Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA

DPS

Recommended Posts

Depeesiu, Tomku, Jamlesiku czy ja juz mówiłam, że Was kocham???!!!!

Jeśli nie, to nadrabiam zaległość: no po prostu kocham Was!!!!!

:oops:

że też dopiero dzisiaj zauważyłem :-? dwa dni straciłem :wink:

A było zajrzeć :wink: Patrz, 2 dni żyłeś bez tej dodającej otuchy świadomości bycia kochanym :D

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Życzę Wam wszystkim szczęścia!!!! Oby wszystko się udawało, oby otaczali Was cudowni ludzie i żeby wszystkie złe zdarzenia omijały Was szerokim łukiem!!

Szczęśliwego Nowego Roku!!!!

http://www.ekartki.wolsztyn24.pl/kartki/19/490.jpg

Kochani,

dojechaliśmy szczęśliwie ok. 17.15 do rodziców, ale piszę aby jeszcze raz podziękować Gagatkom za możliwość spotkania się w Waszym pięknym gospodarstwie a wszystkim innym za szampańską zabawę. Czekamy na zdjęcia! (Jak sobie przypomnę Pawła i Romka w tańcu to mało nie pęknę ze śmiechu :lol: :lol: :lol: )

Pre ... ustalaj już powoli, gdzie spotykamy się kolejnym razem - my jesteśmy otwarci ...

pa pa

Kochani,

dojechaliśmy szczęśliwie ok. 17.15 do rodziców, ale piszę aby jeszcze raz podziękować Gagatkom za możliwość spotkania się w Waszym pięknym gospodarstwie a wszystkim innym za szampańską zabawę. Czekamy na zdjęcia! (Jak sobie przypomnę Pawła i Romka w tańcu to mało nie pęknę ze śmiechu :lol: :lol: :lol: )

Pre ... ustalaj już powoli, gdzie spotykamy się kolejnym razem - my jesteśmy otwarci ...

pa pa

oj ja też czekam na relacje i zdjęcia...

serdecznie pozdrawiam

m.

Witejcie w Nowym Roku!

Oczywiście Sylwester był znakomity, dawno (od lat, naprawdę!!!) tak dobrze się nie bawiłam! Pozostali także takie mają zdanie więc można sobie wyobrazić jak było miło. :D

Uśmialiśmy się po pachy, potańczyliśmy, pogadaliśmy, obejrzeliśmy gospodarstwo i postęp prac (ogromny), pojedliśmy, popiliśmy wina, zwłaszcza komturskiego.... e, co tu dużo gadać, było wspaniale!

No i lista obecności - poza robiącą to zdjęcie mną :D :

http://images24.fotosik.pl/134/d333ee5aee88bc93.jpg

Asiu - buty są, rzecz jasna. Wstaję ci ja rano, patrzę - a to co??? OBCE buty w przedpokoju :o Zastanawiałam sie tylko - który to :D .. i to ON został czy tylko JEGO obuwie....... :roll:

Nadamy je kurierem, bo pewnie są , jakby to powiedzieć, potrzebne..... :)

Podaj na priv adres!

Zabawa była przednia ale i w ogóle samo spotkanie WYBORNE. niesamowite swoja droga jak kilka nieznających sie tak naprade osób może się dogadać bez problemu i to wcale nie na tematy budowalne....!

BARDZO WAM MOI DRODZY DIĘKUJĘ!

Zauważcie tez jak świetnie wkomponowały się nasze OSOBY TOWARZYSZĄCE..będzie to widoczne ba zdjęciach :D

Komtury obecnie w drodze do domu, bo zostały na jeszcze jedną nockę - ten poranny szampan, cóż, szkoda było nastroju żeby wsiadać do samochodu (że juz nie wspomnę o innych aspektach :wink: ).

