jo na 03.05.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Chcielibyśmy mieć podłogę wyłożoną gresem polerowanym. Prawdę mówiąc sprzedawca nastraszył nas że łapie on plamy które są nie do wywabienia.Kupiliśmy nawet jedną kaflę i wylewaliśmy na nią herbatę, sok, itp. Nie ścieraliśmy parę minut. Plamy rzeczywiście są, ale dalej zastanawiamy się czy taki gres, zaimpregnowany, w codziennym użyciu to porażka. Napiszcie proszę, dać sobie spokój, a jeśli tak to co w zamian, dom jest budowany na legalecie czyli fundamencie grzewczym. I goście w szpilkach to codzienność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.05.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 mam takiego gresu w domu cos około 80 m3uzytkujemy od miesiąca przy 2 rozrabiakach, gres impregnowany Sopro 7** - bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo na 03.05.2007 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Dzięki za odzewObejrzałam twój dom - super,napisz proszę czy zaimpregnowanie gresu wpłynęło na jego poślizgowość, jednym słowem czy jest ślisko, i czy rozrabiaki wylały coś przed kominkiem?, bo widziałam że przy stołach masz drewno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.05.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 mam takiego gresu w domu cos około 80 m3 imponująca ilośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 03.05.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Mamy gres Paradyża polerowany wymieszany z satynowym (mniej więcej pół na pół), jest zaimpregnowany (Sopro) i przeżywa wszystko: kawę, soki, a nawet buraczki. Ale przyznać muszę, że jest śliski jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo na 03.05.2007 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 No właśnie gres z Paradyża wybraliśmy, mistral się chyba nazywa.Ciekawe czy ta śliskość zależy od rodzaju impregnatu.I jak pies sobie na niej radzi, A czy macie problem z utrzymaniem go w stanie pięknego lśnienia?I czy satynowy gres jest tak samo śliski jak polerowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 04.05.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 satynowany gres jest mniej sliski i mniej na nim widac zabrudzenia, ale nie ma efektu "lustra" jak przy polerowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieślaczki 04.05.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 No wlaśnie też mi sie marzy gres polerowany....ale czy biegający po nim duży pies i dwójka dzieci przebiegających z podwórka i tarasu do holu z toną piachu na butach, nie spowoduje zarysowań na powłoce kafli. W słońcu to wygląda fatalnie. W byłym mieszkaniu miałam ciemną błyszczącą terakotę i po kilku latach uzytkowania wyglądała niezbyt ładnie, szczególnie pod słońce.Co prawda gres jest twardszy, ale czy sprawdzi się w holu. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie z polerowanym gresem, psem i biegającymi chłopakami, to proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 04.05.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 ja zrezygnowałam z poleru ze względu na mokre psie łapy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 04.05.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 ja mam najtanszy gres polerowany za 30zl, nie impregnowany co chwile cos na nim laduje, albo moj maz kawa nakapie, albo dziecko cos rozleje zadnych plam nie ma - wszystko sie zmywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo na 04.05.2007 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 ja mam najtanszy gres polerowany za 30zl, nie impregnowany co chwile cos na nim laduje, albo moj maz kawa nakapie, albo dziecko cos rozleje zadnych plam nie ma - wszystko sie zmywa Może masz gres szkliwiony, bo żeby się zmywało z polerowanego to raczej dziwne, tam zostają plamy bo ciecze wsiąkają w niego, a jak coś wsiąknie to trudno to raczej zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 04.05.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 mam polerowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 05.05.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 My mamy właśnie mistrala jasnoszarego. I przyznam uczciwie, że duży pies sobie radzi na polerowanym dużo lepiej niż ja (parę razy się przejechałam). W przedpokoju polerowany odradzam. My mamy i jest kiepsko, jak wchodzisz ze śniegiem na butach - można się przejechać.Aha co do lśnienia. Mi się tego nigdy nie udało uzyskać, ale po pierwsze mam bardzo kiepskiego mopa, a po drugie strasznie się nie starałam. Raz umyłam 50 metrowy salon 6 razy i nadal były smugi (pomaga polerowanie suchą szmatką), więc dalej się już nie wygłupiałam. Inna sprawa, że te smugi nie spędzają mi snu z powiek, ale jeśli ktoś jest pedantem, to może to stanowić dla niego problem.Gres satynowany Paradyża w ogóle nie jest śliski.Po pół roku mój gres nadal wygląda jak nowy - nikt u nas nie zdejmuje butów, było kilkanaście imprez, chodzi pies i nie ma ani jednego zarysowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo na 05.05.2007 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Dzięki za tak wyczerpujące informacje, ale proszę napisz co z plamami bo właściwie plam a nie rys czy smug się najbardziej obawiamy. I czy masz gres impregnowany zarówno polerowany jak i satynowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 05.05.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Witam A czy ma ktoś z was gres polerowany Nowej Gali - Diamante Ambra? Trochę drogi ale jak jest ok to go kupię. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żużaczek 06.05.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 już niedługo będe mogła wypowiedziec sie w kwesti sumowania dzieci, psa i gresu satynowego cersanit (calabria). Taki własnie zamówilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 06.05.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 ja mam gres polerowany z Nowej Gali , piekny jasniutki lsniący.Niestety to o plamach to racja, u mnie w kuchni niektóre wzarły się tak mocno że zostały na stałe, przy tym jasna kremowa fuga - KOSZMAR , piękna ale nie w kuchni, moze zaimpregnowana bedzie długo ładna, ja uzytkuje swój gres juz prawie trzeci rok, ogólnie swietny, wrażenie przestrzeni, czystosc itp, itd, ale trzeba o niego dbac......... teraz bym układała bez żadnych fug , ale kolor jasny i tak bym ponownie wybrała...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 06.05.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Mam granito gres w kuchni. Na całą noc nałożyłam na płytkę rózne substancje. Po około 15 godzinach była plama z salatki z czerwonej kapusty.(kawa ,wino , ketchup, masło nie zostawiły śladu). Pan w sklepie mówił,że nie trzeba impregnować- no ale ja zaimpregnowałam. Wcześniej podłoga myła sie idealnie.Żadnych smug- błysk ok. Po zaimpregnowaniu są smugi . Własciwie pasowałoby podłogę " froterować na sucho" aby było dobrze. Płytki nie są śliskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 07.05.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam Paty dzięki za odpowiedź, troszkę mnie zmartwiłaś...ale ten gres jest naprawdę śliczny. Tuuska1 co to jest ten granito gres bo pierwszy raz spotkałam sie z takim określeniem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo na 07.05.2007 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 A tak sobie jeszcze myślę:kupię psiaka, wiadomio szczeniak zanim się nauczy na dwór prosić parę razy mój gres zafajdoli........ pięknie w niego wsiąknie ........... - bo przecież wsiąka - oj chyba za dużo myślę( a chciałabym mieć dwa psy i kotka...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts