Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów

Mam wielki ? problem Bardzo proszę o poradę

Kupiłem dom w budowie. W tamtym roku poprzedni właściciel postawił szalunki pod wylewkę na piętrze lecz nie zalał betonem.

W chwili obecnej deski szalunku się rozeschły i zrobiły sie między nimi szpary max. do 1cm. i mniejsze. Grozi to przeciekaniem betonu przez szalunek.

Proszę o pomoc w kwestii wyłożenia jakiegoś uszczelniacza typu folia, czy coś podobnego. Słyszałem że kładąc na szalunek folię będę miał problem z jej zdarciem i problem z otynkowaniem sufitu.

Bardzo proszę forumowiczów znających się na rzeczy o POMOC

Z góry Serdeczne Podziękowania

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/78032-stary-szalunek-pomocy/

polewaj te deski obficie wodą przez parę dni może tydzień , będziesz widział że te szpary znikną .

U siebie szalunek układałem z lekkimi szparami między deskami , zbrojarze zwalili i przyszli tydzień później, pech chciał że parę dni ostro lało na te dechy , po paru dniach miałem powyginane deski jak łódki ,wyciągałem jedną deskę by poluzować

i po paru godzinach szalunek znowu był bez szpar.

Ale jak słonko poświeciło to znowu szpary sie robiły.

Przed betonowaniem zatrudniłem małą siostrę i cały dzień lała wodą po nich , ładnie sie zeszły i pod wieczór beton na nie. Wieczór bo zwykle betonowałem wieczorem ok.21.00-22.00 :lol:

https://forum.murator.pl/topic/78032-stary-szalunek-pomocy/#findComment-1760601