Małgosia35 01.05.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Czy na wykopanie studni przydomowej potrzebne jest pozwolenie? Dodam że studnia nie będzie wykorzystywana do celów pitnych a jedynie do podlewania trawnika i ogródka warzywnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 01.05.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Małgosia35,Z tego co wiem to na studnię nie będziesz potrzebowała pozwolenia, ale niech napiszą inni, może się coś zmieniło, ale wątpię, bo od stycznia mam ważne pozwolenie na budowę i bym wiedział..Najprostsza jest wiercona, fachowcy potrafią to zrobić w jeden, dwa dni i po wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neeon 01.05.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 mnie także wydaje sie że czegoś takiego nie ma jak pozwolenie na studnie .. kopiesz i tyle , jak by było pozwolenie to musiał by być też odbiór a o czymś takim nie słyszałem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 01.05.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Nie wymaga do głębokości 24 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp03 02.05.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Witam W kwestii formalności związanych z budową studni: Studnia, niezależnie od technologii wykonania wymaga pozwolenia wodnoprawnego (w świetle prawa jest "urządzeniem wodnym do ujmowania wód podziemnych"). Wymóg ten nie dotyczy studni o głębokości mniejszej niż 30 m (wówczas jest to "zwykłe korzystanie z wód"). Pozwolenie wodno-prawne może być wydane na podstawie projektu - pod warunkiem, że spełnia on wymagania stawiane operatowi wodnoprawnemu. Budowa studni o wydajności mniejszej niż 50 m3/h nie wymaga uzyskania pozwolenia na budowę; wystarczy zgłoszenie budowlane (od daty zgłoszenia należy odczekać 30 dni na jego uprawomocnienie). cytat ze strony: http://www.e-instalacje.pl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts