ostry 24.06.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Nie wiedzialem w ktorym dziale sie pochwalic ale psycholog wydawal mi sie najodpowiedniejszy Dnia 17.06.2003 kupilismu dzialke budowlana!!! Cale 838m2!!! Prawie poltora roku szukania i w koncu jest. Budowac nie bedziemy sie za szybko (trzeba dzialke splacic) ale formalnosci zaczynam zalatwiac od dziasiaj. No i oczywiscie nauka sztuki budowlanej... Szkoda ze brakuje mi czasu w pracy zeby siedziec na forum muratora - ale jeszcze cos wymysle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 24.06.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Gratulacje A swoją drogą psycholog to chyba najodpowiedniejszy dział bo widać u ciebie typowe objawy uzależnieniaod budowę domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 24.06.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Ostry, a gdzie ta działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.06.2003 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Gratulacje!!! Wiem co czujesz, sama przechodziłam to 3 mies. temu i też przychodziłam do psychologa - raz w strachu a potem w euforii. Zaczęliśmy walkę z machiną biurokracji i jakoś to się toczy. Aby do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 26.06.2003 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Jagna, Dzialeczka jest w okolicach Komorowa (k.Pruszkowa). Wczoraj kupilem 6 katalogow z projektami domow - bedzie okolo 1000 - weekend z glowy, a mialem pisac prace magisterska Ale nerwy juz sie zaczynaja. Ktos wyrwal palik wyznaczajacy jeden rog dzialki - co to komu przeszkadzalo... Niby nic takiego ale irytuje. Powoli zaczynam zalatwiac formalnosci - tzn decyzje o warunkach zabudowy itp. Jak Wy to robicie?! Wszystkie urzedy sa czynne max do 16 a ja pracuje do 17. Jeszcze nie mam pomyslu jak ta przeszkode ominac. Wczoraj zona urwala sie z pracy zeby odebrac mapki z urzedu miasta. Pani zrobila 2 xera walnela 2 pieczatki i skasowala 7 dych. Chyba musze zaczac szukac drugiej pracy ( moze stroz nocny - bede sobie mogl spokojnie katalogi z projektami przegladac... ) Ale nadal jestem bardzo entuzjastycznie nastawiony - ciekawe kiedy mi przejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 26.06.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 To mniej więcej 50 km odemnie Skoro szykujesz się do wystapienie o pozwolenie budowlane (jak rozumiem) to chyba jednak budowa ruszy najpózniej za dwa lata A jeśli chodzi o nastrój to pwenie jeszcze długo cie bedzie trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 26.06.2003 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Urywanie się z pracy w celu wizyty w urzędzie wpisz sobie na stałe do kalendarza zajęć i módl się o wyrozumiałego szefa . A jakie wytyczne macie odnośnie projektu? Parterowy, piętrowy? Jaka powierzchnia? Dla ilu osób? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 26.06.2003 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Na razie jest nas dwoje ,ale trzeba bedzie to kiedys zmienic . Planujemy domek parterowy z uzytkowym poddaszem. Akcaja 2, Wierzba 2 nam sie podobaja z zewn ale we wnetrzu zawsze jest cos nie tak. Bo tak sobie wymarzylismy zeby miec na gorze 3 sypialnie, a na dole duzy salon i jeden maly pokoik. No i zeby bylo gdzie saune wcisnac, i garderobe i zeby miec pomieszczenie gosp. z dostepem od zewn. Bedziemy szukac. Jak nie znajdziemy odpowiadajacego nam projektu w 100% to moze pojdziemy na male ustepstwa. Fajnie by tez bylo miec stol bilardowy. Tylko skad na to wszystko kase wziac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 24.09.2003 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Nie wiedzialem w ktorym dziale sie pochwalic ale psycholog wydawal mi sie najodpowiedniejszy Dnia 17.06.2003 kupilismu dzialke budowlana!!! Cale 838m2!!! Prawie poltora roku szukania i w koncu jest. Budowac nie bedziemy sie za szybko (trzeba dzialke splacic) ale formalnosci zaczynam zalatwiac od dziasiaj. No i oczywiscie nauka sztuki budowlanej... Szkoda ze brakuje mi czasu w pracy zeby siedziec na forum muratora - ale jeszcze cos wymysle... Ostry, czyżbyś był szczęśliwym posiadaczem działki u zbiegu ulic z Nowej Wsi i prowadzącej do Komorowa? My kupiliśmy w Strzeniówce, także całkiem niedaleko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 25.09.2003 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Izat, wlasnie w tamtej okolicy - ul.Podlesna. A wy gdzie dokladnie kupiliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 25.09.2003 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Witam witam sasiadów Nowoiejsko-Komorowsko-Strzeniówkowych - mieszkamy tu już 10 lat i uważam, że okolica cudowna i ludzie życzliwi - jak jeździcie po okoklicy to na Polnej w Nowej Wsi pewnie widzieliście dom w domu - to My Pozdrawiam i zapraszam. Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 25.09.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Strzeniówka przy Magnolii. Okolica rzeczywiście super, vis a vi lasek sosnowy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 25.09.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Bordoś,co masz na myśli pisząc dom w domu? Chyba nie za bardzo kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 25.09.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Dom w domu (dosłownie) jeszcze przez parę dni gdyż w przyszłym tygodniu rozbieramy ten stary ze środka w którym zresztą jeszcze mieszkamy . Jesteśmy na etapie przeprowadzki, krycia dachu dachówką wykańczania najpierw garażu a wszysto to możesz zobaczyć - zapraszam to niedaleko od Strzeniówki. Teraz w środku stoi zielony drewniany domek a na zewnątrz biały z suporexu .Myślę, że to dobre miejsce na ten opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 25.09.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Czy to jakieś wymogi prawne zmusiły Cię do takiego budowania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 25.09.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Prawne? Nie. Lokalowe - tak i pragnienie wymarzonego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 25.09.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Ostry, praca magisterska nie zając i się napisze a przeglądanie projektów to jest dopiero rozkosz na weekend. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 26.09.2003 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Przez to ogladanie projektow to w tym tygodniu musze zaplacic 1200pln kary za przedluzenie terminu skladania pracy magisterskiej - nie wyrobilem sie . No ale coz trzeba miec jakies priorytety nie? Bordos, jutro sie przejade i poszukam twojego "cudu" budowlanego. Dom w domu to sie rzadko widuje... wiec trzeba zobaczyc zanim rozbierzesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 30.09.2003 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Bordos, Widzialem twoje domki - fajny widok! Szkoda ze aparatu nie mialem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.10.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 gratulacje szybko spłacaj i jeszcze szybciej zacznij sie budować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts