Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Po ile obecnie CEMENT?

Recommended Posts

Może się orientujecie, ile obecnie kosztuje tona cementu? Muszę kupić cement na fundamenty. Murarz sugerował zakup cementu bezpopiołowego, ale podobno LAFARGE od niedawna nie produkuje już tego cementu (z symbolem "I"). Teraz podobno mają w ofercie inne rodzaje, w tym "II". Wiecie coś w tym temacie? Możecie mi pomóc?

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może się orientujecie, ile obecnie kosztuje tona cementu? Muszę kupić cement na fundamenty. Murarz sugerował zakup cementu bezpopiołowego, ale podobno LAFARGE od niedawna nie produkuje już tego cementu (z symbolem "I"). Teraz podobno mają w ofercie inne rodzaje, w tym "II". Wiecie coś w tym temacie? Możecie mi pomóc?

sugeruje sie zorientowac czy wogole masz jakikolwiek cement na skladzie. w ok. Krakowa ciezko wogole dostac albo cena juz ponad 500 zł / tona i nie ma w czym wybierac.

sugeruje sie zorientowac czy wogole masz jakikolwiek cement na skladzie. w ok. Krakowa ciezko wogole dostac albo cena juz ponad 500 zł / tona i nie ma w czym wybierac.

Dzisiaj w Krakowie kupiłem cement za 380 PLN tona. Skład MARKA ul. Skotnicka.

Pozdrawiam,

Grzegorz

Niedawno cementownie (nie przesypownie) wysłały pismo do hurtowników, że zaprzestają workowania cementów tzw. klasy "I", nadal będzie workowany cement "II" i dlatego jest problem z zakupem "I" (podobno nie jest to teraz dla nich opłacalne, mają wystarczająco duży zbyt na cement "I" luzem) --> wiadomość potwierdziło mi kilka składów/hurtowników mówiąc, że nie mam co liczyć na nowe dostawy "I" (wiadomość z rejonu łódzkiego, ale podejrzewam, że dotyczy całej Polski).

niedzio napisał:

Niedawno cementownie (nie przesypownie) wysłały pismo do hurtowników, że zaprzestają workowania cementów tzw. klasy "I", nadal będzie workowany cement "II" i dlatego jest problem z zakupem "I" (podobno nie jest to teraz dla nich opłacalne, mają wystarczająco duży zbyt na cement "I" luzem) --> wiadomość potwierdziło mi kilka składów/hurtowników mówiąc, że nie mam co liczyć na nowe dostawy "I" (wiadomość z rejonu łódzkiego, ale podejrzewam, że dotyczy całej Polski

święta prawda, u mnie to samo gadają.

Niedługo to będziemy przychodzili po cement z wiadrami pod silos. :lol:

ja tydzien temu pod wawa (nieporet) za 420 zl brutto / tone

pozdr

p

Powiedz lepiej gdzie po takiej cenie i czy to brutto??

I czy cena dla kogoś kto bierze wszystko w składzie czy przy zakupie tylko cementu.

Sam buduję w gm. NIeporęt.

Konrad

wiem wiem znam Cie z 'grupy'

sklad na plochocinskiej niedaleko manka

nie mam podpisanej umowy z zadnym skladem ... tam do tej pory kupilem tylko cement :)

pozdr

p