Wakmen 06.11.2003 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 ... Skoro szykujesz się do wystapienie o pozwolenie budowlane (jak rozumiem) to chyba jednak budowa ruszy najpózniej za dwa lata Dlaczego tak sądzisz? Ja zacząłem od kupna projektu przez internet kilkanaście dni temu a dzisiaj mam już prawie mapę do celów projektowych gotową. Gdyby nie ZE od którego od 1,5 miesiąca nie mogę doprosić się decyzji w piątek byłaby już gotowa. Pozwolenie na budowę chciałbym otrzymać pod koniec tego miesiąca lub najpóźniej w grudniu ale napewno w tym roku. Chcę zdążyć wszystko pozałatwiać w Gminie a nie w Starostwie. A roboty budowlane chciałbym i chyba tak będzie, chciałbym zacząć w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 06.11.2003 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Gratuluję! My także zakupiliśmy działeczkę w tym roku i również musimy ją spłacić! Postanowiliśmy jednak iść na całego i cieszyć się wszystkim póki jesteśmy "piękni i młodzi " postaramy się w styczniu o jeszcze jeden kredyt i jak wszystko pójdzie po naszej mysli, to następną gwiazdkę spędzimy w naszym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 10.11.2003 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Bilbo - tylko zazdrościć aż tak dużego pośpiechu i przyszłej gwiazdki w nowym domku. Ja to boję się brać jakiekolwiek kredyty. Mogą być samobujstwem ... lub dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.11.2003 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 bilbo.....my tez zamierzamy w przyszłym roku tylko na wczesniejsze swieta ( moze kwiecien?) chcemy całkowicie wykonczyc dom...tylko ciuchy przeniesc...zero fachowcow jak zamieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 11.11.2003 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Wakmen liczymy na to, że będzie to dobre rozwiązanie! Czasami trzeba zaryzykować...i być optymistą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 13.11.2003 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Moja Połowica coraz częściej myśli o choćby malutkim kredyciku, ale jeszcze sam nie wiem. Zobaczymy jak to będzie po wejściu do Unii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 03.12.2003 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Bilbo, Rozumiem Cie. Tez czasami mam ochote wziac porzadny kredyt i juz sie budowac. Ale stracha mam... I tak bez kredytu sie nie obejdzie, ale chce zminimalizowac jego kwote. Choc z drugiej strony strasznie wkurza mnie mysl ze jeszcze kilka lat bede musial czekac na rozpoczecie budowy. W przeszlym roku sobie przynajmniej ogrodzenie postawie. To juz cos . No i problemem okazuje sie ilosc katalogow z projektami. Juz powoli nie ma ich gdzie trzymac w naszym 2 pokojowym mieszkanku Ze dwa miesiace nie bylem na naszej dzialce i jak tam ostatnio przyjechalem to zobaczylem 4 nowe domy w stanie surowym . Kurcze ,ale im zazdroszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.12.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 ostry: nie masz narazie co zazdrosić.. postawić dom w stanie surowym to nic szczególnego... wiem bo sam mam w takim stanie.. dopiero pozniej zaczyna sie zabawapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 03.12.2003 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Ostry, zobaczymy jeszcze jak to będzie z tym kredytem Czasem i nas optymistów nachodzi obawa! W naszej okolicy też rosną domy jak grzyby po deszczu i na nas działa to bardzo mobilizująco...odczuwamy także presję szybszego działania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 09.01.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Jest takie powiedzenie "kto nie ryzykuje ten nie ma". Tak trzymać.Ja też jestem z tych co od razu działają. nie straszne mi kredyty ani inne takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micmarci 09.01.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Ostry, praca magisterska nie zając i się napisze a przeglądanie projektów to jest dopiero rozkosz na weekend. Powodzenia. Oj mi budowa oddaliła obronę, ale już dawno po wszystkim. Wpadłem w Murtory i KAtalogi i jakąś euforię budowlaną. Lepiej ostry pisz z przerwami na katalogi. NAwet nie wiesz jak termin obrony szybko nadejdzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 09.01.2004 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 No i sie obronilem Wczoraj. Teraz bede mogl spokojnie i z czystym sumieniem projekciki przegladac i Muratorka czytac hehehe Ostatnio nawet mam jednego faworyta - AMBER. Tylko kosztorys przyslany przez biuro projektowe troche mnie schlodzil - 360k bez instalacji Moze troszke zawyzyli ta wycene. OBY... Bo projekt mi sie naprawde podoba. Tak czy inaczej o jednego magistra ekonomii wiecej na Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 09.01.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Ktoś pisał o urywaniu się z pracy. Jak jechałem pierwszy raz do Urzędu z pracy pod Wawę ale z drugiej strony. Zapłaciłem 500zł i dostałem 10punktów. Niezły początek! Ale teraz fundamenty stoją Teraz jżdzimy tam z rodzinką i oglądamy. Jutro pewnie też będę i jest -10. Budowanie domu to hobby trochę drogie ale cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 09.01.2004 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 No i sie obronilem Wczoraj. Teraz bede mogl spokojnie i z czystym sumieniem projekciki przegladac i Muratorka czytac hehehe Ostatnio nawet mam jednego faworyta - AMBER. Tylko kosztorys przyslany przez biuro projektowe troche mnie schlodzil - 360k bez instalacji Moze troszke zawyzyli ta wycene. OBY... Bo projekt mi sie naprawde podoba. Tak czy inaczej o jednego magistra ekonomii wiecej na Forum No to moje gratulacje Ostry na tego magistra ekonomii pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 09.01.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 No i sie obronilemhttp://emots.gpbb.net/Brawo.gif Gratulacje http://emots.gpbb.net/Daje_kwiatka.gif Za magistra ostrego http://emots.gpbb.net/Drinkuje.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 10.01.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Gratulacje Ostry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 13.01.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Ktoś pisał o urywaniu się z pracy. Jak jechałem pierwszy raz do Urzędu z pracy pod Wawę ale z drugiej strony. Zapłaciłem 500zł i dostałem 10punktów. Niezły początek! Ale teraz fundamenty stoją Teraz jżdzimy tam z rodzinką i oglądamy. Jutro pewnie też będę i jest -10. Budowanie domu to hobby trochę drogie ale cieszy peterka spox..i tak bilans wyjdzie na Twoja korzysc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 13.01.2004 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Dzieki, dzieki... Opowiem wam kawal: Facet byl bardzo bogaty - wygral kiedys w totka, ale stwierdzil ze chce pracowac. Postanowil jednak ze bedzie to praca za mozliwie najmniejsza pensje. Poszedl do posredniaka. Posredniak zaoferowal mu posade pomocnika murarza za 1500 miesiecznie. Facet mowi: NIE , za duzo. To mu zaoferowal posade sprzatacza za 1000pln. Facet mu odmowil , mowiac zo to nadal za duzo. Posredniak mocno poirytowany stwierdzil, za zeby zarabiac 500pln miesiecznie to musialby najpierw studia skonczyc Mam nadzieje ze moj prezes nie zna tej historyjki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 13.01.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 ostry, może to nie ładnie robić konkurencje muratorowi, ale proponuje wejdz na te stronke http://www.studioarcis.pl ja mam projekt nr 25 wlasnie z salonem na dole i pokojem. Projekt jest b.rozkladowy. Każde pomieszczenie ma swoje miejsce w domu i jest wykorzystane. Pozdrawiam i życzę duuuuuużo cierpliwości przy załatwianiu formalności z urzędem. Zdaje się, ze twój jest w Pruszkowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Minuszka, Fajny prjekcik, ale moja zona uparla sie na dach kopertowy... Widze, ze urzad w Pruszkowie ma baaardza zla reputacje na Forum. W zeszlym roku prawie kupilem dzialke pod Grodziskiem Maz. i odwiedzilem kilka razy lokalny Urzad Gminy - myslalem ze pozabijam te baby - one tam siedza jak za kare! Dzieki Bogu ze tam dzialki nie kupilem bo bym w kryminale skonczyl... Mam nadzieje ze w Pruszkowie bedzie troche lepiej. No i mam tam troche znajmosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts