rewa 01.05.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Mam pytanie czy ktos z was siał kiedyś macierzanke zamiast trawy? Jesli tak to czy można nasiona kupic w sklepie ogrodniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaalicja 03.05.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Nasiona można kupić. Ja je właśnie nabyłam i będę siała macierzankę w czerwcu. Mam taki piaszczysty kawałek na działce, na którym trawa nie chce rosnąć. Myślę że macierzanka sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 04.05.2007 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Polecam bardzo fajny e-sklep Jest macierznka http://www.dendrona.com.pl/index.php5?Search=macierzanka ale tez i wiele innych nasion roslin , takze chronionych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewa 04.05.2007 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Cześć. Ja tez mam prawie piasek na tej dzialce a mam jej w sumie 1500 mNa części zasialam trawe a tam gdzie dzieciaki będa biegac chcę wlasnie posiac macierzankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.05.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 A jaka pyszna herbatka wychodzi z suszonych listków macierzanki! Mniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.05.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 A ja w zeszłym roku kupiłam macierzankę cytrynową - przepięknie pachnie, bardzo dobra jest do mięsa (używam jej zamiast trawy cytrynowej). No i wytrzymała na suszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 06.05.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Trawnik z macierzanki Macierzanka ma bardzo delikatne zielone łodygi i raczej deptania nie przeżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 07.05.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 A ja w zeszłym roku kupiłam macierzankę cytrynową - przepięknie pachnie, bardzo dobra jest do mięsa (używam jej zamiast trawy cytrynowej). No i wytrzymała na suszę. ja właśnie dzisiaj kupiłam te macierzankę do posadzenia na murku; pachnie naprawdę fajnie i bardzo intensywnie, ale nie wiedziałam, ze używa sie jej do gotowania a jeśli można zapytać, to co z nią gotujesz??? ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 08.05.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dodaję do mięsa - w towarzystwie przypraw oriental;nych. Poszukaj sobie w googlach przepisów z trawą cytrynową. To pachnie bardzo podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewa 08.05.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam .O trawniku z macierzanki wyczytalam w jakimś poradniku związanym z ogrodem.Bylo tam ,ze jak ma się dużą powierzchnię to można ja wlaśnie posiać tam gdzie będzie teren najbardziej uczęszczany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Straus 08.05.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Tylko może być mały problem. Mianowicie taki, że w takiej gęstwinie są kwiaty i to całkiem sporo. Pociąga to za sobą ryzyko występowania pszczół. I jak tu puścić dzieciaki na taką nawierzchnię? Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 09.05.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Macierzanka piaskowa /Thymus serpyllum / i tymianek /Thymus vulgaris/ to ta sama rodzina , bardzo aromatyczna przyprawa do mięs, ziemniaków... Mam parę gatunków, rosną między kamieniami w bardzo piaszczystej glebie, ale na trawniku do deptania ? Na pewno będzie ładnie pachnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewa 09.05.2007 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 To co proponujecie jako trawnik na boisko dla dzieci zamiast trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts