Szaruś 24.06.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Gdzieś mi się obiło o uszy, że takową można kupić już za około 3000 PLN. Czy ktoś ma jakieś namiary na taką pompę? I czy może ktoś ma zainstalowaną pompę ciepła powietrze-powietrze u siebie i mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 24.06.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Po co Ci taka pompa?, będziesz nią suszył siano, zborze?. Bo do ogrzewania- to ona za bardzo się nie nadaje!!!.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 24.06.2003 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Sorry, "przejęzyczyłem" się. Chodzi mi o pompę powietrze-woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyB 24.06.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Słyszałem o takowej za 4000PLN, bez zbiornika.Oczywiście rzecz w GWC i najlepiej do współpracy z baterią słoneczną.Dla "klasycznych" instalacji ogrzewania domu dość trudno na dziś udowodnić korzyści ekonomiczne takiego rozwiązania.Ja konstruuję właśnie ogrzewanie ( i oczywiście wentylację ) powietrzne - i w moim przypadku takie rozwiązanie jest nie tyle sensowne co jedyne. Żaden z dostawców sprzętu nie weźmie na siebie odpowiedzialności za końcowy efekt instalacji, i w związku z tym oferuje się kompakty (pompa, automatyka i zbiornik + ew. solar), ale na prawdę nie za 3000PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 24.06.2003 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Właśnie też się przymierzam do ogrzewania powietrznego, więc chciałbym takiej pompie się przyjrzeć. Czy masz jakieś namiary na producenta/dystrybutora? A kompakty to wiem, że są cholernie drogie. Dlatego chciałem się przyjrzeć poszczególnym elementom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 ja o takiej pompie słyszałem w firmie od rekupeeratorów http://WWW.agagt.pl ale nie pamiętam firmy jak znajde ten folder to wam podamBogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 26.06.2003 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts