11małgosia 02.05.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Podobno liberalizowanesą przepisy odnośnie wielkości np, wiat, atlanek na ktorych budowę wymagana jest prostrza procedura - tylko zgłoszenie. Dziś taka zabudowa może mieć tylko 10m2 . Wiecie coś może jak zaawansowane są pracę nad nową ustawą budowlaną i kiedy nowelizacja może wejść w życie? Moi rodzice chcą postawić na działce wiatę garażową, domek na narzędzia, rowery... Czekamy żeby nie trzeba było załatwiać kolejnych pozwoleń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 02.05.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 eeee, mi sie zdawało że obecnie to zgłoszenia wymaga między innymi budowa: 2) wolno stojących parterowych budynków gospodarczych, wiat i altan oraz przydomowych oranżerii (ogrodów zimowych) o powierzchni zabudowy do 25 m2, przy czym łączna liczba tych obiektów na działce nie może przekraczać dwóch na każde 500 m2 powierzchni działki; mylę się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 02.05.2007 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 eeee, mi sie zdawało że obecnie to zgłoszenia wymaga między innymi budowa: Cytat: 2) wolno stojących parterowych budynków gospodarczych, wiat i altan oraz przydomowych oranżerii (ogrodów zimowych) o powierzchni zabudowy do 25 m2, przy czym łączna liczba tych obiektów na działce nie może przekraczać dwóch na każde 500 m2 powierzchni działki; mylę się?? Pewnie się nie mylisz Nie chciało mi się zajrzeć do ustawy i cytowałam informacje podane w ostatnim "Ładnym domu". Najlepiej sprawdzę w gminie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts