marin81 02.05.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Mam dylemat, niewiem jakiej marki wybrać ceramike do łazienki tj, umywalke, WC i wanne...Proszę o opinie. Wielki dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 02.05.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Hej, Ja wybrałem Cersanit. Reszta tak jakoś szaro przy nich wypadała - Cersait wg mnie jest naprawdę biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marin81 02.05.2007 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 to fakt cersanit jest śnieżno biały i to też mi się podoba, tylko że koło ponoć ma jakąś specjalna powłokę która powoduje mniejsze przylepianie sie brudu i tym samym łatwiejsze sprzątanie... tylko ciekawe jak to sie ma w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 02.05.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Witam Ja mam wszystko z CERSANITU i bardzo mi się podoba.Płytki łazienkowe zresztą też - mieliśmy dobre ceny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 02.05.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Ja mam w od 2 lat wanne z Cersanitu i nigdy więcej. Tam gdzie leci woda do wanny zrobiło się chropowate i mam już żółtą smugę i niczym nie mogę tego doszorować. Możliwe, że to zależy od rodzaju wody, ale wanna ma dopiero niecałe 2 lata. Więc nie polecam. Oczywiście na początku była piękna, ale tylko przez pierwszy rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 02.05.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 To bardziej kwestia wody a nie wanny (tak sądzę). Podobno jedna ceramika jest bardziej porowata inna mniej. Miałem - mam - i będę miał akurat Cersanit, bo znalazłem to co mi się podoba właśnie od nich, wybierałem pod kątem estetycznym i cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 02.05.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 ja mam wszystko z koła, a baterie z KFA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_211 03.05.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Wszystko jest kwestią gustu. Ja mam w jednej łazience cersanit(po 4 latach średnio mi się podoba) a w drugiej roca (po 2 latach nadal bardzo mi sie podoba). Wszystko jeszcze zależy od samego wykończenia łazienki: glazura, armatura. Jak jest ładna glazura to każda ceramika będzie ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.05.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 U mnie Roca - bardzo polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.05.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Roca i Koło reflex jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.05.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Ja mam na razie ceramikę tylko w jednej łazience. Wybraliśmy wyroby firmy Roca, bo nam się podobały. Muszlę użytkujemy rok i jest wszystko OK. Umywalkę kilka miesięcy i trochę trudno się czyści, ale to z powodu kształtu jaki wybraliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.05.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Mam roce od 4 lat i jestem bardzo zadowolona, nie niszczy sie i nie zmienila wygladu.Obecnie zastanawialam sie nad cersanitem ale tylko dlatego, ze seria rocy jest bardzo droga. Ale cos mi sie wydaje, ze zrezygnuje z cersanitu, bo juz od kilku osob slyszalam, ze chociaz ich armatura jest najbardziej biala (wlasnie wygladem nadrabiaja) to najszybciej sie niszczy podczas uzytkowania.I na chlopski rozum to cos w tym musi byc skoro umywalka, ktora mi sie podoba z rocy kosztuje 700 zl. a podobna z cersanitu 150 zl. Skoro jest tak duza roznica w cenie to w jakosci tez musi byc roznica.Biore pod uwage roce i kolo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 03.05.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 a co sądzicie o SANPLAST- właśnie wpadła mi w oko wanna tej firmy, ale zupełnie nie mam na jej temat opini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marin81 04.05.2007 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 kurcze nie oczekiwałem takich odp. już kupiłem umywalkę i WC podwieszane Cersanitu... Co do ceny to fakt Cersanit jest tani i zazwyczaj jest tak że nie zawsze cena idzie w parze z jakością, ale ja kierowałem się wyglądem i kolorem, jakoś nie podoba mi się ceramika o kolorze Ecru. Umywalkę czy WC zawsze bedzie można wymienić po 3 latach, z wanna jest gorzej, wiec wanne kupie z Koła... A co do Sanplast to też się zastanawiam co to jest warte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarabanda 04.05.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Zdecyduję się chyba na firmę ROCA.W mieszkaniu od 8 lat jest taka umywalka i jest w doskonałym stanie.Moh\ja Mama 3 lata temu założyła umywalkę KOŁA i nadaje się do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prymasek 04.05.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Ja mam w od 2 lat wanne z Cersanitu i nigdy więcej. Tam gdzie leci woda do wanny zrobiło się chropowate i mam już żółtą smugę i niczym nie mogę tego doszorować. Możliwe, że to zależy od rodzaju wody, ale wanna ma dopiero niecałe 2 lata. Więc nie polecam. Oczywiście na początku była piękna, ale tylko przez pierwszy rok tylko że wanna pewnie nie jest ceramiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRATER 04.05.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Zdecyduję się chyba na firmę ROCA. W mieszkaniu od 8 lat jest taka umywalka i jest w doskonałym stanie. Moh\ja Mama 3 lata temu założyła umywalkę KOŁA i nadaje się do wymiany. To w czym problem? KOŁO ma 5-letnią gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 04.05.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 A ja mam tak:miało byc retro więc wpadł mi w ręce folder polskiej firmy Hybner, która w tym roku dostała nawet jakąś nagrodę za styl - bardzo ładne a duuuużo tańsze niż np. Roca w tym stylubrodziki i wanny - postawiłam na Aquaform - fajna forma, cena przystępna, cóż jak się ma 3 łazienki to trzeba szukać (http://www.allegro.pl)armaturę kupiłam trwałą, z długą gwarancją czyli kfa, prysznice - hansgrohe - proste i łatwe w obsłudze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 05.05.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Ja mam w od 2 lat wanne z Cersanitu i nigdy więcej. Tam gdzie leci woda do wanny zrobiło się chropowate i mam już żółtą smugę i niczym nie mogę tego doszorować. Możliwe, że to zależy od rodzaju wody, ale wanna ma dopiero niecałe 2 lata. Więc nie polecam. Oczywiście na początku była piękna, ale tylko przez pierwszy rok tylko że wanna pewnie nie jest ceramiczna Ale ja wypowiadam się na temat wanny, bo o wanne też było pytanie. Proszę czytać uważnie pytania, które są zadawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 05.05.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Z wanną zaszaleliśmy i kupiliśmy Ravak Rosa. Po pół roku jest ok. Wszystko pozostałe mamy Cersanitu. Przekonało nas to, że u mojej mamy umywalka Cersanit ma 14 lat i ciągle wygląda jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts