housebuilder 01.05.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam, Czy ktos z Was uzytkuje kominek tego typu? Jak sie sprawdza? Moze macie jakas fotke do wrzucenia. Bede wdzieczna, pozdrawiam, K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
housebuilder 02.05.2007 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Hej, no prosze, nikt tego nie ma?Czy to taka nowosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 03.06.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Po długich analizach i wersjach kominka postanowiliśmy kupić kominek norweski. Nie robimy kominka z płaszczem wodnym ani rozprowadzeniem ciepła. Chcieliśmy wobec tego żeby kominek nagrzewał się i oddawał ciepło. Ponieważ przyjaciele mają taki w domu wydał się on nam sprawdzony i efektywny. Nagrzewa się jak piec kaflowy a na górnej siatce można zrobić sobie grzańca. Metraż do ogrzania 120 m2. Jedyna wadą jest to, że można do niego włożyć polano o długości do 40 cm.Kominek został zamówiony na początku grudnia a przysłany pod koniec stycznia. Nie obyło się bez małych komplikacji. Po rozpakowaniu kominka stwierdziłem, że brakuje płyty marmurowej ozdobnej. Sprzedawczyni twierdziła, że nie ma możliwości aby nie został zapakowany. Ja na to że niemożliwe to jest .... Na szczęście dobrze się wszystko skończyło. Płyta ozdobna została dosłana po 4 tygodniach. Fakt nie była mi potrzeba bo dorobiłem sobie granitową taką samą do półeczki ale chodzi o zasadę !Montaż kominka przez formę polecaną przez sprzedawcę miał kosztować 750 zł. Nas kosztował 4 godziny pracy. Tak długo bo raz go rozbieraliśmy błąd w montażu. Nie taka wysokość wkładu. Ogrzewałem nim dom od końca mrozów. Sprawdza się bardzo. Mogę go śmiało polecić ! http://www.fototube.pl/pictures/6032.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 03.06.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Za 2 tygodnie piecokominek szamotowy będą u mnie montowali.Dam znać jak się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 03.06.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Napewno sprawdzi sie bardzo dobrze. Sam mam taki i to byl jeden genialny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaawon 05.10.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Za 2 tygodnie piecokominek szamotowy będą u mnie montowali. Dam znać jak się sprawdza. No i jak po tych pięciu latach użytkowania? Sprawdza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts