mAgnes 24.06.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Murarz wycenil mi robocizne na 16 000:- fundamenty- sciany parteru- sciany poddasza- scianki dzialowe- kominy- strop- schody- taras Dom parterowy z uzytkowym poddaszem, powierzchnia uzytkowa 124 m2, mur trzywarstwowy. Miejsce budowy - Wielkopolska, okolice Gniezna.Czy to dobra cena? Prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaton 24.06.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Bardzo dobra, nie zastanawiaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 24.06.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Zapłaciłem (2001r.) 10 000 zł za całość od ław do wieńca pod więżbę za dom 280m2 parter bez podpiwniczenia z poddaszem użytkowym. Max ściana (wówczas) jednowarstwowa. Ponadto byli na moim wikcie przez czas pracy - nie pili)Niestety, ekipy już nie moge polecić, rozjechali się po zagranicznych (Włoskich) saksach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 27.06.2003 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Nie jest to wysoka cena, ale można taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 27.06.2003 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 No nie, taniej chyba już nie można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 28.06.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Drogo. Właśnie zacząłem budowę i majster wycenił mi robociznę (on sam + 2 jego pomocników) - 5000zł: ławyściany fundamentoweściany parteruścianki działowe parterukominschodytarasstrop nad parterem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 08.07.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Do Kret!Gdzie można znaleźć takich tanich majstrów?Idziesz na żywioł, czy są sprawdzeni? Jeśli sprawdzeni to chętnie wezmę namiary. Pozdrawiam P.S. Z moich doświadczeń (okolice Warszawy) - cena 16 tys. z ławami fundamentowymi to bardzo niska cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 08.07.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Do KrzyśkaSW - wcale nie są aż tacy tani - inny chcieli podobnie - ok 1000 zł drożej; zaznaczam że cena dotyczy robocizny tych elementów które wymieniłem - czyli od początku do stropu nad parterem (wykop zrobiłem sam (350zł), geodeta też mój koszt (250zł) ), ściana na razie jednowarstwowa do późniejszego ocieplenia z ceramiki, bez tynków; dom ok 14m x 11m z 16 narożnikami (gdyby był to kwadrat lub coś podobnego to zgodzili by się na 4000 zł, ale tak to nie ) co do fachowości to rozmawiałem z poprzednimi klientami i byli zadowoleni ja na razie nie zapeszając też jestem - w czwartek kończą ściany fundamentowe i bardzo żwawo im robota idzie - od 6.30 do 19.30 codziennie ; mierzą dokładnie - zresztą codziennie sam sprawdzam jak dowożę im materiał; jak bym miał zapłacić 16 tys to pogonił bym z siekierką po sąsiednich działkach na otrzeźwienie umysłu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 08.07.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Hey Kret, a to ganianie z siekierką po sąsiednich działkach to sprawdzony sposób? Bo jeśli tak, to skorzystam z patentu, na progu przywitam kominiarza z jakimś okrwawionym tomahawkiem - może mniej zaśpiewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 08.07.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Siekierki używam tylko wtedy jak ktś liczy sobie za robotę duuużo za dużo - dla mnie to oznacza że mogę zapłacić za robociznę max. 25-30 % ceny zużytych materiałów; jakbym miał zapłacić te 16tys za tą robotę (około 50 dni pracy 3 ludzi nie licząc przerw - to ponad 100 zł za dzień !!!) to musiałbym użyć kilku siekierek i wziąć do pomocy resztę rodziny do ganiania ekipy , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 09.07.2003 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Cześć Kret! Trochę przegalopowałem - nie zauważyłem, że w cenie nie ma dachu, mimo wszystko te 5 tys........ W zeszłym roku moja siostra szukała (naprawde szukała) majstrów, to najtaniej za domek 135m2 użytkowej z więźbą dachową krzyknął jej Ukrainiec -10tys. - wzięła Polaków za 17tys. ale zrobili jej schody, kominy, położyli blachę. Może przez ten rok zmieniły się trochę realia.Napisz na forum, albo przyślij mi na e-maila namiary na siebie to pogadamy, bo ja nie lubię przepłacać Pozdrowionka P.S. Ale żeby od razu z siekierką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 09.07.2003 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Aha, mój e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 11.07.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Kret, żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 13.07.2003 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Kret, ożyj. Bo ja też chciałbym kontakt z tą ekipą. A jak nie żyjesz, to podaj chociaż adres e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.07.2003 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Murarze z okolic Lubartowa, budowa pod Warszawą. Domek 135 m2 - z poddaszem użytkowym, od fundamentów po dach (odeskowanie)- całość prac, ściana trójwarstwowa (BK + styrop. + BK) za 12 tys. PLN + obiady. Nie obchodzą mnie narzędzia, rusztowania itd. (wiele osób o tym zapomina)Ekipa sprawdzona.Uważam że tanio.Jeżeli ktoś może polecić taniej i solidnie, to czekam.Kret - co z tą supertanią ekipą? czyżby to była jakaś lipa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 28.07.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Ekipa żyje ja też ; za 3 dni zaczynają stawić ściany (skończyli podlewanie, izolacje, ocieplanie fundamentów, obsypywanie piachem itp. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.07.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 To prześlij mi na priva ich namiary, chyba że budujesz jeszcze kilka domów i chcesz ich mieć tylko dla siebie Tak poważnie, jeśli są w porządku, to możesz dać ich namiary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 28.07.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Kret, no to jeżeli jednak zyjesz to i ja poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 28.07.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Skoro ekipa cieszy się zainteresowaniem to dzisiaj po pracy zapytam majstra czy można udostępnić publicznie ich namiary czy nie mają później roboty itd. i jutro odpiszę; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 28.07.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts