szydas 03.05.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 witam i zapytuję:wykonawca mojej instalacji wod-kan i ogrzewania zapowiada, że nie będzie później przyjeżdżał w razie jakiejkolwiek awarii. czy są przepisy, które nakładają na niego taki obowiązek? czy jeżeli odmówi przyjazdu i naprawy mogę go obciążyć kosztami wykonawstwa przez inną firmę?druga sprawa - w umowie płatność rozliczana jest za "punkt". stawka obejmowała całość wykonania razem z białym montażem. z różnych względów zdecydowałem zająć się białym montażem sam, choćby dlatego, że nie mogę czekać tydzień czy dwa aż on wróci z urlopu. czy mam prawo zażądać odliczenia kosztu montażu od stawki wcześniej uzgodnionej?z góry dziękuję za pomoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 05.05.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 1. gwarancja jest na materiały więc jeżeli kupiłeś całą instalację wraz z usługami i materiałami to tak - musi przyjechać2. Możesz skorzytsać z wykonawstwa zastępczego / przez inną firmę / pod warunkiem że masz coś takiego w umowie 3. Jeżeli tak uzgodniłeś to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts