Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Huraaa!!!

ostry

Recommended Posts

... Skoro szykujesz się do wystapienie o pozwolenie budowlane (jak rozumiem) to chyba jednak budowa ruszy najpózniej za dwa lata

Dlaczego tak sądzisz? Ja zacząłem od kupna projektu przez internet kilkanaście dni temu a dzisiaj mam już prawie mapę do celów projektowych gotową. Gdyby nie ZE od którego od 1,5 miesiąca nie mogę doprosić się decyzji w piątek byłaby już gotowa. Pozwolenie na budowę chciałbym otrzymać pod koniec tego miesiąca lub najpóźniej w grudniu ale napewno w tym roku. Chcę zdążyć wszystko pozałatwiać w Gminie a nie w Starostwie. A roboty budowlane chciałbym i chyba tak będzie, chciałbym zacząć w przyszłym roku.

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gratuluję! My także zakupiliśmy działeczkę w tym roku i również musimy ją spłacić! Postanowiliśmy jednak iść na całego i cieszyć się wszystkim póki jesteśmy "piękni i młodzi :lol: " postaramy się w styczniu o jeszcze jeden kredyt i jak wszystko pójdzie po naszej mysli, to następną gwiazdkę spędzimy w naszym domku.

• 3 weeks później...

Bilbo,

Rozumiem Cie. Tez czasami mam ochote wziac porzadny kredyt i juz sie budowac. Ale stracha mam... I tak bez kredytu sie nie obejdzie, ale chce zminimalizowac jego kwote. Choc z drugiej strony strasznie wkurza mnie mysl ze jeszcze kilka lat bede musial czekac na rozpoczecie budowy. W przeszlym roku sobie przynajmniej ogrodzenie postawie. To juz cos :).

No i problemem okazuje sie ilosc katalogow z projektami. Juz powoli nie ma ich gdzie trzymac w naszym 2 pokojowym mieszkanku :)

Ze dwa miesiace nie bylem na naszej dzialce i jak tam ostatnio przyjechalem to zobaczylem 4 nowe domy w stanie surowym :o . Kurcze ,ale im zazdroszcze...

• 1 month później...
Ostry, praca magisterska nie zając i się napisze a przeglądanie projektów to jest dopiero rozkosz na weekend. Powodzenia.

Oj mi budowa oddaliła obronę, ale już dawno po wszystkim. Wpadłem w Murtory i KAtalogi i jakąś euforię budowlaną. Lepiej ostry pisz z przerwami

na katalogi. NAwet nie wiesz jak termin obrony szybko nadejdzie. Pozdrawiam.

No i sie obronilem :D Wczoraj. Teraz bede mogl spokojnie i z czystym sumieniem projekciki przegladac i Muratorka czytac hehehe :lol:

Ostatnio nawet mam jednego faworyta - AMBER. Tylko kosztorys przyslany przez biuro projektowe troche mnie schlodzil - 360k bez instalacji :o

Moze troszke zawyzyli ta wycene. OBY... Bo projekt mi sie naprawde podoba.

Tak czy inaczej o jednego magistra ekonomii wiecej na Forum :D

Ktoś pisał o urywaniu się z pracy. Jak jechałem pierwszy raz do Urzędu z pracy pod Wawę ale z drugiej strony. Zapłaciłem 500zł i dostałem 10punktów. Niezły początek! Ale teraz fundamenty stoją :p Teraz jżdzimy tam z rodzinką i oglądamy. Jutro pewnie też będę i jest -10.

Budowanie domu to hobby trochę drogie ale cieszy :p

No i sie obronilem :D Wczoraj. Teraz bede mogl spokojnie i z czystym sumieniem projekciki przegladac i Muratorka czytac hehehe :lol:

Ostatnio nawet mam jednego faworyta - AMBER. Tylko kosztorys przyslany przez biuro projektowe troche mnie schlodzil - 360k bez instalacji :o

Moze troszke zawyzyli ta wycene. OBY... Bo projekt mi sie naprawde podoba.

Tak czy inaczej o jednego magistra ekonomii wiecej na Forum :D

No to moje gratulacje Ostry :p na tego magistra ekonomii

pozdrawiam Ewa

Ktoś pisał o urywaniu się z pracy. Jak jechałem pierwszy raz do Urzędu z pracy pod Wawę ale z drugiej strony. Zapłaciłem 500zł i dostałem 10punktów. Niezły początek! Ale teraz fundamenty stoją :p Teraz jżdzimy tam z rodzinką i oglądamy. Jutro pewnie też będę i jest -10.

Budowanie domu to hobby trochę drogie ale cieszy :p

peterka spox..i tak bilans wyjdzie na Twoja korzysc

Dzieki, dzieki... Opowiem wam kawal: Facet byl bardzo bogaty - wygral kiedys w totka, ale stwierdzil ze chce pracowac. Postanowil jednak ze bedzie to praca za mozliwie najmniejsza pensje. Poszedl do posredniaka. Posredniak zaoferowal mu posade pomocnika murarza za 1500 miesiecznie. Facet mowi: NIE , za duzo. To mu zaoferowal posade sprzatacza za 1000pln. Facet mu odmowil , mowiac zo to nadal za duzo. Posredniak mocno poirytowany stwierdzil, za zeby zarabiac 500pln miesiecznie to musialby najpierw studia skonczyc :lol: Mam nadzieje ze moj prezes nie zna tej historyjki :lol:

ostry, może to nie ładnie robić konkurencje muratorowi, ale proponuje wejdz na te stronke http://www.studioarcis.pl ja mam projekt nr 25 wlasnie z salonem na dole i pokojem. Projekt jest b.rozkladowy. Każde pomieszczenie ma swoje miejsce w domu i jest wykorzystane.

Pozdrawiam i życzę duuuuuużo cierpliwości przy załatwianiu formalności z urzędem. Zdaje się, ze twój jest w Pruszkowie :)

• 2 months później...

Minuszka,

Fajny prjekcik, ale moja zona uparla sie na dach kopertowy...

Widze, ze urzad w Pruszkowie ma baaardza zla reputacje na Forum. W zeszlym roku prawie kupilem dzialke pod Grodziskiem Maz. i odwiedzilem kilka razy lokalny Urzad Gminy - myslalem ze pozabijam te baby - one tam siedza jak za kare! Dzieki Bogu ze tam dzialki nie kupilem bo bym w kryminale skonczyl... Mam nadzieje ze w Pruszkowie bedzie troche lepiej. No i mam tam troche znajmosci :)