Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Millennium-to sa jaja!!

arkadiusz

Recommended Posts

W tym cholernym banku dokumenty potrzebne do kredytu hipotecznego trafiaja do centrali banku i sa rozpatrywane przez analitykow. W oddziale banku gdzie skladalem dokumenty obsluga opowiada mi jakies glodne kawalki o tym ze w ciagu dnia analitycy nie odbieraja telefonow i mozna wyslac tylko e-mail z zapytaniem czy jest juz decyzja. Na e-mail'e analitycy niestety nie odpowiadaja. Czy ktos orientuje sie moze gdzie jest centrala Millenium (lub jakas glowna siedziba w Warszawie) i czy jest jakis inny sposob aby dotrzec do analitykow niz obsluga w oddzialach Millennium?

I jeszcze jedno....czy to tylko moje wrazenie czy ten bank jest faktycznie przykladem dziadowskiego banku z nisko oplacanym personelem, ktory nic wlasciwie nie wiem i nic nie moze "bo to centrala decyduje"???

To chyba stala spiewka pracownikow banku. W BPH tez mi mowili, ze analitycy nie odbieraja telefonow i mozna sie z nimi kontaktowac tylko mailami. Ale na maile nie odpisywali :)

• 2 weeks później...
Ja zrezygnowalam z Millenium. Decyzja kredytowa była dość szybko (3 tygodnie) ale zaniżyli mi wartość wkładu własnego (wartość działki dwa razy mniejsza niż w wycenie niezależnego rzeczoznawcy dla innego banku i sporo mniej niż zapłaciliśmy za działkę w zeszłym roku :evil: ) a co za tym idzie podwyższyli wysokość oprocentowania :evil: . Pytanie ile papierów chcieli by jeszcze przed podpisaniem umowy?! Poza tym, słysząc o problemach z wypłatami dałam sobie spokój z nimi.

• 3 weeks później...
Witam. O kłopotach z millennium pisałem w innym wątku. Wystarczyło złożyć reklamację i ... okazało się, że analitycy jednak odbierają telefony i sprawę można było zakończyć w 2 dni. Na razie wypłacona pierwsza transza(25%).

Gdzie mozna taka reklamacje zlozyc? Nam w banku nie chcieli podac zadnego numeru do centrali, nerwy mam juz na wykonczeniu. Wczoraj poszly papiery do centrali (kurierem), dzisiaj JESZCZE tam nie dotarly!!! Wczoraj powinnismy zaplacic za dzialke, facet jest coraz bardziej wsciekly. NIGDY nie spotkalam tak nieprzyjaznego banku dla klienta!

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

.............. Wczoraj powinnismy zaplacic za dzialke, facet jest coraz bardziej wsciekly. NIGDY nie spotkalam tak nieprzyjaznego banku dla klienta!

Uwierz mi na slowo,ze sa jeszcze bardziej nieprzyjazne banki :evil:

Jak tylko z nim skonczymy to postaram sie chociaz po czesci opisac co i jak.

KOSZMAR,ktorego nie zycze nikomu,nawet najwiekszemu wrogowi :evil:

My tez nie mamy siły do tego nibybanku. Dokumenty i wniosek zlożyliśmy 15 maja. Potem były jakies uzupełnienia papierów, bo chcieli miec wypis z księgi drogi i sami musieli zrobić jeszcze analizę kosztów wykończenia. Wypis dostarczyliśmy w dwa dni. Obecnie ciągle czekamy na umowę. To poprostu banda kpiarzy żerujących na fakcie, iż mają dobre przeliczniki zdolności kredytowej. Nigdy więcej kontaktów z tym bankiem.