Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nie mogę otworzyć bramy - zarówno pilotem jak i przyciskiem na tej puszcze pod sufitem :)

Nie poradziłem sobie z dokumentacją - pisał ją inżynier dla inzyniera i za cholerę nie ma tam nic dla normalnego użytkownika.

Objaw jest taki - brama podnosi się na wysokość 5-10 cm i zatrzymuje się. Ponowne naciśnięcie przycisków powoduje że się opuszcza. Wygląda tak jakby coś się blokowało na prowadnicach, ale za cholerę nie wiem co.

Nie wierzę, że nie można tego otworzyć odblokowując jakąś zapadkę, ale jaką i gdzie.

PILNIE POTRZEBUJĘ POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS dla potencjalnych kupujących

Dokumentacja do bramy jest do dupy - nie ma szans, żeby na jej podstawie zrobić cokolwiek. W dokumentacji są jakieś odwołania typu [123] - nie wiadomo do czego. Jak już doszedłem że to odwołania do innej książeczki, to okazało się, że są cyferki, które nie mają odpowiedników. Dokumentacja istny koszmar!!!!!

https://forum.murator.pl/topic/78012-normstahl-nap%C4%99d-ultra-s-problemy-z-otwarciem-pilne/

a nie mozesz serwisanta wezwac?co drugi dzien wiekszosc firm jednak dziala...ja na tego producenta sie nastwailem i..wezme go z punktu najblizszego mojej budowie,wlasnie zby w takich zdarzeniach jak Twoje miec pomoc.....firma niespelna z 30 km stad ,gdzie okienka kupilem...tez proponuje te sama brame,jednak...chyba skusze sie ku nim...na razie teoretycznie oferty sa prawie takie same,ale klopoty sie zaczac moge.

Dodam,ze w punkcie serwisowo-handlowym,kobietka pokazujaca nam brameczke dokladnie taki sam problem miala,stwiedzila,ze to dop. co zaamontowana i nie wyregulowana brama.Troszke mnie to zdziwilo i ...zniechecilo..ale rzeczywiscie,dopiero co sie przenosili i konczyli wystroj i brame pokazowa ,wiec....troche to inaczej odbieram juz.Nie poradzila sobie z prblemem,pozniej mial szef dojechac i zrobic to do konca...

https://forum.murator.pl/topic/78012-normstahl-nap%C4%99d-ultra-s-problemy-z-otwarciem-pilne/#findComment-1760656

a nie mozesz serwisanta wezwac?co drugi dzien wiekszosc firm jednak dziala...

mogę. Mają wolny cały tydzień.

Sam rozkręciłem obudowę i wiem co jest przyczyną. Ale naprawy się nie podejmę.

https://forum.murator.pl/topic/78012-normstahl-nap%C4%99d-ultra-s-problemy-z-otwarciem-pilne/#findComment-1760769