Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Garaż blaszak ....

Recommended Posts

..... no właśnie, czy ktoś z Was taki może kiedyś kupił?

Jeśli tak to prosiłbym o rady na co zwracać uwagę przy kupnie. Chcę go mieć na dłużej, więc może ktoś zna godnego zaufania wykonawcę (najlepiej z okolic Krakowa)?

Z góry dzięki za dobre rady,

Jak chcesz mieć na dłużej to nie myśl nad blaszakiem.

Zaleta z niego jest tylko taka że w zimę, jak wszyscy jeżdzą ze śniegiem na dachu Ty będziesz sie mógł z nich śmiać. Nic więcej.

Może i ze mnie pesymista, miałem blaszaka, teraz stoję dwoma autami pod chmurką i jest z nimi wszystko tak samo; no i są dużo bliżej.

Zastanów sie raczej nad tym gdzie i jaki garaż legalnie postawić "na dłużej"

pozdrawiam

..... no właśnie, czy ktoś z Was taki może kiedyś kupił?

Jeśli tak to prosiłbym o rady na co zwracać uwagę przy kupnie. Chcę go mieć na dłużej, więc może ktoś zna godnego zaufania wykonawcę (najlepiej z okolic Krakowa)?

Z góry dzięki za dobre rady,

my kupowaliśmy tutaj:

012 271 60 91 wygląda tak samo jak na zdjęciu powyżej

pozdrawiam

m.

Mam garaż blaszak od 4 lat, 4x6m, i rzeczywiście pożytek taki, że nie kapie na samochód, i śnieg na nim nie leży, ale wilgoć trzyma idealnie. Trzeba by go ocieplić i zrobić dodatkowe otwory wentylacyjne. Ponadto przy płaskim dachu potrafi podciekać woda przez dach, uszczelniałem silikonem i trochę pomogło.

Trzeba go raczej zakotwiczyć dla bezpieczeństwa.

Podłogę dobrze jest wylać z betonu, a jeśli kostka brukowa to pod nią gruba folia polietylenowa bo inaczej wiosną jest sauna wewnątrz.

Na przechowywanie samochodu najlepiej mieć murowany lub drewniany garaż. Jak to mówią takie coś oddycha, a blaszak to jak "konserwa" sie zachowuje. Zima zimny latem gorący.

ja kupowalem przez allegro, firmy często zbierają zamówienia z całej polski i rozwożą i montują podczas jednego kursu, więc w sumie nie musisz sie ograniczać do okolic krakowa...

blaszak 3x5 stoi juz 1,5 roku i odpukać nic się z nim nie dzieje. Ale faktycznie kilka działek dalej podobny blaszak się rozłożył podczas wichury.