saraha 03.05.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Witajcie, dołączyłam do: 1. grona budujących... 2. miłośników projektu M08 - a właściwie EM08 Mam nadzieję, że będziecie tu do mnie zaglądać. Od jakiegoś czasu podczytuję forum i dzienniki, wiem więc, jak bardzo to pomaga i ile przyjemności może być w dzieleniu się swoimi pomysłami i problemami (też). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6dziewiatka7 03.05.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 domek śliczny ale dach drogiiiiiiiiiiiii ale powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 03.05.2007 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Też się boję, że drogi... Trudno, najwyżej będziemy wykańczać dom etapami. Jak budować, to budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6dziewiatka7 16.05.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 ale przy tych cenach to wszystko jest drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 17.05.2007 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Ano właśnie... Cóż, na razie planujemy, co chcemy, a potem będziemy rezygnować, z czego trzeba będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 24.10.2007 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Jakoś tu cicho bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.10.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Mnie przeraza wizja rezygnowania Ale ja dzisiaj tak negatywnie nastawioona jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 24.10.2007 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 A ja dość pozytywnie, bo dopinamy adaptację projektu i bardzo fajnie wychodzi... Prawdę mówiąc póki co - raczej dodajemy niż rezygnujemy... Np. okien dachowych wyszło nam 8!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 24.10.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Wpadlam do Ciebie Domek jak juz mowilam bardzo mi sie tez podoba .Widze ze nawet mam znosna wycene jak na te czasy Jezeli chodzi o okna dachowe to przypadkiem natrafilam na dziennik anjameni ona u siebie zamontowala duzo wieksze okna dachowe i musze powiedziec ze sa rewelacyjne.Mozesz sobie zajrzec i zobaczyc jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 24.10.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Fajnie, że zajrzałaś A te okna na pewno sobie zobaczę Dziś znowu rozmawialiśmy z ta ekipą budowlaną, chyba się na nią zdecydujemy. Wyglada bardzo przyzwoicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.10.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 A ja dość pozytywnie, bo dopinamy adaptację projektu i bardzo fajnie wychodzi... Prawdę mówiąc póki co - raczej dodajemy niż rezygnujemy... Np. okien dachowych wyszło nam 8!!! My tez dodalismy okna dachowe, dodalibysmy jeszcze ale ograniczyla nas lukarna - na szerokosc ograniczaja krokwie, tez nie mozna poszalec. U nas dosc prosty dach ale i nie za duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 25.10.2007 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 U nas w projekcie były 4 okna dachowe - my zwiększyliśmy liczbę do... 8!!!! Tak jakoś wyszło...Fakt, że powiększyliśmy dom i w jednej sypialni dodatkowe okno stało sie koniecznością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 30.10.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Bardzo ładny domek wybraliście i taki duuuży. Nasz ma 140m i wydawał się przestrzenny, ale kiedy stanęły ściany okazało się, że w salonie mającym 32 metry wcale ich nie widać . My również jesteśmy na etapie różnych decyzji i wyborów, które wydawały się proste, ale takie nie są . Przy ograniczeniach finansowych musimy wypośrodkować, co wybrać, a z czego zrezygnować . Na starcie życzę Wam samych dobrych decyzji i powodzenia z ekipami budowlanymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 30.10.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam serdecznie! My też od niedawna jesteśmy w gronie budujących, wiec chętnie szperam na forum po dziennikach. Domek będzie świetny, oglądałam go gdy szukałam projektu. Ceny jakie podałaś są bardzo niskie, przynajmniej w porównaniu z tymi jakie panują u nas na Dolnym Śląsku. U nas złapać jakąś ekipę to cud ( trzeba umawiać się na 6 - 8 miesięcy wcześniej). Tak więc jeśli jeszcze są solidni to super. Życzę powodzenia Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 03.11.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 MASZ RACJĘ , ROZGADAŁAM SIĘ JAK NA CZACIE HAHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 03.11.2007 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Ależ ja bardzo chętnie pogadam Ostatnio głównie o "budowie" gadam Tylko tak sobie pomyślałam, że tam na GRUPIE to nie za bardzo. Tak patrzę sobie na ten Twój projekt... jest dość oryginalny, taki trochę inny... Najbardziej podoba mi się w nim całe to miejsce tarasowe... Pięknie integruje dom z ogrodem, tworzy przytulną przestrzeń przejściową, tarasową właśnie. U mnie też trochę tak jest, bo na tym mi zależało. Nie podobają mi się domy, które mają zwartą, prostą bryłę i jakby sztucznie przyklejony do niej taras. Tak się zastanawiam, może nie doczytałam. Na poddaszu metraż pomieszczeń podany jest, jak rozumiem do linii 1.90 m, a po podłodze jest większy, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 03.11.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Zależało mi na nietypowym projekcie, podoba mi się w nim to ,że salon będzie bardzo słoneczny (mam wejście od południa) więc cały czas będzie tam słońce.Zastanawiamy się tylko nad kominem zewnętrznym ,podobno to drogi "interes" , przede wszystkim wykończenia, a widziałam go na żywo i jest ogromny. Tak u góry powżej 1,9m, nie chcę kolankiem podnosic ,bo bryła straci proporcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 03.11.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 W Twoim projekcie taras jest bardzo ładnie usytuowany, jak ogród w domu, jak go fajnie zaaranżujesz to może być niesamowity efekt. Ale kosztorys jest powalający, zrobiłaś już swój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 03.11.2007 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Zawsze możesz zrobić mniejszy. My jesteśmy wstępnie zdecydowani na zewnętrzny kominek. Wydaje nam się, że to spora atrakcja, szczególnie, że mamy spory taras głęboko zadaszony, który daje możliwości siedzenia sobie na zewnątrz nawet w zimniejsze, czy wilgotne dni... Kosztów jeszcze nie liczyliśmy, ale miałby to być skromny, otwarty oczywiście kominek, a komin przecież i tak będzie do kominka wewnętrznego. Wiem, że trzeba będzie zrobić podwójne kanały itd, ale mimo wszystko chcemy - przynajmniej póki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 03.11.2007 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 nie chcę kolankiem podnosic ,bo bryła straci proporcje Też zastanawialiśmy się nad podniesieniem, szczególnie, że mamy bardzo mały kąt nachylenia dachu (30 st.), ale z tych samych powodów zrezygnowaliśmy... A kosztorys... Oj spędza nam sen z oczu... Choć na razie liczymy dość ogólnie. Wiesz już, z czego będziesz budować? Niebawem trzeba będzie zamawiać materiały, a my ciągle nie wiemy, z czego budujemy... W projekcie mamy Porotherm ocieplany grubą warstwa wełny mineralnej (mamy projekt energooszczędny, z certyfikatem niby), ale już wiemy, że zamienimy wełnę na styropian, bo cena wełny powala. Wystarczy, że trzeba nią ocieplić poddasze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts