Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Huraaa!!!

ostry

Recommended Posts

Nie wiedzialem w ktorym dziale sie pochwalic ale psycholog wydawal mi sie najodpowiedniejszy :lol: Dnia 17.06.2003 kupilismu dzialke budowlana!!! Cale 838m2!!! Prawie poltora roku szukania i w koncu jest. Budowac nie bedziemy sie za szybko (trzeba dzialke splacic) ale formalnosci zaczynam zalatwiac od dziasiaj. No i oczywiscie nauka sztuki budowlanej... :D :D :D Szkoda ze brakuje mi czasu w pracy zeby siedziec na forum muratora - ale jeszcze cos wymysle...

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jagna,

Dzialeczka jest w okolicach Komorowa (k.Pruszkowa).

Wczoraj kupilem 6 katalogow z projektami domow - bedzie okolo 1000 - weekend z glowy, a mialem pisac prace magisterska 8)

Ale nerwy juz sie zaczynaja. Ktos wyrwal palik wyznaczajacy jeden rog dzialki - co to komu przeszkadzalo... Niby nic takiego ale irytuje. Powoli zaczynam zalatwiac formalnosci - tzn decyzje o warunkach zabudowy itp. Jak Wy to robicie?! Wszystkie urzedy sa czynne max do 16 a ja pracuje do 17. Jeszcze nie mam pomyslu jak ta przeszkode ominac. Wczoraj zona urwala sie z pracy zeby odebrac mapki z urzedu miasta. Pani zrobila 2 xera walnela 2 pieczatki i skasowala 7 dych. Chyba musze zaczac szukac drugiej pracy ( moze stroz nocny - bede sobie mogl spokojnie katalogi z projektami przegladac... :o )

Ale nadal jestem bardzo entuzjastycznie nastawiony - ciekawe kiedy mi przejdzie...

Na razie jest nas dwoje ,ale trzeba bedzie to kiedys zmienic :lol: .

Planujemy domek parterowy z uzytkowym poddaszem. Akcaja 2, Wierzba 2 nam sie podobaja z zewn ale we wnetrzu zawsze jest cos nie tak. Bo tak sobie wymarzylismy zeby miec na gorze 3 sypialnie, a na dole duzy salon i jeden maly pokoik. No i zeby bylo gdzie saune wcisnac, i garderobe i zeby miec pomieszczenie gosp. z dostepem od zewn. Bedziemy szukac. Jak nie znajdziemy odpowiadajacego nam projektu w 100% to moze pojdziemy na male ustepstwa. Fajnie by tez bylo miec stol bilardowy. Tylko skad na to wszystko kase wziac :(

• 2 months później...
Nie wiedzialem w ktorym dziale sie pochwalic ale psycholog wydawal mi sie najodpowiedniejszy :lol: Dnia 17.06.2003 kupilismu dzialke budowlana!!! Cale 838m2!!! Prawie poltora roku szukania i w koncu jest. Budowac nie bedziemy sie za szybko (trzeba dzialke splacic) ale formalnosci zaczynam zalatwiac od dziasiaj. No i oczywiscie nauka sztuki budowlanej... :D :D :D Szkoda ze brakuje mi czasu w pracy zeby siedziec na forum muratora - ale jeszcze cos wymysle...

Ostry, czyżbyś był szczęśliwym posiadaczem działki u zbiegu ulic z Nowej Wsi i prowadzącej do Komorowa?

My kupiliśmy w Strzeniówce, także całkiem niedaleko.

Pozdrawiam.

Dom w domu (dosłownie) jeszcze przez parę dni :roll: gdyż w przyszłym tygodniu rozbieramy ten stary ze środka w którym zresztą jeszcze mieszkamy :lol: . Jesteśmy na etapie przeprowadzki, krycia dachu dachówką wykańczania najpierw garażu a wszysto to możesz zobaczyć - zapraszam to niedaleko od Strzeniówki. Teraz w środku stoi zielony drewniany domek a na zewnątrz biały z suporexu :wink: .Myślę, że to dobre miejsce na ten opis :wink:

Przez to ogladanie projektow to w tym tygodniu musze zaplacic 1200pln kary za przedluzenie terminu skladania pracy magisterskiej - nie wyrobilem sie :) . No ale coz trzeba miec jakies priorytety nie?

Bordos, jutro sie przejade i poszukam twojego "cudu" budowlanego. Dom w domu to sie rzadko widuje... wiec trzeba zobaczyc zanim rozbierzesz...