Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koło, Cersanit, Roca...??????

Recommended Posts

Ja mam w od 2 lat wanne z Cersanitu i nigdy więcej. Tam gdzie leci woda do wanny zrobiło się chropowate i mam już żółtą smugę i niczym nie mogę tego doszorować. Możliwe, że to zależy od rodzaju wody, ale wanna ma dopiero niecałe 2 lata. Więc nie polecam. Oczywiście na początku była piękna, ale tylko przez pierwszy rok :(

Mam roce od 4 lat i jestem bardzo zadowolona, nie niszczy sie i nie zmienila wygladu.

Obecnie zastanawialam sie nad cersanitem ale tylko dlatego, ze seria rocy jest bardzo droga. Ale cos mi sie wydaje, ze zrezygnuje z cersanitu, bo juz od kilku osob slyszalam, ze chociaz ich armatura jest najbardziej biala (wlasnie wygladem nadrabiaja) to najszybciej sie niszczy podczas uzytkowania.

I na chlopski rozum to cos w tym musi byc skoro umywalka, ktora mi sie podoba z rocy kosztuje 700 zl. a podobna z cersanitu 150 zl. Skoro jest tak duza roznica w cenie to w jakosci tez musi byc roznica.

Biore pod uwage roce i kolo.

kurcze nie oczekiwałem takich odp. :D :D już kupiłem umywalkę i WC podwieszane Cersanitu...

Co do ceny to fakt Cersanit jest tani i zazwyczaj jest tak że nie zawsze cena idzie w parze z jakością, ale ja kierowałem się wyglądem i kolorem, jakoś nie podoba mi się ceramika o kolorze Ecru.

Umywalkę czy WC zawsze bedzie można wymienić po 3 latach, z wanna jest gorzej, wiec wanne kupie z Koła...

A co do Sanplast to też się zastanawiam co to jest warte...

Ja mam w od 2 lat wanne z Cersanitu i nigdy więcej. Tam gdzie leci woda do wanny zrobiło się chropowate i mam już żółtą smugę i niczym nie mogę tego doszorować. Możliwe, że to zależy od rodzaju wody, ale wanna ma dopiero niecałe 2 lata. Więc nie polecam. Oczywiście na początku była piękna, ale tylko przez pierwszy rok :(

tylko że wanna pewnie nie jest ceramiczna

A ja mam tak:

miało byc retro więc wpadł mi w ręce folder polskiej firmy Hybner, która w tym roku dostała nawet jakąś nagrodę za styl - bardzo ładne a duuuużo tańsze niż np. Roca w tym stylu

brodziki i wanny - postawiłam na Aquaform - fajna forma, cena przystępna, cóż jak się ma 3 łazienki to trzeba szukać (http://www.allegro.pl)

armaturę kupiłam trwałą, z długą gwarancją czyli kfa, prysznice - hansgrohe - proste i łatwe w obsłudze

tylko że wanna pewnie nie jest ceramiczna

Ale ja wypowiadam się na temat wanny, bo o wanne też było pytanie. Proszę czytać uważnie pytania, które są zadawane. :wink: