w sobie proboszcza 5 km od swojego miejsca zamieszkania do obcego koscioła. Strasznie mnie to zbulwersowało i postanowiłam nie odpuścić. Efekt jest taki, że teraz będzie musiał ustąpić, bo ludzie z naszej wioski byli bardzo wzruszeni, że znów dzieci są chrzczone w naszym zabytkowym kościółku. Widziałam jak mieli łzy w oczach i sie uśmiechali do siebie i nas.

A ksiądz proboszcz będzie musiał sie nauczyć, że ludzie na wsi nie traktują go jak swietą krowę i nie biorą za pewnik wszystkiego co powie - pomyślcie że on ich tak zwodził od lat 60-tych, a oni się na to godzili!

No - dosyć tego dobrego. Tydzień mija, a nikt się nie odzywa. :roll:

Tomek, gdzie będziesz na święta? Dostałeś w końcu przesyłkę? :roll:

Gagato, czy masz dużą lodówkę, albo jakąś zimną komórkę na zapasy? Bo nie wiem, ile tego jedzenia zabrać. :D

Asiu, odezwij się, może jakoś razem byśmy się zabrali albo co. :roll:

Hej tu ja znowu,

w kwestii naszego długo oczekiwanego spotkania: a możemy prosić o mapkę z jakiegoś http://www.viamichelin.pl, bo chyba nie wszyscy wiedzą jak dotrzeć ...

Popieram, bo sam GPS może nie dac rady. :o

Dojedziemy pewnie już w ciemnościach i głupio by było zajechać do innego domu. :D

No proszę, fluidy jakieś czy cuś. :D

Asia, my drogę mniej więcej znamy (dalej to więcej, im bliżej do Gagaty to mniej :lol: ), bo raz już tam błądziliśmy. I tak będę pytała jeszcze na priva o szczegółową instrukcję dojazdu, tam ciężko trafić. :roll:

Oczywiscie dawaj na priva. :D

GPS to tylko maszynka

Kochani, napiszcie jeszcze (może byc na priv) skąd dokładnie będziecie jechać.

Z Warszawy :D

Szczegółowy dojazd do naszego domu w samej wsi opiszę szczegółowo, cobyście bardzo nie błądzili tym bardziej że drogi ci u nas...jakby to powiedzieć......... - to ciekawe jak drastyczna jest różnica, kiedy wyjeżdżacie z Wielkopolski i wjeżdżacie na Dolny Śląsk :o - sami zobaczycie zresztą.

nawiasem mówiąc - mamy takie fajne gotowe trasy dojazdowe dla znajomych tyle że do de w tym przypadku bo to z Wrocka hi hi

...czegoś na B??? chmmmm..?? wybacz tępotę..

Hmmmm... piszę z pamięci, Pawła koło mnie nie ma, to ogę coś mieszać. :oops:

Chodziło mi o te ostatnie wioski, pierwsza od naszej strony chyba była na B. :roll:

Ale mogę się mylić, naprawdę. :lol:

W każdym razie przez te wioski, co to po nich błądziliśmy. Żebyśmy nie błądzili. :D

Asia, jak rozumiem, będzie jechać z - Dąbroszyna?

taaa, bo widzisz ... my tam mieszkamy na stałe :lol: nawet mamy zameldowanie !

po chwilowych pogaduszkach z DPS-ką, mamy zamiar pogadać z naszymi drugimi połowami i pojechać wspólnie, może trafimy!

No nie, proszę mi tutaj bez wzajemnych szpileczek, mam zamiar dobrze się bawic w Sylwestra i nie xzgadzam się na żadne "anse". Asia, proszę bez takich! Gagatko, wszyscy wiemy, że słowo "tępota" w zestawieniu z Tobą brzmi po prostu... absurdalnie i groteskowo. 8)

PAX!

"Londyn... Londyn... Nie ma takiej stacji. Może być Lądek Zdrój"

Mój GPS nie potrafii namierzyć Gagaty... :cry:

DPSko - tylko dlatego tak swobodnie nim szafuję 8) :D

Ale dzięki dzięki......

A szpileczki żadnej nie zauważyłam.... :roll: ..eee - DPS-iu jesteś nieceniona jako Rozjemca Forumowy (zauważyłam to i podziwiam..) ale tym razem nie trza :lol: Myśmy się z Asią dogadały bezproblemowo!

..natomiast że ja jestem roztargniona to szczera prawda..i .. zwiększa mi sie to z, że tak powiem, upływem czasu..

Tomku - He he ani Lądek ani Londyn - nie ma lekko...to się nazywa zadupie! - jesteśmy z tego dumni 8)

Instrukcje na privach!