Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA

DPS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...A w tym czasie Komtur Szanowny.....

http://images26.fotosik.pl/135/8b03fadb98122279m.jpg

...no - nie tylko....

http://images29.fotosik.pl/134/6bc4c6f6f286db67m.jpg

Śpiewał nam też Balladę o Smutnej Królewnie ale tego żadne zdjęcie nie odda.

No a poza tym to Chłop z Jajami!

http://images31.fotosik.pl/96/073f5719753817b3m.jpg

Gagatko, piękny reportaż zamieściłaś! :D

A jak miło było mi popatrzeć na Bazyla! Proszę pieska poczochrać po łebku maleńkim od cioci DPS! :lol:

Z tym autem to rzeczywiście pech, przecież doskonale pamiętam, że było w naprawie i pan mechanik już miał je odprowadzać. :roll:

Brazunia - jak tam tacy mądrzy na te 3 ha, to zaprzyj się zadnimi łapami i przednimi też, że ma Ci podać podstawę prawną. Ma taki obowiązek i nie odpuść. I jak coś Ci na kartce osobiście tam napiszą, nr dziennika ustawi która ustawa i który artykuł, to wtedy leć z tą kartką do ODR i niech to obejrzą. Wtedy się okaże, kto ma rację. :evil:

Ależ zabawa!!!!! No po prostu tylko zębami zgrzytać, że tam nie byłam!!!!!

Miłością Bazylego do Depeesi wcale nie jestem zdziwiona ...

Depeesko będę się zapierać, tak zadnimi jak i przednimi łapami!!! W tym ustawowym bełkocie nie mogę się dopatrzeć niczego, co mogłoby mi dać broń do ręki. Jak powiedział pan w nieruch. jest to ziemia rolna z prawem do zabudowy siedliskowej (nota bene: na stronie biura ujęta jest chyba jako siedlisko rolne :-? ). No to jeśli ja chcę stworzyć stajnię, hodować konie i przy okazji stworzyć warunki dla paru osób, co by mogli wypocząć w siodle to co??? Muszę mieć 3 ha ziemi :o No czuję się jak ślepiec, mówię Wam!!!

Komturze ja stworzę tę stajnię i żebyś wiedział, że na konia Cię wsadzę - choćby to miała być ostatnia rzecz, jaką zrobię :wink: :D

Oraz:

Taniec bez butów...ale nie bossanova... "...Ja tak ja ty - tylko jedno mam życzenie - niech zacznie się letnie przesilenie..."

http://images32.fotosik.pl/96/5752c85d95d33dbem.jpg

I na koniec (..może tymczasem..)

ŚNIADANIE 2008 ( z szampanem znalezionym w lodówce) - wszyscy żyją :D A Jacek nawet się wyspał... 8)

http://images25.fotosik.pl/134/c91ca2c61d3b7ecbm.jpg

Gagato, jesteś wielka. Porównać Cię można tylko z największymi mistrzami kina. Patrząc na te zdjęcia widzę film który przesuwa się się przed mymi oczami. Dzień a właściwie wieczór wcześniej, Sylwester, Nowy Rok... Było tak, że nawet nie sądziłem, że byc może, a ten fotoreportarz mnie powalił. Suuuuuuuuuuuuuuuper.

Pozdrowienia dla Romka i B.

Komturze ja stworzę tę stajnię i żebyś wiedział, że na konia Cię wsadzę - choćby to miała być ostatnia rzecz, jaką zrobię :wink: :D

Braza, Ty, to musisz być duża, mocna kobieta. Komtura w zbroi na siodło? :o :wink: :D

Braza, znaczy co? Znaczy biuro nieruchomości nie sprzeda Ci tej ziemi jak nie będziesz miała innych 3 ha czy jak, bo nie rozumiem? :evil:

Oni są od tego, żeby sprzedawać, a nie żeby nabywców kontrolować. Jak masz ochotę to kupujesz i basta. A potem handryczysz sie ewntualnie z gminą albo ODR, żeby zostało to uznane za gospodarstwo rolne. A poza tym możesz mieć te dzierżawione hektary, prawda? :evil: Nigdy nie słyszałam dotąd o jakichś wymysłach z 3 hektarami, jak Ci powiedziano Wasz ODR też nie słyszał, więc co to za głupoty są! Jeśli radni w gminie tak sobie uchwalili, to niech podadzą Ci w gminie podstawę prawną, bo uchwała Rady Gminy może być niezgodna z ustawą o ustroju rolnym i wtedy jest po prostu niezgodna z obowiązująvcym prawem! Cholera! Zdenerwowałam się na nich wszystkich! A jakiś dupek w biurze nieruchomości niech nie interesuje się nieswoimi sprawami, tylko sprzedaje, co ma sprzedać! :evil: Nie jego/jej rzecz sprawdzać czy ktoś ma hektary i ile ich jest!

A Ty zapytaj w ODR czy jeżeli to kupisz i dociągniesz do pełnego hektara, to czy wg nich masz już gospodarstwo rolne. Potem lecisz do gminy i rejestrujesz ziemię do podatku rolnego (tzn. oni to mają zarejestrowane, ale warto sprawdzić), potem rejestrujesz się w KRUS jako rolnik (mając zaswiadczenie z gminy, że ziemia jest i podatek rolny płacony jest) i finito! Jakie, $%^^&*&%, 3 hektary!!! :evil:

Gagatko, zdjęcia wybrane piękne - mogę doskonale ocenić Twoją życzliwość w tym względzie! :wink: :oops:

Właściwie to ja nie wiem - czy Ty masz zdjęcia ode mnie? Wydaje mi się, że nie i że powinnam je zrzucić na płytkę i wysłać. :oops: Ja mam prośbę o te Tomkowe, które nie weszły na płytkę - mam folder 194 i chyba 195, jeszcze jakiś chyba nie wlazł na płytkę. No i to zdjęcie, które Romek zaraz po mnie ustawiał, z główkami na boki. :lol: :D

Braza, Ty, to musisz być duża, mocna kobieta. Komtura w zbroi na siodło? :o :wink: :D

Całe 160 cm i około 49kg wagi - dam radę!!! (No przecież zbroja może być z plastiku, co nie :roll: )

Depeesiu ja się nie dam - facet co prawda nie mówił, że mi nie sprzeda, ale tak mnie przekonywał do tych 3 ha, że normalnie zdębiałam!!!! No i nie chciało mi się więcej z nim gadać, to wzięłam numery działek, wzięłam namiary na tę drugą działkę i wyszłam!!! Spotkam się z nim dopiero wtedy, gdy będę jechała je obejrzeć!!!

Całe 160 cm i około 49kg wagi - dam radę!!! (No przecież zbroja może być z plastiku, co nie :roll: )

i jeszcze powiedz,że musisz się odchudzać :o 8) :oops: :wink:

i jeszcze powiedz,że musisz się odchudzać :o 8) :oops: :wink:

A nie powiem!!!! O, taka jestem :wink: :D