Dla odmiany - spali na antresoli nad kominkiem 8)

Państwo Komturostwo kochani - przepraszam, że nie wstałam rano Was pożegnać...! NIE MOGŁAM..... wiem, że mnie zrozumiecie :D

Szykuję fotki...... 8)

Melduję, że dojechaliśmy o 14, ale że moja komórka padła nie mogłem zadzwonić. Prosto z drogi pojechałem odebrać wnuczka z przedszkola i załatwić parę spraw na mieście. Było baaaardzo fajnie. :D

Ja już mówiłam, że Wam zazdaszzam, ale powtórzę to raz jeszcze - NO QURCZĘ, ZAZDROSZCZĘ!!!!! Ale niedosyt czuję ogromny - wizualny - może jakoś to nadrobicie, kochani :oops:

Gagatko piękne psiczunio :D

A teraz relacja z ODR-u, bo mnie Depeesia zobligowała:

nie zadawaliśmy wiele pytań, bo tez i najważniejsze było, czy w ogóle możemy porwać się na to przedsięwzięcie. I otóż możemy!!!! Ponieważ nawet biorąc pod uwagę obie te działki nie będzie razem całego ha, to musimy gdzieś sobie poszukać takowego hektara użytków rolnych. Nie muszą być w tej samej gminie (w Kołobrzegu to już właściwie nawet niemoliwe) i ie muszą też być nasze własne, moga być dzierżawione. Warunek - dzierżawa musi być długoletnia - tak z 10 lat. No i następna dobra wiadomość, w przypadku co najmniej 12-miesięcznego ubezpieczenia w KRUS-ie można wystąpić o dotację - nawet do 100.000 zł.

I narazie tyle relacji, więcej po odwiedzeniu UG K-g i uzyskaniu konkretnych i wiążących informacji na temat tych działek.

Idę jutro do gminy i szczerze mówiąc mam ogromną nadzieje, że potwierdzi się siedliskowo-rolny status tych działek. Bo jeśli tylko siedlisko, to faktycznie takowe nie może być mniejsze, niz średnie gospodarstwo w gminie, a u nas to 3 ha. Poza tym spisałam sobie pytania, ale nie wiem czy wszystkie. Oczwiście o status działek, chcę jeszcze zapytać o to, co moge na nich zrobić - np. czy wystarczą tylko konie, czy jeszcze muszę coś uprawiać? No i jaka klasa ziemi - to chyba tez ważne? No i czy dostanę pozwolenie na budowę domu?

Pewnie przydałoby się jeszcze o coś zapytać, ale ja nie mam pojęcia, o co??? Czuję się chwilami jak niewidoma, naprawdę! Do głowy mi nie przyszło, że kiedyś taka wiedza będzie mi potrzebna :oops:

Twoja pomoc jest nieoceniona Depeesiu. Na razie nie korzystałam jeszcze z namiaru na tego Pana, poczekam na większą ilość informacji.

Braza, a może odwróć sprawę i TY PYTAJ. Co urzędnik w gminie może Ci doradzić. Przecież on za to bierze pensję, na która TY płacisz.

Braza, a może odwróć sprawę i TY PYTAJ. Co urzędnik w gminie może Ci doradzić. Przecież on za to bierze pensję, na która TY płacisz.

No tak, tylko że ja nie bardzo wiem, o co jeszcze pytać Tomku :oops: Nie mam pojęcia, co musze wiedzieć, żeby czegoś nie spiep.....

Braza, może niejasno to napisałem. Urzędnik musi wiedzieć i powiedzieć Tobie to czego Ty nie wiesz, a powinnaś, a on MUSI znać przepisy. :D

Teraz nie ma egzaminów "na rolnika" - każdy moze byc jak chce. Mój znajomy zdawał taki egzamin. Było jedno pytanie: Co pan chce siać? Odpowiedział, że gorczycę. :o :o :o :o :o :o Po co? (To było pytanie pomocnicze) Odpowiedź: Lubie musztardę. :D

Zdał.

I jeszcze jedno. :D Trzymam jutro za Twoje powodzenie w rozmowach z gminą kciuki.