cassie 03.05.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Witam, pracuje i mieszkam w Birmingham ale zamierzam wrocic do kraju za kilka lat, najlepiej oczywiscie wrocic na swoje, a nie wynajmowac jak w anglii. Zdecydowalismy sie zaciagnac kredyt i wybudowac domek. Na razie zamieszkaja w nim rodzice, ja z zona dolaczymy pozniej. Z bankow otwartych na kredytowanie Polakow za granica wybralismy DomBank, wyglada na to ze nie beda robic trudnosci. Kredyt we frankach szwajcarskich, mamy wklad wlasny w postaci dzialki. Co sadzicie o tym banku, warto?? Dzieki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6dziewiatka7 03.05.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 ale oni nie dają chyba hipotecznego tylko mieszkaniowy, ale nie jestem pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.05.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Sa i inne banki,ktore daja hipoteczne pod dochody z zagranicy,mozna zawsze cos wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagłoba 04.05.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 W temacie tego banku spotkałem się z pozytywnymi opiniami dotyczącymi procedur, kredyt otrzymuje się łatwo i szybko, bank należy do elastycznych i nie rażą go nawet wpisy do rejestru dłużników. Aczkolwiek za tę elastyczność płaci się cenę nieco wyższego oprocentowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 29.09.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam. W zeszlym roku zaciagnelismy kredyt w Dom Bank - dlugi okres, duzo papierowej roboty, ogolnie ok, jednak oprocentowanie ciagle rosnie (mam raty malejace )) to jedyny jak dotad minus. Obsluga banku w porzadku - wiedza co robia i nie ma problemu na zaciagniecie kredytu pod zarobki z Wielkiej Brytanii. Jesli masz wiecej pytan to pisz na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furrlady 28.11.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 ja również mam kredyt w DomBanku i na tą chwile marze, by już go spłacić, bo ten bank jest tragiczny. Po pierwsze na początku nie miałem odrobionej służby wojskowej, podwyższyli oprocentowanie o 1%, teraz po otrzymaniu przeniesienia do rezerwy obniżyli o ...0,5%, czyli juz zarobili na mnie 0,5% - do tego, nie dobyło się to obligatoryjnie po przeniesieniu do rezerwy, tylko trzeba było napisać podanie o aneks, za który musiałem zapłacić 200 zł!!!!!!!! za jedną kartkę papieru!!!!!!!!!! Po drugie z miesiaca na miesiac rosnące oprocentowanie, wyliczona rata stała miała wynosć 520 złotych wynosi 690!!!!!!!!! Po trzecie niekompetencja pracowników oddziału Szczecińskiego, w którym nigdy nikt nic nie wie i wszystko trzeba załatwiać przez infolinie. Po czwarte od ponad roku nie otrzymuje żadnych powiadomień listownych o stanie spłaty zadłużenia, co obligatoryjnie powinienem otrzymywać z każdą zmianą oprocentowanie (jak wspomniałem zmienia się ono praktycznie co miesiąc). Muszę za każdym razem dzwonić na infolinie i dowiadywać się ile mam zapłacić. Ogólne wrażenie w skali 0-5...1, no może 1+. Osobiście nie polecam tego banku. i Sorki, że się tak rozpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts